Az önkormányzati rendszer változásai

Az Együtt Szentesért egyesület lakossági tájékoztató előadása

 

 

 

Az Együtt Szentesért egyesület lakossági tájékoztató előadást szervezett „Az önkormányzati rendszer változásai - közös ügyeink" címmel 2012. november 7-én a Városi Könyvtárban.

Az előadók (Szirbik Imre polgármester és Dr. Sztantics Csaba jegyző) először ismertették az önkormányzati rendszert, majd annak változásáról esett szó.

A jelenlévők megtudhatták, hogy milyen bevételekkel gazdálkodhat 2013. január 1-től a város, milyen változások lesznek a Városházán.

 

 

 

Szó volt a múzeumról, a kórházról és hogy megváltozik a polgármesteri hivatal elnevezése. Mivel a szentesi hivatalok fogják ellátni Nagytőke és Eperjes hivatali ügyeit is, ezért Közös Önkormányzati Hivatalnak fogják nevezni az eddigi önkormányzati hivatalt.

A Járási rendszerbe 19 főt vesznek át a hivatali dolgozók 106-os létszámából. A törvény a Szentes ügyeit ellátó polgármesteri hivatalnak a létszámát 57-ben állapította meg, így lesznek elbocsátások is.

 

 

 

Végezetül egy aranyos anekdotát hadd osszak  meg a kedves olvasókkal.

Zsoldos Dódi bácsival történt, amikor a központi fűtést szerelték a lakásukban.

A mesterek két téglára helyezték fel a beszerelendő vascsövet, amely éppen egy kétszárnyú ajtó nyílását keresztezte. Dódi bácsi ezt kérdezte a mestertől: Balikám! Ez itt lesz!

Jött a válasz: Igen Dódi bácsi! Nem tudjuk máshova tenni! (szerk. megj: persze az ajtó fölé szerelték be, de így könnyebben tudtak mérni!)

Az öreg csak ennyit válaszolt: Majd megszokjuk!

 

Szóval a következő változásokkal sokan úgy vannak, mint Dódi bácsi: Majd megszokjuk!

 

Szentes, 2012. 11. 07.
 

.