Vége az óvodai úszásoktatásnak Szentesen

Mondja el véleményét regisztráció nélkül!

 

 

 

Sok-sok óvodás járt, és tanult úszni évtizedek óta a szentesi gyógyfürdőbe. Az óvodás csoportok az udvari fedett medencét használták úszásóráikon, de ennek vége.

 

Az ÁNTSZ a 37/1996.(X.18.) rendelet 9 § 8. bekezdésére hivatkozva 2012. november 5-től kizárólag olyan 14 év alatti gyermekek vehetik igénybe a Dr. Bugyi István Kórház Gyógyfürdő és Nappali Kórház fürdőszolgáltatását, akiknek orvosi rendelvényük van arra vonatkozóan.

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a gyógyfürdőre vonatkozóan ezt az intézkedést a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi, Csongrádi Kistérségi Népegészségügyi Intézet határozatának megfelelően rendelte el.

 

 

 

A határozatban a hatóság rögzíti, hogy 14 év alatti gyermekek a gyógymedencéket csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül.

Dr. Tóth Gábor kistérségi tisztifőorvos levelében a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló 37/1996.(X.18.) rendelet 9 § 8. bekezdésére hivatkozik.

 

A város és a kórház vezetése most azon dolgozik, hogy újra lehessen óvodai úszásoktatást tartani a kupola alatti medencében, ahol nem zavarják az intézményben folyó meleg vizes gyógykezeléseket.

 

A szavazás indult: 2012. november 7-én

Szentes, 2012. 11. 07.

 

.