2012. NOVEMBER

 

 

Dobogós lett az Olimpiai tölgy

 

Lezárult az Év Fája verseny, melynek mottója: “Ajándék a fáknak” volt. A budapesti Erzsébet téren megtartott hivatalos díjátadó ünnepségen Szirbik Imre polgármester a harmadik helyezettnek járó oklevelet vehette át. 2012-ben harmadszor hirdette meg az Ökotárs Alapítvány az Év Fája versenyt, melyre idén 60 fát neveztek közösségek, magánszemélyek és különböző szervezetek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 30.
 

Junior Prima díjas dr. Czakó Gábor

A Koszta József Általános Iskola egykori diákja

 

Tíz kimagasló szellemi és tudományos teljesítményt felmutató, harminc év alatti fiatal kutató vehette át a Magyar Tudományos Akadémián az idén hatodik alkalommal kiosztott Junior Prima Díjat a magyar tudomány kategóriában.

Czakó Gábort (a fotón felső sor, balról a harmadik), a molekuláris kvantumkémia, az elméleti molekula-spektroszkópia, valamint az elméleti reakciódinamika nemzetközileg elismert kutatóját Császár Attila és Homonnay Zoltán, az MTA doktorai ajánlották a Junior Prima Díjra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 30.
 

Az erő vele van!

 

November 29-én a Hajdú Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a "Spárta 300" crossfit erőversenyt, amelyen a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagja, Mircsov Zsolt tű. törzsőrmester a 45 rajthoz állóból az előkelő harmadik helyezést érte el.

A CrossFit nevű módszert néhány éve alakították ki az Egyesült Államokban, amely egyedi filozófiája miatt egyre kedveltebb már itthon is. A CrossFit számos sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a súlyemelésből, az evezésből, az úszásból és a tornából.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 30.
 

Kié a motor?

 

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntette miatt ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozásban kéri a lakosság segítségét a Szentesi Rendőrkapitányság.

Egy eddig ismeretlen személy a Szentes és Fábiánsebestyén közötti vasútvonalra helyezett egy Husaberg típusú, enduro jellegű motorkerékpárt, amit az arra közlekedő vonat 2012. november 25-én délután maga alá gyűrt. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható motorkerékpár tulajdonosával kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a Szentesi Rendőrkapitányságot a 107-es segélyhívón.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 30.
 

Véradás a Városházán

 

A Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége 2012. dec. 4-én 14.00-17.00 óra között véradást szervez a Polgármesteri Hivatalban.

 

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége minden kedves véradónknak jó egészséget, kellemes karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új esztendőt kíván!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 30.
 

Városi Gólyavetélkedő 2012

 

14 éve rendezik meg az Ifjúsági Házban a Városi Gólyavetélkedőt a város középfokú oktatási intézményeinek és a Terney Béla Középiskolai Kollégiumnak.

Az iskolai gólyaavatások után kerül megrendezésre a városi verseny, mikorra már a kisgólyák jól összeszoktak. Kell is a közös nevező a feladatok végrehajtásához, mert olykor  a csapattagok egymásra voltak utalva.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 29.
 

Ön tud repülni?

Lehet, hogy szüksége lesz rá!

 

2012. november 26-tól, akinek sürgős dolga akad úgy, hogy a ligeti Kurca hídon át kell kelnie, akkor vagy hamarabb induljon, vagy kerülje el azt, vagy csak egyszerűen tanuljon meg repülni, hogy időben odaérjen ahová indult. A Kurca-híd felújítása és bővítése miatt egészen decemberig a félpályás útlezárás kisebb fennakadások, torlódások alakulhatnak ki.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 29.
 

Betlehemi történet

 

2012. november 28-án Maszk Bábszínpad előadásban láthattuk a Micimackó bérlet következő gyermekszínházi előadását a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 29.
 

PRO VITA díjas Balogh Bálint

 

2012. nov. 27-én a Véradók napja alkalmából Balogh Bálint nagytőkei 131-szeres véradó a Magyar Vöröskereszt Központi ünnepségén PRO VITA díjat vehetett át Budapesten.

1969-ben az Erőtakarmánygyárban kapcsolódott a véradó mozgalomhoz és akkor rendszeresen részt vett az üzemben tartott véradásokon. Később már minden alkalmat megragadott, hogy vért adjon és ha kellett a vérközpontba utazott.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 29.
 

Szekeres Adrienn és a Fivérek koncert

Fergeteges koncert Ünnepi hangulatban

 

Az elmúlt évtized legszebb dallamait hallhatjuk 2012 december 13-án 18 órai kezdettel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, ahol a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány ünnepi koncertet szervez. A Fivérek lírai dalai mellett Szekeres Adrienn lép fel. Minden segíteni akaró és zenekedvelőt sok szeretettel várnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Újra ír- és skót táncház az IH-ban

 

2012. december 18-án, 18.00 órai kezdettel ÚJRA ÍR- és SKÓT TÁNCHÁZBA várják az érdeklődőket a Művelődési és Ifjúsági Házba.

