Az erő vele van!

 

 

 

November 29-én a Hajdú Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a "Spárta 300" crossfit erőversenyt, amelyen a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatának tagja, Mircsov Zsolt tű. törzsőrmester a 45 rajthoz állóból az előkelő harmadik helyezést érte el.

 

A CrossFit nevű módszert néhány éve alakították ki az Egyesült Államokban, amely egyedi filozófiája miatt egyre kedveltebb már itthon is. A CrossFit számos sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a súlyemelésből, az evezésből, az úszásból és a tornából. A fizikai erőnlét felmérésére szolgáló verseny a versenyszámok folyamatos végrehajtását jelenti, melyet a leggyorsabban végrehajtó versenyző nyer.

 

 

 

A feladatsor a következő: 25 húzódzkodás, 50 felhúzás 60 kilogrammos súllyal, félszáz fekvőtámasz, ugyanennyi felugrás egy 60 centiméter magas dobogóra, ötven "ablaktörlő" mozdulat 60 kilogrammos súllyal, 25-25 kinyomás egy 16 kilós "ketbellel" súllyal - karonként külön-külön, a földről indítva a fej fölé -, és zárásként további 25 db húzódzkodás.

 

 

.