HÍD-KÉPEK

Meghívó Péntek László fotográfus kiállítására

 

 

A Szentesi Fotókör szeretettel meghív minden fotózás iránt érdeklődőt 2012. december 3-án hétfőn 18.00 órára Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe Péntek László szegedi fotós HÍD – KÉPEK című fotókiállítására.

 

1975-ben kapta az első fényképezőgépet egy tekercs színes diával. Háromévnyi kattogtatás után küldte az első képet a kecskeméti diapályázatra, ahol elfogadták az alkotásait. Ezzel kezdődött a fotózás szeretete Péntek Lászlónál. Sok éves diafényképezés után megpróbálkozott a fekete – fehér papírképek készítésével is. Jelenleg „természetesen, mint mindenki” a digitális technikával készíti az alkotásait. Témái a természeti és az épített környezet, általában tájak, fák, virágok és építmények találhatók a képein.

A Kontakt Alkotócsoport tagjaként, akik a dokumentarista stílust képviselték, kötelező volt a teljes negatívról elvégezni a képek nagyítását. Ez a kialakult szemlélet a mai napig meghatározza a munkáit. A felvételein utómunkaként legfeljebb némi tónus, vagy színmódosítást hajt csak végre. A „Híd - képek” sorozat fotóin a szegedi Belvárosi híd szerepel, a felvételeket idén januárban készítette. A kivilágított hidat örökítette meg, lehetőleg forgalommentesen. Ezért kora hajnalban készültek a képek, naponta csak néhány expozíciót sikerült összehozni az égbolt kivilágosodása és a forgalom megindulása miatt.

A tárlat január 7-ig látogatható.

 

Szentes, 2012. 11. 28.
 

 

.