Őszi Zöld ünnepek
a Szent Anna Utcai Csicsergő Oviban

 

 

 

Az óvoda hagyományaihoz és nevelési programjához híven most ősszel is megünnepelte a természet és környezetvédelem két őszi zöld napjait, a Takarítási Világnapot és az Állatok Napját.

 

 

 

A takarítási Világnapon az óvoda udvarát és környékét varázsolták szebbé, tisztábbá gyermekek és felnőttek közösen. A gyermekek kis gereblyékkel, lombsöprűkkel, talicskákkal szorgoskodtak, élvezve a környezet szebbé tételének élményét. Ehhez a programhoz kapcsolódóan is a nagyok az óvoda kis kertjeit tették rendbe – ástak, gyomláltak, szamóca palántát ültettek. A szelektív hulladékgyűjtési munkában is közreműködtek, a szülők által gyűjtött alumínium dobozok taposását nagy élvezettel végezték a gyerekek.

 

 

 

Az Állatok Napjához kapcsolódóan egész napos programot szervezett az óvoda nevelőközössége. A jeles napot megelőző napok a ráhangolódás jegyében teltek. A gyermekcsoportok által kiválasztott kedvenc állatokhoz kapcsolódó verseket, dalokat tanultak, szülők közreműködésével képek gyűjtése volt a feladat. Az állatokról változatos ábrázoló technikákkal értékes gyermekmunkák születtek.

 

 

 

A zöld ünnep délelőttjén birtokba vették a Széchenyi-ligetet. Különböző helyszíneken állatokhoz kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek, délután pedig a szülőket közös barkácsolásra hívták az óvoda udvarára. Gesztenyéből készültek állatfigurák, füzérek, papírból készítettek hattyút, rókát, mókust. A közös barkács délutánnak ismételten nagy sikere volt.

 

 

 

Szentes, 2012. 11. 12.
 

 

 

 

 

.