Útjára indították a Studium Generale programot

1 gombóc fagyi áráért intenzív felkészülés egyetemre és főiskolára

 

 

 

2012. november 14. napján Szentesen útjára indították a Studium Generale esély és tehetséggondozás programot.

 

 

 

Szentes város sikeres és önzetlen vállalkozásai a Szegedi Tudományegyetem és a városi Önkormányzat összefogásénak eredményeként különleges tovább tanulási esélyt növelő program indult útjára.

 

 

 

 A mintegy 1000 fős érettségire és felvételire készülő 17-18 éves életkorú diákság számára a Szegedi Tudományegyetem tanszékei által kidolgozott oktatási tematika adja a felkészülés alapját. Hét tantárgyból lehetséges az intenzív felkészülés, ezek a matematika, fizika, biológia, kémia, közgazdasági alapismeret, műszaki alapismeret és idegen nyelv.

 

 

 

Az éves költségek meghaladják a 10 millió forintot, ezt azonos mértékben vállalják a program életre keltői. Azok a dákok, akik élni kívánnak a szentesi és szegedi felkészítés lehetőségével, egy gömb fagylalt árával kell, hogy hozzájáruljanak egy-egy foglalkozás megtartásához. A felkészítés sikeréért mind az öt szentesi középiskola felelősséget vállal.

 

 

 

A helyi vállalkozásoknak az a célja, hogy minél több szentesi diák, majdani diplomájával kezében a városban találjon munkát.

 

 

 

A Szegedi Tudományegyetemnek is érdeke az, hogy életcéllal rendelkező diákok legyenek a hallgatóik, hiszen ez az oktató munka minőségének egyik záloga. A város a jövőjét alapozza meg akkor, amikor a Szentes Városért Közalapítvány közreműködésével gondozza a programot. A Studium Generale Szentes életre keltői a Hungerit Zrt., Metalcom Zrt., Árpád-Agrár Zrt., Délkertész, HK Ceram Kft. és a Szentes Városi Önkormányzata. A Szegedi Tudományegyetem, a tanszékek és az oktatók munkáján túl laborhasználattal, továbbá felkészítő táborok szervezésével járul hozzá a program sikeréhez.

 

 

 

 A 2013. január 7-ével induló képzésekre ez év november 30-ig lehet jelentkezni.

 

A nyitó rendezvényen tájékoztatót tartottak:

- Szirbik Imre Szentes Város Polgármesterértől: Studium Gernerale Szentes programjáról

- Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária tanszékvezető egyetemi tanár, oktatási rektorhelyettesétől: Az SZTE programban betöltött szerepe és az egyetemi oktatás egyes feladatairól

- Tóth Tibor gimnáziumi tanár, programvezetőtől: Studium Generale a gyakorlatban

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 11. 16.
 

 

.