A fergeteges hangulat és a könnyed tanulást vezeti Aranyi Erzsébet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Ügyfélfogadási szünet a Városházán

 

A Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályán a járási hivatal kialakítása miatt az ügyfélfogadás 2012. december 03-án technikai okok miatt szünetel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Továbbra sem került magánkézbe a buszközlekedés

 

A szentesi önkormányzat pályázatot írt ki az autóbusszal végzett személyszállítási tevékenység ellátására. A pályázatra csak a Tisza Volán Rt. nyújtott be ajánlatot. Az abban foglalt kilenc változat egyikét sem fogadta el a képviselő-testület, mert  azok többsége eléri a 10 millió Ft támogatási igényt. Így további egyeztetések szükségesek a helyközi járatok helyi szolgáltatásba történő bevonására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

A gyermekétkeztetési kedvezmények nem változnak Szentesen

 

A növekvő élelmiszerárak ellenére sem emeli meg az önkormányzat a gyermekétkeztetési díjakat. Ez nagy segítség a város részéről a családok számára. A kötelezően bentétkező intézményi dolgozók térítési díjainak megállapítását illetően egységes szabályozás kidolgozására kérték az intézményt, ezáltal megszüntetve az intézménytípusok közötti különbségtételt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Pom-Pom Mikulás

 

Idén is egy új műsorral jelentkezik a Pom-Pom együttes a Pom-Pom Mikuláson. A műsor címe: Manók Mikulása. Természetesen új történet, új szereplők, és új Mikulás dalok várják a gyermekeket. A támogatóknak köszönhetően a Művelődési Központ nemcsak egy műsorral, hanem egy-egy szerény Mikulás csomaggal is meglepi az Ifjúsági Házba látogató gyermekeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Minden változik, miért lennének ez alól kivételek a helyi adók

 

Módosulnak egyes helyi adók díjtételei és több rendelkezés is. A január 1-től életbe lépő változások a kommunális, az építmény- és az iparűzési adó mértékét érintik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Emlékdíjat nyert a város

 

Hévízen 2012. november 09-én került sor a Virágos Magyarországért verseny díjkiosztó ünnepségére.

Városunk az év legszebb és legtöbb egynyári virág kiültetéséért elnyerte az Állami Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató – Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. által, hazánk legnevesebb egynyári virágfajta nemesítő emlékére alapított Dr. Kováts Zoltán emlékdíjat.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

HÍD-KÉPEK

Meghívó Péntek László fotográfus kiállítására

 

 

A Szentesi Fotókör szeretettel meghív minden fotózás iránt érdeklődőt 2012. december 3-án hétfőn 18.00 órára Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe Péntek László szegedi fotós HÍD – KÉPEK című fotókiállítására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Folytatódik az ingyenes szűrőprogram

Egészség a célkeresztben

 

 Az "Egészség a célkeresztben"  program csontsűrűség, -bőrgyógyászati, vércukorméréssel és szív -érrendszeri vizsgálatokkal 2012. dec.1-jén 8.00-16.00-ig folytatódik.

Helyszín: Dr. Bugyi István Kórház Rendelőintézet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 28.
 

Latinovits Zoltán Emlékest

 

 Latinovits Zoltán Emlékest címmel 2012. november 27-én 19.00 órai kezdettel tekinthettük meg a Pódiumbérlet következő műsorát a Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 27.
 

Tücsök Klub Mikulás Party

 

A szentesi Tücsök Zenekar szeretettel meghív minden régi és új Tücsök Klub tagot a 2012-es év utolsó bulijába 2012. december 9-én (vasárnap) 9.00-11.00 óra között a Dózsa ház Közösségi térben. Sok meglepetés vár mindenkire!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 27.
 

Ökofilmes esték

 

Kedves Barátunk, Szeretettel meghívunk két ökofilmes estére a szentesi Dózsa Házba.

A szentesi ökofilmklub is csatlakozik az országos filmhéthez, amit a Védegylet szervez és központi témája a mezőgazdasági sokféleség.

Szentesen két alkalommal találkozunk. Mindkét alkalommal egy-egy gondolatébresztő kisfilmet, majd egy-egy nagyobb lélegzetvételű mozit nézünk meg. A társadalmunkat érintő jelentős problémákat és a lehetséges megoldásokat járjuk körül. Szó lesz élelmiszerről; arról, hogy hogyan csökkenthetjük a függőségünket az egészségre és a környezerte ártalmas ipari boszorkánykonyhától.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 27.
 

Véradások Szentesen és a kistérségben

 

A Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 7.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége nemcsak szentesen tart véradást novemberben, hanem a szentesi kistérségben is!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 27.
 

Nagymamája házában termesztette a kábítószert

 

Őrizetbe vett a Csongrádi Rendőrkapitányság egy 28 éves fiatalembert, aki nagymamájának házában kendert termesztett, majd az abból előállított kábítószert értékesítette is.

Lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást 2012. november 26-án a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói egy Damjanich utcai családi házban, ahol két zsákban, közel 20 kilónyi kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A rendőrök 655 ezer forint készpénzt is találtak egy szekrényben, ami vélhetően a már kész kábítószer értékesítéséből származó bevétel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Titokzatos újkőkori, köralakú erődítmények

 

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2012. november 30-án (pénteken) 17 órára a Koszta József Múzeumba (Kossuth tért.) Titokzatos újkőkori, köralakú erődítmények a Kárpát-medencében címmel dr. Béres Mária régész előadására. A rendezvény a Tudás Tíz Napja programsorozat része. A belépés díjtalan.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

A lehetetlen éve lesz 2013

Mozdonyt, repülőt, hajót és egy 48 ezer tonnás kompot is húz Sinka Zsolt

 

Sinka Zsolt sportember, erőrekorder sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt év sikereiről és a jövő esztendő terveiről. A Pano Sport Pub-ban megtartott tájékoztatón hallottuk, hogy 2012-ben 8 sikeres rekordot állított fel, és ezzel a teljesítménnyel szintén rekord lett a rekordokból - tudtuk meg a magyarországi rekordok regisztrátorától Sebestyén Istvántól.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Nyugdíjas Expo-n a Szentesi Üdülőközpont

 

Már az elmúlt évben is képviseltette magát a Szentesi Üdülőközpont ezen a rendezvényen, és ez így történt idén is. Sok-sok érdeklődő látogatta meg a családok fürdőjének nevezett Szentesi Üdülőközpont standját, ahol nem csak jól, hanem OTTHON is érzi magát.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Előre ledolgozzuk a Szilvesztert

Ennek értelmében dec. 1-jén fizetni kell a parkolásért

 

Tájékoztatjuk a parkolókat és a lakosságot arról, hogy a 2012. évi munkarend alapján december 1-e (szombat) munkanapnak minősül, ezért a parkolási rendelet szerint, a parkolásért fizetni kell. Ezt a napot december 31-én kapjuk meg pihenőnapnak. (28/2012. (IX.4.) NGM rendelet alapján.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Váczi Gábor 90 éves

Szépkorúak köszöntése Szentesen

 

A Magyarország Kormánya az Idősügyi Tanács kezdeményezésére, a szépkorúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen rendeletet alkotott a szépkorúak jubileumi köszöntéséről.

