Nagymamája házában termesztette a kábítószert

 

 

 

Őrizetbe vett a Csongrádi Rendőrkapitányság egy 28 éves fiatalembert, aki nagymamájának házában kendert termesztett, majd az abból előállított kábítószert értékesítette is.

Lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást 2012. november 26-án a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói egy Damjanich utcai családi házban, ahol két zsákban, közel 20 kilónyi kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A rendőrök 655 ezer forint készpénzt is találtak egy szekrényben, ami vélhetően a már kész kábítószer értékesítéséből származó bevétel. A 28 éves csongrádi fiatalember elmondta, hogy nagymamája házának hátsó részében termesztette a kendernövényeket, mivel hozzátartozója nehézkes mozgása miatt oda már nem járt le. A kész kábítószert értékesítette is, ugyanis családja jövedelemmel nem rendelkezik, ezért az általa így szerzett pénzből éltek.

A Csongrádi Rendőrkapitányság kábítószerrel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 

Szentes, 2012. 11. 26.
 

 

.