TALÁLT KÉPEK

 

 

 

A Szentesi Fotókör várt minden fotózás iránt érdeklődőt 2012. november 5-én hétfőn 18.00 órakor Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe dr. Spissák Lajos hódmezővásárhelyi fotográfus „TALÁLT KÉPEK” című kiállításának a megnyitására. A tárlatot december 3-ig lehet megtekinteni az étterem nyitvatartási idejében.

 

Az alkotót Nagy István a Szentesi Fotókör vezetője mutatta be a résztvevőknek.

 

 

 

Spissák Lajos középiskolás korában már elkezdett komolyabban fotózni. Indulásként természetfotókat készített, mivel érdekelte a képek kidolgozása is ezért hamarosan felszerelt otthon egy saját fotólabort. Először fekete fehér, majd később színes nagyításokat is készített házilag. Tagja lett a Rosti Pál fotóklubnak, majd tíz éven keresztül a technikai referense is volt az ottani közösségnek. Ekkor kezdett el mélyebben foglalkozni a fotózás technikai és esztétikai oldalaival egyaránt.

 

 

 

 Számos cikket írt a FOTÓ c. lapba a képmódosító eljárásokról (szolarizáció, izohélia) és egyéb technikai dolgokról, tesztekről. Rendszeresen küld képeket pályázatokra, nagyon sok képét kiállították már és számos díjat is nyert. Több önálló fotókiállításon is lehetősége volt képanyagával bemutatkozni. Öt éve kezdet el a digitális képek készítésével és feldolgozásával foglalkozni és újra érdekelni kezdte a természetfotózás. Madarakról, növényekről készít fényképeket, szereti a jó tájképet, érdekli a tudományos fényképezés lehetősége is.

 

 

 

A kiállítás megnyitó után a Művelődési és Ifjúsági Házban a fotókör tagjai egy kis ismerkedő beszélgetést szerveztek az alkotóval, ahol további fotóit ismerhettek meg.

 

 

 

Szentes, 2012. 11. 05.
 

.