Egy hosszú élet munkája, eredményei elismerést és tiszteletet érdemelnek, melynek meg kell nyilvánulnia a társadalom tagjai, közösségei részéről.

Szirbik Imre polgármester úr személyesen köszöntötte 90. születésnapján Váczi Gábort a Pacsirta utcai otthonában.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Hatalmas durranás a strandon!

 

2012. november 24. és december 8. között hatalmas durranással várja a Szentesi Üdülőközpont vendégeit. Szinte valamennyi bérletet 10,20,25,30 %-os kedvezménnyel vásárolhatják meg az Üdülőközpont év végi akciójában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral

 

2012. december 04-én 14.00 órai kezdettel a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében, hagyományainknak megfelelően immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Adventi Koncert

melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A Református Nagytemplomban megrendezett koncerten közreműködik a Prima Primissima díjas Honvéd Együttes Férfikar, a MH Hódmezővásárhely Helyőrség Katonazenekar.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Bunyó Karácsonyig

 

Bunyó Karácsonyig címmel bokszgálát rendez a Gladiátor Rendezvényiroda és a Félix Promotion Szentesen.

2012. december 2-án 17.00 órai kezdettel várják az érdeklődőket a Koszta József Általános Iskola tornatermébe.

Az est folyamán több szentesi versenyző is ringbe lép és várják a szurkolókat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 26.
 

Még a miniszter szerint is

Abszurd ami a meleg fürdővel történik

 

2012. november 23-án Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter sajtótájékoztatót tartott aktuális kérdésekről. A tájékoztató végén ismertettem, hogy mi történt a meleg fürdőben a megyei ÁNTSZ-nek köszönhetően, és vártuk a miniszter véleményét, melyet a cikk továbbolvasásából megismerhet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 23.
 

Száz táncos láb táncháza a Kossuth téren

 

2012. november 23-án a 100 éves Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói "Száz táncos láb táncháza" címmel néptánc gálát mutatott be Szentesen a Kossuth téren.

A dolgos hétköznapokban üdítő volt látni az iskola tanulóinak műsorát, mely az egyik befejező programja volt az 5. Erzsébet Napoknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 23.
 

Szent Erzsébet Gála a Megyeházán

 

Gálaműsorral zárult az 5. Erzsébet Napok rendezvénysorozat a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében. A gála elején Siposné Miskolczi Gyöngyi köszöntötte a közönséget és elmondta, hogy az épült 100 évét közel 100 rendezvénnyel igyekeznek megünnepelni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 23.
 

Ír- és skót táncház az IH-ban

 

2012. november 22-én, 18.00 órai kezdettel ÍR- és SKÓT TÁNCHÁZBA várták az érdeklődőket a Művelődési és Ifjúsági Házba.

A fergeteges hangulat és a könnyed tanulás mellett a mosoly kapta a főszerepet. Jó volt látni, hogy a mai világban még tudnak együtt és egymással örülni az emberek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 23.
 

Langaléta Garabonciások a Szent Erzsébet Katolikus Ált. Iskolában

 

A Langaléta Garabonciások, mint nevünk is mutatja, az átlagosnál kicsit magasabban hordjuk az orrunkat, ugyanis kivételes magas sarkú cipőkben járják az utcákat, tereket. Gólyalábbal egyensúlyozva mókás kalandokba keverednek a közönséggel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 23.
 

Serpenyőben felejtett olaj kapott lángra

 

Szerencsésen végződött az szentesi tűzeset, amely során tűzhelyen felejtett serpenyőben lévő étel kapott lángra kora délután. A Rákóczi Ferenc utcában a lángok elérték a páraelszívót is, azonban sikerült a lángokat megfékezni, így a tűz nem terjedt tovább.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 22.
 

Együttemelési gyakorlat Szentesen

Két megye monstrumai, ha összefognak Szentesen …

 

Érezhető volt a levegőben a koncentráció, mikor két megye darukezelésre beosztott tűzoltói három napon át az összehangolt munkavégzést gyakorolták Szentesen, a nagybani piac területén.

Bár egy-egy daru is képes több tíz tonnát megmozgatni, előfordulnak olyan közlekedési balesetek, ahol egy daru egyedül mégsem tudja megoldani a kárhelyszínen rá váró feladatot: ilyenkor csak az összefogás segít.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 22.
 

Nyitott kapuk a Pollákban

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola immár hagyományosan megrendezett „Nyitott kapuk” napján több mint 80 végzős általános iskolás diák vett részt.

A szentesi és környékbeli nyolcadikosok 18 különböző tanórán vehettek részt, bepillantva a Pollák mindennapjaiba. Az informatika órákon az újonnan bevezetett IT Essential oktatóprogram segítségével virtuális számítógépet, laptopot szereltek össze, míg egy másik infós teremben a film- és képszerkesztő programokkal ismerkedtek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 22.
 

Kísérletező kémiaoktatás (videóval!)

A HMG bemutatkozó délutánja a Tudás Tíz Napja programsorozatban

 

2012. november 20-án rendhagyó kémiaórát tartottak a Horváth Mihály Gimnáziumban. A kísérletező kémiaoktatást Tóth Tamás tanár úr az iskola igazgatója tartotta az iskolaválasztás előtt álló fiataloknak.

