A NIPPON ZENGO egy újabb mérföldkövet tudhat maga mögött!

 

 

Hosszú tárgyalások előzték meg Brezovai Sándor, 6. danos Kyokushin Karate mester és a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) Elnöke, Dr. Mészáros János, 6. danos Karate mester közötti kooperációt, a Nippon Zengo, új küzdősport-aerobik népszerűsítésével kapcsolatban.

 

Jó néhány egyeztető megbeszélés következményeként a két vezető ismét egy asztalhoz ült és a következő elvi megállapodás született, mely hamarosan előterjesztésre kerül a Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége felé: Brezovai Sándor kérte, hogy a Nippon Zengo a Magyar Karate Szakszövetségen belől önálló stílusként kerüljön besorolásra, ezáltal önálló jogi személyként kezeljék az összes Nippon Zengo klubot.

 

A Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Harcművészeti Össz-Szövetség taglétszáma megközelíti a 100 ezer főt és ezáltal Magyarországon a második legnagyobb országos sportági szakszövetség, a labdarúgás után. Nagyon fontos valahova és valakihez tartozni, akik mind továbbképzésben, mind OKJ-s edzőképzésben kiemelkedő segítséget fognak nyújtani.

 

A Magyar Karate Szakszövetség 35 stílusszervezetből áll, megközelítőleg 500 sportegyesületben, vagy Kft.-ben tömörül a 2 ezer klub, azaz 45 ezer fő. A Magyar Harcművészeti Össz-Szövetség 50 stílusszervezetet, megközelítőleg 3 ezer klubot, vagyis közel 50 ezer főt fog össze. Ezen adatok ismeretében elmondhatjuk, hogy a Nippon Zengo 5 ezer klubba juthat el, közel 100 ezer főhöz. Azt természetesen az illető klubvezető dönti el, hogy az adott klub kíván-e élni a lehetőséggel, vagy sem.

 

Úgy véljük a Nippon Zengo számára egy újabb virágzó együttműködés vette kezdetét.

 

Szentes, 2012. 11. 14.
 

.