Fiatalok raboltak ki fiatalokat Szentesen

 

Vádemelést javasol a Szentesi Rendőrkapitányság az ellen a két helybeli fiú ellen, akik a megalapozott gyanú szerint még idén tavasszal sorozatban követtek el útonállásszerű rablásokat a Kurca parti városban.

 

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 2012. május 16-án fogta el és vette őrizetbe az akkor 16 és 17 éves fiúkat, miután a Kurca parti város belvárosában veréssel fenyegettek meg egy gyereket, akitől végül 5 eurót vettek el. A nyomozók már akkor is azt gyanították, hogy a bíróság által előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottak több olyan bűncselekményt is elkövettek, amelyről akkor a rendőrségnek még nem volt tudomása. Az azóta elvégzett nyomozási cselekmények eredményeként megállapították, hogy K. N. és R. Z. összesen hét útonállásszerű rablást valósított meg fiatalok sérelmére 2012. tavaszán. A bűnlajstromuk azonban még ennél is sokrétűbb: további zsarolással, garázdasággal és lopásokkal is gyanúsítják őket. A bűncselekményekkel alkalmanként mindössze néhány ezer forintos haszonra tettek szert.

 

 

A gyanúsítottak a helyszínen mutatták meg a nyomozóknak, hogyan követték el a bűncselekményeket

 

A Szentesi Rendőrkapitányság a nyomozást időközben befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldi.

 

Szentes, 2012. 11. 08.
 

.