Tizenkét évvel ezelőtt indult útjára a Tudás Tíz Napja programsorozatban a Kísérletező kémiaóra a Horváth Mihály Gimnáziumban. A gyerekek ebben az évben tűzhányót láthattak az egyik kísérletben, majd lángba borult egy vizes kendő, mely meg is száradt a kísérlet során. A diákok maguk is kipróbálhatták a "Berlini kék" kísérletet és a durranógázt.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 22.
 

FÉNYÜNNEP

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Művelődési és Ifjúsági Házban 2012. december 14-én 19.00 órai kezdettel FÉNYÜNNEP címmel karácsonyváró hangterápia és meditáció előadásra várják a téma iránt érdeklődőket.

Közreműködnek: Kiss Ernő és István Attila egészségfilozófusok. Jegyek elővételben a Művelődési és Ifjúsági Házban (Tóth József u. 10-14. Tel.: 63/314-211) 800,- Ft-os a rendezvény előtt 1000,- Ft-os áron kaphatók.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 21.
 

JELES SZENTESI ÉVFORDULÓK – 2013

(Összeállította: Labádi Lajos főlevéltáros)

 

Labádi Lajos főlevéltárosnak köszönhetően közre adjuk a következő évre vonatkozó JELES SZENTESI ÉVFORDULÓK gyűjteményét.

A gyűjteményben a megszokott évfordulók között több érdekesség is van. Például 125 éve, 1888 folyamán megtörtént a szentesi főtér (Piac tér) kikövezése. – 50 új utcai petróleumlámpát helyeztek el Szentesen, ezzel a lámpák száma 315-re nőtt.

100 éve, 1913-ban: A haszonállat összeírás eredménye alapján 9111 szarvasmarha, 7539 ló, 24643 sertés, 5207 juh, 54 kecske, 5 szamár volt Szentesen.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 21.
 

Meghívó emléktábla avatási ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata szeretettel meghív minden érdeklődőt a BÍRÓ JENŐ festőművész (1937-2012) tiszteletére rendezett emléktábla avatási ünnepségre 2012. december 1-jén (szombaton) 11.00 órára. Helyszín: Szentes, Munkácsy M. u. 1/a.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 21.
 

Márton napi vigadalom
a Farkas Antal utcai Óvodában

 

A Farkas Antal utcai Óvodában november 9-én, pénteken délelőtt tartották az ősz egyik legkedveltebb jeles napját, a Márton napot. Ekkor vendégül látták a Felsőpárti Óvodai Körzetben-, ill Szent Erzsébet Óvodában dolgozó óvó néniket, a Klauzál Gábor Általános Iskolából érkező tanító néniket és a Központi Óvodai Körzet vezetőjét. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Favágó bronzérem

 

A Dél-alföldi Regionális Favágó Versenyt október 20-án rendezték az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakközépisokálaban, ahol tíz csapat mérte össze tudását és ügyességét különböző számokban, láncfűrészelésben, rönkhasításban, fejszés rönk vágásban és lánc szerelésben. A stílusosan farönkökből kialakított dobogó 3. fokára szentesi 3Cs+N csapata állhatott. Csapat tagok: Fekete Csaba Szentes; Tóth Norbert Szegvár; Csapi László Szegvár 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Újra koszorúslány szépségverseny!  

Jelentkezz Te is! Legyél Te a legszebb koszorúslány!

 

2013. február 9-10. között rendezik meg a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban a VII. Esküvő kiállítást és vásárt. A rendezvényen a számos program mellett koszorúslány szépségversenyt is rendeznek. A versenyre három kategóriában lehet nevezni: 3 – 7 éves korig, 8 – 13 éves korig és 14 – 25 éves korig. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

JAZZ MIKULÁS

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2012. december 7-én, 20.00 órai kezdettel JAZZ MIKULÁS bulira várnak minden (nem csak jazz) zenerajongót a Művelődési és Ifjúsági Házba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Ír- és skót táncház

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2012. november 22-én, 18.00 órai kezdettel ÍR- és SKÓT TÁNCHÁZBA várják az érdeklődőket a Művelődési és Ifjúsági Házba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Adventi koncert a Honvéd Férfikarral

 

A MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szervezésében, immár ötödik alkalommal rendezi meg az Adventi Koncertet, melyen közreműködik a MH Hódmezővásárhely Helyőrség Katonazenekar és a HM Honvéd Együttes Férfikara.

 

Ideje: 2012. december 04-én 14.00 óra

Helye: Szentesi Református Nagytemplom

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Berki Komposzt nem csak Szentesieknek

 Tájékoztató a Berki Komposzt forgalmazásáról

 

A Városellátó Intézmény 2012 novemberében megkezdi a Szentes – berki Hulladékkezelő Telep Zöldhulladék Komposztáló üzemelése során előállított komposzt „Berki Komposzt” megnevezéssel történő forgalmazását.

 

A Berki Komposzt forgalomba hozatalára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága szükséges laboratóriumi vizsgálatok eredménye alapján adott engedélyt.

