Nyílt nap a Borosban

 

 

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 2012. november 12-én 8.00-12.00 óráig tartotta nyílt napját. Az 1.-2. órákban a szakmai és a közismereti tárgyak tanítását nézhették meg az érdeklődők nyílt órák keretében, majd ezt követően bemutatkozott az iskola négy szakmacsoportja. A gyakorlatorientált képzést mutatták be, melynek során az elméleti ismereteiket hasznosíthatják a diákok. A nyolcadikos diákokat a decemberi vetélkedőre visszavárja a Boros.

 

 

 

Az első órában szakmacsoportos tantárgyakat látogathattak meg az érdeklődők (elméleti gazdaságtan, marketing, gazdálkodási ismeretek, biológia), illetve angol nyelvi órákba is bekapcsolódhattak.

A 2. órában irodalom, történelem, kommunikáció, angol nyelv, matematika, informatika, elsősegénynyújtás órákon lehetett részt venni.

 

 

 

A szakmacsoportos bemutatókon az iskola négy szakmacsoportja mutatkozott be (humán; külkereskedelem-marketing, gazdasági-informatikai, illetve egészségügy orientáció). Az interaktív bemutatók során az érdeklődőket tájékoztatta az iskola a képzések specialitásairól, illetve feladatokat kellett megoldani.

 

 

 

OM-azonosító: 201393

14-es kód

Humán orientáció (Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoport)

A magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelvek iránt érdeklődő tanulókat várjuk ebbe a szakmacsoportba. Két idegen nyelv tanulására van lehetőség. Azoknak ajánljuk ezt a képzést, akik bölcsészek, nyelvtanárok akarnak lenni, illetve a média világában szeretnének elhelyezkedni.

 

15-ös kód

Külkereskedelem-marketing orientáció (Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport)

Ebben a képzésben tanulók gazdasági ismereteket tanulnak, ismereteket szereznek a marketing fogalmáról, alkalmazásáról. Megismerik egy vállalat belső és külső kereskedelmi folyamatait. A szakmai idegen nyelvi órákon megtanulják az üzleti levelezés, önéletrajzírás alapjait. A gyakorlatorientált tanirodai gyakorlat órák keretében a tanulók diákvállalkozásokat működtetnek.

 

16-os kód

Gazdasági-informatikai orientáció (Közgazdaság szakmacsoport)

Az itt tanuló diákok megismerik a piacgazdaság alapfogalmait, működését és szereplőit. Hasznos információkat kapnak a vállalkozásokról, a pénz világáról, a hitelezés kockázatairól és  az EU-ról is. A gazdasági ismereteket kiegészíti az informatikai ismeretek gazdasági alkalmazása (gépi könyvelés, adóbevallás készítés, számlázó és bérszámfejtő program alkalmazása). Fontosnak tartjuk a szakmai idegen nyelv tanulását is. Képzésünk gyakorlatorientált. Képzési szerkezetünk lehetővé teszi a műszaki irányba történő továbbtanulást is.

 

17-es kód

Egészségügy szakmacsoport

Azoknak ajánljuk ezt a szakmacsoportot, akik érdeklődnek a természettudományok iránt, akiket érdekel a pszichológia, az egészségügy, az emberi test felépítése és működése. Az órákon mikroszkopizálhatsz, boncolhatsz, megtanulhatod az elsősegélynyújtás alapjait.  Az egészségügyi, orvosi, természettudományi, műszaki, környezetvédelmi és szociális karokra biztosítjuk a felkészítést.

 

A szakmacsoportos alapozó tantárgyból érettségi vizsgát kell tenni, amely szakmát is fog adni. Erre egy éves képzéssel további OKJ-s végzettség szerezhető.

 

További képek a nyílt napról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 11. 15.
 

.