Még a miniszter szerint is

Abszurd ami a meleg fürdővel történik

 

 

 

2012. november 23-án Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter sajtótájékoztatót tartott aktuális kérdésekről.

 

2012. november 23-án tartotta rendes ülését a szentesi képviselő-testület, melyen szóba került a gyógyfürdő ügye. Dr. Chomiak Waldemar képviselő úr ezzel kapcsolatban azt kérdezte, hogy a kezében tartott ÁNTSZ határozatban ott szerepel, hogy 15 nap áll rendelkezésre, hogy a döntés ellen fellebbezzen a gyógyfürdőt üzemeltető Dr. Bugyi István kórház vezetése. Ez miért nem történt meg a megadott határidőig?

A válasz egyszerű, mondta Szirbik Imre polgármester. Talán az lehet a háttérben, hogy megbízott vezetése van a kórháznak. Több aspiráns is volt a kórház főigazgatói pályázatra, de  ismételten eredménytelennek nyilvánították azt. A jelenlegi vezetés ebben az ügyben nem akar konfliktus helyzetbe kerülni az ÁNTSZ-el vagy más hivatallal.

 

 

A kórház főigazgatói pályázatának eredménytelenségére várták a választ az újságírók Balog Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter sajtótájékoztatóján. Városi hetilap véleményére, hogy "nincs felelős vezetése a kórháznak", Balogh Zoltán elmondta, hogy "ma Magyarországon az állam fenntartásában nincs olyan intézmény, melynek ne lenne felelős vezetése"!

Az akkora "labda" volt, hogy meg kellett kérdeznem (rövid helyzetismertetés után), hogy ha van felelős vezetése a Dr. Bugyi István Kórháznak, akkor az elmúlt hetekben történt ÁNTSZ határozattal szemben miért nem nyújtottak be fellebbezést.

Így első hallásra abszurd ez a történet - mondta a miniszter, majd folytatta, -  közel 1000 olyan rendelet volt, amit megszüntettek, amelyek nem a fejlődést szolgálták, és tájékoztatást kért az ügyről. 

 

 

 

 

A dolog pikantériája, hogy a napokban kértük a háziorvosunkat, hogy a jogszabálynak megfelelően írja fel kisfiamnak a gyógyúszást (ahogy az a törvényben benne van), mert sajnos olyan fejlődési rendellenessége van, hogy ezt javasolták a kezdetektől, ahogy a vízhez szokott. Az orvosunk azt mondta, hogy egy körlevélben felhívta minden gyermekorvos és szakorvos figyelmét a megyei ÁNTSZ, hogy nem írhatnak fel gyógyúszást. Érdekes!  

 

Azért, hogy segítsük mindenki munkáját, írja meg véleményét az üggyel kapcsolatban!

 

 

A szavazás indult: 2012. november 7-én

Szentes, 2012. 11. 23.

 

 

.