 

A szentesi lakosságtól, mezőgazdasági termelőktől, kertészektől és a városi közterületek karbantartásából származó kizárólag növényi eredetű hulladék feldolgozása során képződő Berki Komposzt nem tartalmaz semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot, javítja a talajszerkezetet, a talaj vízháztartását, tápanyag szolgáltató képességet.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Molnár Dixieland Band koncertje

Sztárvendég: Szulák Andrea

 

2012. november 30-án (pénteken) 19.00 órai kezdettel Magyarország legrégebben fennálló és legismertebb nem fővárosi jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band látogat el Szentesre a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont "eMeRton-díjas zenekar Szentesen" koncertsorozatában. Ezúttal a rendkívüli és népszerű SZULÁK ANDREA lesz a vendégük Szentesen.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

2012. évi SKODA VASS AUTÓ

Lábtenisz Magyar Bajnokság Szentesen

Taroltak a szentesi csapatok a Lábtenisz Magyar Bajnokságon

 

2012. november 17-18.-án reggel 9 órától 3 pályán folyamatosan küzdöttek az elsőségért a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a 2012. évi SKODA VASS AUTÓ Lábtenisz Magyar Bajnokságon. Szentesről szinte mindenki indult, aki érintett a lábteniszben, a legtöbb szentesi nevező a szenior kategóriában volt. Összesen 6 alkalommal szerepeltek a csapataink a 4 között.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Légfegyveres verseny jótékonyságból

Szeretetakció a szegények Karácsonyáért

 

Szeretetakció a szegények karácsonyáért programsorozat keretén belül került megrendezésre a légfegyveres lövészverseny 2012. november 17.-én a Legrand Zrt. légfegyveres lőterén a Legrand lövészklub és a Szabadidős Sportklub közös rendezésében. A versenyen közel 30 induló nevezett vidéki csapatok részvételével.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 20.
 

Mozdulj rá Czanik Balázzsal!

 

Ingyenes aerobik roadshow állomása érkezett Szentesre 2012. november 17-én. Délután 15 órától fél óránként váltották egymást az aerobik oktatók az Ifjúsági Házban a Mozdulj rá! elnevezésű ingyenes aerobik roadshown!

Zumba, cardio- és capoeira aerobic, jóga, callanetics, kung fu és jazz aerobic "órák" jöttek egymásután a két teremben. A nap végén jött Czanik Balázs capoeira aerobic programja, melyre színültig megtelt a nagyterem.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

Mindszenty József bíboros-hercegprímás szoboravatása

 

Szentmisével kezdődött azaz ünnepség, mely keretében mellszobrot állíttatott Mindszenty József bíboros-hercegprímásnak a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság.

Az ötvenes évek elnyomása idején szilárdan kitartó bíboros olyan áldozatot hozott, amely minden keresztény magyar számára fontos érték, ezért joggal szerepel sírfeliratán, hogy „látszólag legyőzve győzött" – emlékeztetett a misén Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

Elindult hódító útjára a Nippon Zengo!

 

Az elmúlt hétvége a sportról, és az egészséges életmódról szólt városunkban. Egy szentesi ötletnek köszönhetően, nem csak itt, hanem már az ország több mint 20 városában is, ugyanis elindult a Nippon Zengo Road Show.

A napokban Mórahalmon, Siófokon, Zalakaroson, Nagykanizsán és Balatonlellén mutatkozott be ez az új karate alapokra helyezett mozgásforma a Nippon Zengo! Más sportok mellett hasznos kiegészítő sportágként is, kardiomuscularis hatása miatt. Jól mutatja ezt az is, hogy nemzetközi versenyeken eredményes versenytáncosok is űzik erőnléti fejlesztésük érdekében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

Véradások Szentesen és a kistérségben

 

A Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 7.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége nemcsak szentesen tart véradást novemberben, hanem a szentesi kistérségben is!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

Cukormentes tortával ünnepeltek

 

Sok-sok érdeklődőt vonzott egy új üzlet nyitánya a Kossuth utcán, ahol Schobert Norbi Update termékeit kezdték árulni. A megnyitóra Norbi felesége Rubint Réka érkezett egyedül. Mindenkitől elnézést kért, de orvosi utasításra nem jöhetett a férje, aki ez elmúlt hetekben súlyos szívműtéten esett át.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

Atlétáink befejezték erre az évre

 

Véget ért a 2012-es év versenyidőszaka az atlétáknál. Ez az év minden várakozást felülmúlt Seres András révén a férfi diszkoszvetésben egy felnőtt országos bajnoki címet nyertek a téli bajnokságon,és egy harmadik helyet a nyári bajnokságon.

Az Atlétikai Európa Bajnokság, valamint az Olimpia miatt a hazai atlétikai versenyek több mint egy hónapon át szüneteltek. A versenyzők amennyiben nem voltak érintettek a világversenyeken edzőtáborokban és nyári alapozással töltötték az időt.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

Közkincs Napok a szentesi kistérségben

Összefoglaló és előzetes

 

2012. október 13-án indult ismét útjára a Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben című programsorozat. Első állomása Fábiánsebestyén volt, ahol a község apraja és nagyja együtt örült a felhőtlen szórakozásnak.

A Közkincs Napok rendezvénysorozat azért indult, hogy segítse a helyi művészeti értékeink megőrzését, azok ápolását, kulturális értékünk bemutatásával.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 19.
 

 Útjára indították a Studium Generale programot

1 gombóc fagyi áráért intenzív felkészülés egyetemre és főiskolára (videóval)

 

2012. november 14. napján Szentesen útjára indították a Studium Generale esély és tehetséggondozás programot.

Szentes város sikeres és önzetlen vállalkozásai a Szegedi Tudományegyetem és a városi Önkormányzat összefogásénak eredményeként különleges tovább tanulási esélyt növelő program indult útjára.

A mintegy 1000 fős érettségire és felvételire készülő 17-18 éves életkorú diákság számára a Szegedi Tudományegyetem tanszékei által kidolgozott oktatási tematika adja a felkészülés alapját. Hét tantárgyból lehetséges az intenzív felkészülés, ezek a matematika, fizika, biológia, kémia, közgazdasági alapismeret, műszaki alapismeret és idegen nyelv.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 16.
 

Újra Dumaszínház volt Szentesen

 

Mogács Dániel és Kiss Ádám szórakoztatta a közönséget 2012. november 15-én este a Művelődési és Ifjúsági Házban megrendezendő Dumaszínház előadáson.

Az első fellépő Mogács Dániel bevezetőjében elmondta, hogy poénosságán frissíteni akart, és mivel sok szentesi standup-os van ebben a szakmában ő egy szentesi lánnyal próbálta magát tovább képezni. Ez annyira jól sikerült, hogy januárra babát várnak, de nem akarja felfedni a nevét, mert nem akarja kínos helyzetbe hozni Kocsis Bandiék lányát.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 16.
 

