Közkincs Napok a szentesi kistérségben

Összefoglaló és előzetes

 

 

 

2012. október 13-án indult ismét útjára a Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben című programsorozat. Első állomása Fábiánsebestyén volt, ahol a község apraja és nagyja együtt örült a felhőtlen szórakozásnak.

A Közkincs Napok rendezvénysorozat azért indult, hogy segítse a helyi művészeti értékeink megőrzését, azok ápolását, kulturális értékünk bemutatásával.

 

 

 

Délután kezdődő programban először Kádár Barbara, a "Népművészet Ifjú Mestere" fazekas bemutatóján és foglalkozásán ismerhette meg bárki a fazekasság kisebb-nagyobb titkait.

 

 

 

A kulturális bemutatók között a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki megtalálta a magának valót.

 

 

 

Délután 6 órakor a szegvári Micimackó Bábcsoport és a Tűzköves színjátszó csoport műsorát láthattuk.

 

 

 

 

 

Végezetül "Csak zene és tánc" címmel Ágoston Anita műsorán szórakozhattunk.

 

 

 

 

 

 

 

Derekegyházon lesz a „Közkincs Napok a Szentesi Kistérségben” elnevezésű kulturális programsorozat következő állomása 2012. november 24.-én szombaton. A 2012. október és 2013. március között megvalósuló rendezvénysorozat a kistérség nyolc településén, egy-egy kulturális találkozót fog össze egységes programmá. A fellépők amatőr kulturális csoportok lesznek.

A műsorokat minden alkalommal kézműves foglalkozások, illetve képző- és iparművészeti tárlat is kíséri. A tervek szerint a fellépőket és a vendégeket palacsintával várják ezen a napon Derekegyházon.

 

 

 

Szentes, 2012. 11. 19.
 

 

 

.