Nyílt nap a Pollákban

 

 

 

2012. november 14-én a szentesi középiskolák sorában utolsóként tartotta nyílt napját a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola. Annak ellenére, hogy a nyílt nap dömping végén járunk nagyon nagy számú érdeklődő halhatta meg Kovács Attila tagintézmény-vezető tájékoztatóját a tornateremben.

 

 

 

Ezt követően az iskolában folyó képzésekről azok helyszínein tájékozódtak a látogatók. Az informatika oktatásról, ezen belül a multimédiás és emelt szintű informatika szakos osztályok munkájáról a legújabb és legkorszerűbb informatika teremben tartott előadást Pásztor Zoltán tanár úr.

 

 

 

Az elektronikai képzésről Sztanó Bálint számolt be az elektronikai laborban. A megújult idegen nyelvi képzést Török Edit angol szakos tanárnő ismertette a nyelvi laborban.

 

 

 

Itt az az újdonság, hogy már a 9. évfolyamon elkezdődik a szakmai (informatikai és elektronikai) angol és német nyelv oktatása, így biztosítva a jövendő Pollákosoknak az esetleges külföldi munkavállalás lehetőségét, vagy a hazánkban prosperáló külföldi cégeknél történő sikeres elhelyezkedést.

 

 

 

A vendégek a CAD-CAM laborban bepillantást nyertek az szakképző évfolyamokon folyó munkába.

Szemerédi Endre a SVANSOFT SS CNC oktatási rendszerét mutatta be. E rendszer segítségével a diákok több mint 60 fajta különböző CNC gép programozását, kezelését sajátíthatják el az órákon.

 

 

 

Az iskola mindennapjaiba a jövő héten, november 21-én pillanthatnak be a pályaválasztás előtt álló diákok a "Nyitott kapuk" program keretében, ahol 6 helyszínen 18 különböző tanórán vehetnek részt reggel 8-tól 11 óráig a Pollákban

 

 

 

OM azonosító: 029 804

 

Szakközépiskolai osztályok 2013_2014

31 kód:

Multimédia szakos szakközépiskolai osztály az informatika szakmacsoportra

A multimédia szakos osztályban a filmvágás, képszerkesztés, számítógépes grafika és animáció területén kapnak többletismeretet a diákok. Elsajátítják a legkorszerűbb film- és audió szerkesztő szoftverek kezelését, a filmkészítés technológiájának fontosabb elemeit. Fakultáció keretében tanulásmódszertan, kommunikáció, nyelvvizsgára történő felkészítés folyik.

 

 

32 kód:

Emelt szintű informatika szakos szakközépiskolai osztály az informatika szakmacsoportra szakmai angol fakultációval

A 10. vagy a 11. évfolyam végén középszintű, a 12. évfolyam végén emelt szintű érettségi vizsgát tesznek diákjaink az informatika tantárgyból. Itt a szakmai órákon speciális informatikai (CISCO, ECDL, WEB design, stb.) ismeretek elsajátítására van lehetőség a 11-12. évfolyamon. A 9. évfolyamtól az idegen nyelvi fakultációs órákon informatikai szakmai nyelvi ismeretekre tesznek szert a tanulók.

 

 

33 kód:

Emelt szintű elektronika szakos szakközépiskolai osztály az elektronika-elektrotechnika szakmacsoportra szakmai angol és német fakultációval

Ebben az osztályban a tanulóknak magas szintű elektronikai szakmai képzés mellett lehetőségük van a megújuló energiaforrások hasznosításával kapcsolatos ismeretek elsajátítására az elektronikai fakultációs órák keretében. Az idegen nyelvi fakultációs órákon elektronikai szakmai nyelvi ismeretekre tesznek szert a diákok.

 

A tanulmányok végén a szakmai tantárgyból minden diákunk érettségi vizsgát tesz. Ezzel a végzettséggel a szakképzésben mindössze 1 év alatt szereznek OKJ-s bizonyítványt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2012. 11. 14.
 

 

 

.