Nyílt nap a Borosban

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 2012. november 12-én 8.00-12.00 óráig tartotta nyílt napját. Az 1.-2. órákban a szakmai és a közismereti tárgyak tanítását nézhették meg az érdeklődők nyílt órák keretében, majd ezt követően bemutatkozott az iskola négy szakmacsoportja. A gyakorlatorientált képzést mutatták be, melynek során az elméleti ismereteiket hasznosíthatják a diákok. A nyolcadikos diákokat a decemberi vetélkedőre visszavárja a Boros.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 15.
 

Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben

 

Derekegyházon lesz a „Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben” elnevezésű kulturális programsorozat következő állomása 2012. november 24.-én szombaton. A 2012. október és 2013. március között megvalósuló rendezvénysorozat a kistérség nyolc településén, egy-egy kulturális találkozót fog össze egységes programmá. A fellépők amatőr kulturális csoportok lesznek.

A műsorokat minden alkalommal kézműves foglalkozások, illetve képző- és iparművészeti tárlat is kíséri. A tervek szerint a fellépőket és a vendégeket palacsintával várják ezen a napon Derekegyházon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 15.
 

Házhoz megy a SZELEKTÍV a Felsőpárton

Tájékoztató a szentesi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bővítéséről

 

A Városellátó Intézmény 2012 novemberétől bővíti a lakossági házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés területét az alábbi lakóterületen: Szentes Felsőpárt, azaz a csütörtöki szemétszállítású lakóterületek.

 A Szentes Felsőpárti lakosok a postaládájukba bedobott sárga színű feliratos gyűjtőzsák használatával vehetnek részt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 14.
 

Nyílt nap a Pollákban

 

 2012. november 14-én a szentesi középiskolák sorában utolsóként tartotta nyílt napját a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola. Annak ellenére, hogy a nyílt nap dömping végén járunk nagyon nagy számú érdeklődő halhatta meg Kovács Attila tagintézmény-vezető tájékoztatóját a tornateremben. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 14.
 

Nyílt nap a Zsoldosban

 

 A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola 2012. november 14-én 8.00-12.00 óráig tartotta nyílt napját. A Nyitott kapuk rendezvény reggel 8 órakor általános tájékoztatóval kezdődött az "A" épületben, majd ezután érdeklődés szerint lehetett tájékozódni a képzésekről és az ott folyó munkákról. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 14.
 

A NIPPON ZENGO egy újabb mérföldkövet tudhat maga mögött!

 

 

osszú tárgyalások előzték meg Brezovai Sándor, 6. danos Kyokushin Karate mester és a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) Elnöke, Dr. Mészáros János, 6. danos Karate mester közötti kooperációt, a Nippon Zengo, új küzdősport-aerobik népszerűsítésével kapcsolatban.

Jó néhány egyeztető megbeszélés következményeként a két vezető ismét egy asztalhoz ült és a következő elvi megállapodás született, mely hamarosan előterjesztésre kerül a Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége felé. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 14.
 

Egy hajtós mérkőzésen
győzelem a juniorok ellen

 

 A férfi vízilabda OB I.-es bajnokságban a Szentesi VK csapata a Junior Válogatottat fogadta a ligeti uszodában. Szinte fej-fej mellett ment a mérkőzés egészen a harmadik negyedig, amikor is két gólos előnnyel kezdődhetett meg a végjátszma. A lelkes fiatalok igencsak megmozgatták a csapatokat és egy pörgős mérkőzést láthattunk. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 13.
 

KORSZERŰ TAKARMÁNYKEVERŐ SZENTESEN

Szentesen Európa egyik legkorszerűbb takarmánykeverő üzeme épült fel.

 

 A Hungerit Zrt. érdekeltségébe tartozó MA-KA Kft., amely 37 új munkahelyet teremtett, 405 millió forint uniós és kormányzati támogatást kapott. Az üzem éves kapacitása 170 ezer tonna, így a Hungerit-csoport 95 ezer tonnás takarmányszükségletén kívül értékesítésre is jut az itt készülő tápból – hallhattuk Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Latinovits Zoltán Emlékest

 

 Latinovits Zoltán Emlékest címmel 2012. november 27-én 19.00 órai kezdettel tekinthetjük meg a Pódiumbérlet következő műsorát a Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.   Előadja: HOLL ZSUZSA, MOLNÁR CSABA, BUJTOR BALÁZS.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Megvannak a megyei tankerületi vezetők

 

Jövő év január 1-jétől az óvodák kivételével általános szabályként állami fenntartásba kerülnek az oktatási intézmények.

Csongrád megyében hét tankerületet hozott létre a törvényi szabályozás. A most meghozott miniszteri döntés értelmében a megyei tankerület vezetője Plesovszkiné Ujfaluczki Judit lett. Csongrádon Cseri Gábor, Kisteleken Faragó Klára, Szentesen Molnárné Tóth Györgyi, Mórahalmon Ördögné Gárgyán Mária, Hódmezővásárhelyen Tóthné Kecskeméti Katalin lett a járási tankerületi vezető.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

 

Szentes Kincsei programajánló

Mindszenty-szobor avatása Szentesen

 

2012. november 18-án, vasárnap, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében avatják fel Mindszenty József bíboros-prímás, esztergomi érsek szobrát Szentesen, az Erzsébet téri Szent Anna-templomban, a Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság, Szent Anna Egyházközség, a százéves Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és óvoda szervezésében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

ŐSZ A VADASPARKBAN

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Művelődési és Ifjúsági Házban 2012. november 12-én 14.00 órai kezdettel hallhattuk az "ŐSZ A VADASPARKBAN" című zoopedagógiai előadást. Az előadó JUHÁSZ-GŐZ SZILVIA a Szegedi Vadaspark zoopedagógusa látványos képekkel gazdagon tarkított előadást tartott a gyerekeknek, akiknek az előadás után, állatsimogatásra is lehetősége nyílt!

