Megvannak a megyei tankerületi vezetők

 

 

Jövő év január 1-jétől az óvodák kivételével általános szabályként állami fenntartásba kerülnek az oktatási intézmények.

Csongrád megyében hét tankerületet hozott létre a törvényi szabályozás. A most meghozott miniszteri döntés értelmében a megyei tankerület vezetője Plesovszkiné Ujfaluczki Judit lett. Csongrádon Cseri Gábor, Kisteleken Faragó Klára, Szentesen Molnárné Tóth Györgyi, Mórahalmon Ördögné Gárgyán Mária, Hódmezővásárhelyen Tóthné Kecskeméti Katalin lett a járási tankerületi vezető. A makói tankerület vezetőjének kinevezése még folyamatban van. 

 

A megyeközponti tankerület a megye székhelyén kezdi meg működését. Feladata kettős, hiszen egyrészt a megyében működő szakképző iskolák, kollégiumok, pedagógiai szakszolgálati feladatok, valamint pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó közoktatási intézmények vonatkozásában, másrészt – a járási tankerületekhez hasonlóan - az illetékességi területén működő általános iskolák, alapfokú művészeti iskolák és gimnáziumok fenntartásával kapcsolatban lát el egyes fenntartói feladatokat - az alapítványi és egyházi fenntartású oktatási intézmények kivételével.

 

A most kinevezett vezetők legfőbb feladata a kapcsolattartás az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel; rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése. Ennek érdekében a következő hetekben felkeresik a tankerülethez tartozó települések polgármestereit, hogy megállapodjanak az átadás-átvétel részleteiről. A települési önkormányzatok a jövőben a működtetési feladatokat látják el, így felelősségi körükbe tartozik a működtetéshez kötődő munkavállalók, alkalmazottak munkabérének, juttatásainak finanszírozása.

Szentes, 2012. 11. 12.
 

.