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Emlékkiállítás

 

Emlékkiállítást rendeznek a Művészetek Házában (Gólyás ház) Borsodiné Nedényi Ilona munkáiból. A kiállítást 2012. november 17-én 11.00 órakor megnyitja Dr. Vörös Gabriella, közreműködik a Lajtha László AMI tanulóinak Klarinét-együttese. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kiállítás megtekinthető december 31-ig!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Őszi Zöld ünnepek
a Szent Anna Utcai Csicsergő Oviban

 

Az óvoda hagyományaihoz és nevelési programjához híven most ősszel is megünnepelte a természet és környezetvédelem két őszi zöld napjait, a Takarítási Világnapot és az Állatok Napját.

A takarítási Világnapon az óvoda udvarát és környékét varázsolták szebbé, tisztábbá gyermekek és felnőttek közösen.

Az Állatok Napjához kapcsolódóan egész napos programot szervezett az óvoda nevelőközössége. A jeles napot megelőző napok a ráhangolódás jegyében teltek.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Elismert művészek Szentesen!

 

2012. november 16-án (pénteken) 19.00 órai kezdettel hallhatjuk Prunyi Ilona Liszt-díjas zongoraművész és Banda Ádám hegedűművész hangversenyét a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont nagytermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Koncert-dömping szombaton a Buffaloban

 

Egy kisebb rockfesztiválnak is beillő koncertprogram kerül megrendezésre november 17-én Szentesen, a Buffalo Sörözőben 4 zenekar részvételével. Az esemény fő attrakciójának kétség kívül az Angertea zenekar lemezbemutató koncertje ígérkezik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 12.
 

Kettő, kettő

 

Na nem ez lett a végeredmény a Szentesi Kinizsi - Makó II. megyei labdarúgó másodosztályban játszott mérkőzésnek, hanem ennyi gólt rúgott a Szentes (vagy kapott a Makó) a félidőkben. Fantasztikus hangulat és Szentesen sohasem látott szurkolás volt a mérkőzésen.

Igazi kemény maggal érkeztek a vendégek hagymavárosból, hogy a bajnokságban előttük álló Szenteset utolérjék a pontvadászatban. A kék-piros szentesi csapatot ("kék-piros a szív" - hallhattuk a pályán) is hatalmas szurkolói tábor buzdította.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 11.
 

35 éves a Százszorszép óvoda

 

2012. november 7-én ünnepelte fennállásának 35 évfordulóját a Köztársaság utcai Százszorszép óvoda.

Schwartz Sándorné tagóvoda-vezető köszöntője után az óvodások műsorát tekinthettük meg, majd Szirbik Imre polgármester köszöntötte a volt és a jelen óvodásait, az egykori és jelenlegi óvónőket és dadusokat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 11.
 

Tök jó buli volt

 

Az elmúlt hét vasárnapján igazi tök jó buli volt a Dózsa-házban és Tücsök Zenekarnak köszönhetően. A zenekar tagjai igyekeznek úgy összeállítani a programjaikat, hogy a népdalok, gyermekdalok, a kézműves foglalkozásokon elkészített játékok, eszközök, esetleg dísztárgyak az adott évszak vagy ünnepkör hangulatát tükrözzék.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 11.
 

A VÁLSÁG

Rendszerhiba vagy emberi gyarlóság?

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club szervezésében hallgathatjuk meg Sarkadi-Szabó Kornél szentesi születésű független pénzügyi elemző előadását "A VÁLSÁG - Rendszerhiba vagy emberi gyarlóság" címmel a Dózsa-ház Közösségi Terében. 2012. november 9-én 17.00 órai kezdettel minden érdeklődőt várnak a Dózsa-házba.

Az előadásra a belépés díjtalan, előzetes regisztrációhoz nincs kötve, érkezési sorrendben lehet helyet foglalni. (Megj: érdemes hamarabb odamenni!)

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 08.
 

Fiatalok raboltak ki fiatalokat Szentesen

 

Szentesi Rendőrkapitányság 2012. május 16-án fogta el és vette őrizetbe az akkor 16 és 17 éves fiúkat, miután a Kurca parti város belvárosában veréssel fenyegettek meg egy gyereket, akitől végül 5 eurót vettek el. A nyomozók már akkor is azt gyanították, hogy a bíróság által előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottak több olyan bűncselekményt is elkövettek, amelyről akkor a rendőrségnek még nem volt tudomása. Az azóta elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként megállapították, hogy K. N. és R. Z. összesen hét útonállásszerű rablást valósított meg fiatalok sérelmére 2012. tavaszán.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 08.
 

Csúszik a Kacat Bazár

 

Az eredeti elképzeléshez képest egy héttel később rendezik meg a Kacat bazárt a Dózsa-házban. Az ok egyszerű, mert a munkanapok áthelyezése miatt november 10-dike munkanap, így sokan dolgoznak ezen a napon és nem tudnak részt venni a rendezvényen. Így november 17-re csúsztatták a bazár időpontját.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 07.
 

Lábtenisz Magyar Bajnokság Szentesen

 

Jövő hétvégén Lábtenisz Magyar Bajnokságot rendeznek Szentesen. A sportrendezvény beharangozásaként sajtótájékoztatón ismertették a verseny programját, melyet a Skoda Vass Autó támogat.

A 2012. november 7-én délelőtt tartott sajtótájékoztatón Bertók Róbert, a Magyar Bajnokság főszervezője elmondta, hogy a helyi sportolókon kívül Szegedről, Algyőről, Hódmezővásárhelyről, Szolnokról, Budapestről, Kaposvárról, Győrből, Paksról érkeznek amatőr és profi versenyzők.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 07.
 

Sárréti Krisztina kiállítása

 

Sárréti Krisztina a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola keretén belül már nagyon sok gyermekkel és felnőttel ismertette és szerettette meg a fazekasságot. 2012. november 10-én a Városi Könyvtárban saját alkotásait tárja a nagyközönség elé. A 15 órakor kezdődő megnyitón Nyírő Anita grafikus mond megnyitó beszédet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 07.
 

Az önkormányzati rendszer változásai

Az Együtt Szentesért egyesület lakossági tájékoztató előadása

 

Az Együtt Szentesért egyesület lakossági tájékoztató előadást szervezett „Az önkormányzati rendszer változásai - közös ügyeink" címmel 2012. november 7-én a Városi Könyvtárban.

Az előadók (Szirbik Imre polgármester és Dr. Sztantics Csaba jegyző) először ismertették az önkormányzati rendszert, majd annak változásáról esett szó.

A jelenlévők megtudhatták, hogy milyen bevételekkel gazdálkodhat 2013. január 1-től a város, milyen változások lesznek a Városházán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 07.
 

Elfogadható vereség

Szentesi VK–Szolnok 7–13 (0–2, 2–3, 1–4, 4–4)

 

A Vodafone férfi vízilabda OB I, ötödik fordulóján a Szentesi VK a Szolnok csapatát fogadta a ligeti uszodában, ahol a találkozó első negyedében csak két vendéggól született. A második negyedben megjött a hazai találat is, amikor Regős centerből szépített, és a Szentes jól tartotta magát. A harmadik játékrész volt a legsimább, ekkor a vendégek 7–2-re elhúztak. A szentesi támadások nem jól alakultak, hiszen a 19. perctől a 28. percig nem sikerült a kapuba találni. Viszont az utolsó nyolc percet döntetlenre hozták a hazaiak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 07.
 

Vége az óvodai úszásoktatásnak Szentesen

Mondja el véleményét regisztráció nélkül!

 

Sok-sok óvodás járt, és tanult úszni évtizedek óta a szentesi gyógyfürdőbe. Az óvodás csoportok az udvari fedett medencét használták úszásóráikon, de ennek vége.

Az ÁNTSZ a 37/1996.(X.18.) rendelet 9 § 8. bekezdésére hivatkozva 2012. november 5-től kizárólag olyan 14 év alatti gyermekek vehetik igénybe a Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő és Nappali Kórház fürdőszolgáltatását, akiknek orvosi rendelvényük van arra vonatkozóan.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 07.
 

Indul a Studium Generale Szentes

Esély és tehetséggondozás Szentesen

 

2012. november 14-én a szentesi Polgármesteri Hivatal Konferencia Termében rendezik meg a Studium Generale Szentes programindító rendezvényét.

A Szegedi Tudományegyetem tanszékei és tanárai közreműködésével, a város sikeres és önzetlen vállalkozásai támogatásával, a helyi középiskolák és tanáraik részvételével egy hosszú távú tehetséggondozó program indul el tanévenként mintegy 400-450 helyi diák lehetőségeként.

Esély és tehetséggondozás Szentesen. Ezt a jelmondatot választották 2012. november 14-én induló közös munkánknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 06.
 

Szauna szeánszok szerdánként

 

A Szentesi Üdülőközpontban minden héten szerdán 18.00-tól szaunamester irányításával, bevezetik Önt a szauna szeánszok rejtelmeibe a kültéri rönkszaunánkban. Hogyan tud részt venni a szeánszokon? Nem kell mást tennie, mint vásárolni egy szaunajegyet vagy bérletet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 06.
 

TALÁLT KÉPEK

 

A Szentesi Fotókör várt minden fotózás iránt érdeklődőt 2012. november 5-én hétfőn 18.00 órakor Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe dr. Spissák Lajos hódmezővásárhelyi fotográfus „TALÁLT KÉPEK” című kiállításának a megnyitására. A tárlatot december 3-ig lehet megtekinteni az étterem nyitvatartási idejében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 05.
 

Tisztelet a hősöknek

 

November első hete szóljon az emlékezésről. A mai rohanó világban talán a legtöbb embernek csak ilyenkor van ideje arra, hogy eltávozott szeretteik síremlékeit rendbe tegye és virággal vagy koszorúval díszítse, valamint meggyújtsa az emlékezés gyertyáit. Úgy ahogyan szeretteinkről sem feledkezünk meg nekünk, katonáknak hősi elődeinkről sem szabad. A hadisírok gondozása mindig is fontos része volt a szentesi alakulatnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 05.
 

Közmeghallgatás a testületi ülésen

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Városháza Dísztermében 2012. november 23-án 14.00 órakor közmeghallgatást tart az önkormányzat 2013. évi költségvetési koncepciójával kapcsolatban, melyre várja a város lakosságát és az intézmények, szervezetek képviselőit.

A költségvetési koncepció 2012. november 14-től megtekinthető a Polgármesteri Hivatal 119-es számú szobájában és a Városi Könyvtárban, illetve letölthető a www.szentesinfo.hu/testulet honlapról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 04.
 

Sporthírek Szentesről

 

A Hungerit Szentesi VK női vízilabda csapat Dunaújvárosra utazott, hogy az örök riválissal márkőzzön meg az OB I. hetedik fordulóján. A megyei másodosztályban szereplő Szentesi Kinizsi Zsombóra látogatott.

A labdarúgó utánpótlás Interliga bajnokság őszi szezonja a november 3-ai küzdelmekkel ért véget.

Szivacskézilabdázók foglalták el november 3-án egész napra a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok.

Asztaliteniszezőink a Hortobágyi Labdarúgó SE II. asztalitenisz csapatát fogadta.

 Katt a képre!

Szentes, 2012. 11. 04.
 

 

.