2013. SZEPTEMBER

 

Bemutatták a legújabb szentesi vízilabdás igazolásokat

 

2013. szeptember 30-án a Szentesi VK bemutatta új igazolásait. A női vízilabdacsapatot holland, angol és görög, a férfiegyüttest pedig montenegrói légiós erősíti majd a bajnokságban

A Szentesi VK a szokott helyszínen, a Pano Sport Pubban tartotta sajtótájékoztatóját, amelyen bemutatta a legújabb igazolásokat, vagyis a légióskülönítményt. A lányokhoz, a Hungerithez érkezett, és egy-egy évre kötelezte el magát Peggy Etiebet, az angol válogatott centere, a kapás hátsón játszó holland Sabrina van der Sloot és a 18 esztendős görög kapus, Stefania Terefou, aki hazája juniorválogatottjával 1. és 3. lett a korosztályos vébén.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

Várják a "Köszönet-Oklevél" javaslatokat

FELHÍVÁS

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális és Egészségügyi Bizottsága Köszönet-Oklevél alapításáról rendelkezett a szociális területen tevékenykedő személyek munkájának elismerésére. Az oklevél adományozását kezdeményezheti a bizottság bármely tagja, az e területen működő intézmény vezetője, dolgozója, valamint karitatív szervezet, társadalmi szervezet.

A javaslatot 2013. október 15-ig kell a Szociális Irodához (Lencséné Szalontai Mária Városháza fsz. 115. sz. szoba) eljuttatni, amelynek tartalmaznia kell a személy, szervezet nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését.

A bizottság októberben, a soron következő ülésén dönt arról, hogy mely személy vagy szervezet (egy évben legfeljebb öt) kaphatja meg az oklevelet, amely a „Szociális Munka” napján kerül átadásra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

VII. Varga - Bringa amatőr terepkerékpáros verseny

- versenykiírás -

 

Rajt: 12 órakor (korcsoportok és távok együttes indításával). Pályabejárás: 10:30 órától.

A rendezvény célja: A kerékpározás, a kerékpársport és az egészséges életmód népszerűsítése.

A népesség mind szélesebb rétegeinek bevonása a kerékpározásba, mint közlekedési módba és sportformába. Kerékpáros-közösség „építése”.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

Ha szeptember, akkor Fót!

Terápiás Lovasversenyen a Jó Úton-Lóháton Alapítvány

 

Már nem is számoljuk hányadik alkalommal vettünk részt Fóton 2013 szeptemberében a terápiás lovasok számára az év legnagyobb megmozdulásán, a Terápiás Lovasversenyen - kezdte beszámolóját Piti Irén a Jó Úton-Lóháton Alapítvány vezetője.

 

Ami biztos, egyetlen évet sem mulasztottunk, akár barátságos, verőfényes – szerencsére ebből volt több – akár felhős, hűvös időben, netán zuhogó esőben szurkolhattunk egymásnak. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

A kerek kő - Mesenap a múzeumban

 

Benedek Elek születésnapjára emlékezve MESENAPOT tartanak a Koszta József Múzeumban óvodás és alsó tagozatos iskolások részére 2013. október 8-án 8-16 óra között.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

Isten éltessen Gyula bácsi!

 

A Szentesi Vízilabdaklub mai sajtótájékoztatóján köszöntötték 73. születésnapja alkalmából Tóth Gyula mesteredzőt. A sportklub részéről Dömsödi József köszöntötte születés napja alkalmából Gyula bácsit!

Tóth Gyula 73 évvel ezelőtt Budapesten született. Mivel szülei vidékről származtak, a nyarakat a nagyszülőknél töltötte, imádta az állatokat, ezért már 4 évesen eldöntötte: állatorvos lesz. Kitartott elhatározása mellett, bár az egyetemi stúdiumokat nehezen bírta összeegyeztetni másik nagy szerelmével, a vízilabdával. Volt, aki azt tanácsolta: függessze fel a tanulmányait, s akkor reális esélye lehet a mexikóvárosi olimpiai részvételre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

Újra Hordozós séta lesz Szentesen

 

BatyuBaba Hordozós Klub hordozós sétát szervez 2013. október 16-ára 16:45-17:45 között a Dózsa Háztól a Szent Korona cukrászdáig, pár kitérővel tarkítva.

A klub egyszer már tett egy népszerűsítő sétát 2010-ben a Nemzetközi Babahordozás Hete alkalmából (a képeken ezt a sétát láthatjuk).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

14 ország, 13682 km kerékpáron!

Hazaért Baranyi Toncsi izlandi kerékpártúrájáról!

 

A szentesi Baranyi Antal Gábor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy több mint 13 000 km-t tegyen meg kb. fél év alatt, azért, hogy adományokat gyűjtsön a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, amelyből aztán egy inkubátort tudjanak vásárolni.

2013. szeptember 29-én pontosan 13682 km megtétele után újra Szentesen köszönthettük a világkerülő kerékpárost. Mostani túrájával 14 országot érintett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

Népmese Napja Szentesen

 

A nagy mesemondó, Benedek Elek születésének évfordulója alkalmából ismét megrendezték a Népmese Napja programját országszerte, amelynek keretében "mesés" programokkal várták az érdeklődőket a könyvtárakba, művelődési házakba. Szentesen a Művelődési Központ 2013. szeptember 30-án Budai Ilona népdalénekes, mesemondó műsorával emlékezett a jeles évfordulóra, s ezáltal a Népmese Napjára.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

Flashmob a szentesi evangélikus templomnál

(videóval)

 

2013. szeptember 28-án Szentesen az evangélikus templomnál kisebb gyülekezet alakult ki, és mint kiderült nem is véletlen. Egyszer csak egy tárogató hangja törte meg az utcai forgalom zaját és a Tisza partján mandulafa virágzik dallamát hallhattuk.

Kiderült, hogy a budapesti Kalevala kórus rögtönzött flashmobjába csöppentünk a szentesi evangélikus templomnál, mely a másnapi őszi hálaadást volt hivatott "beharangozni".

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 30.


 

18. CSONGRÁD-SZENTES „g”–ÁT futás

(eredményekkel és 190 fotóval)

 

2013. szeptember 28-án rendezték meg a 18. CSONGRÁD-SZENTES „g”–ÁT futás Szentes és Csongrád között.

A versenyen bárki elindulhatott, aki érzett magában elég erőt a 11,5 km vagy a 5,2 km-es táv megtételéhez.

A rövidtávon leggyorsabban Gajda Gábor, Posta István és Zsilka Sándor ért a célba. Hosszútávon Nagy Sándor, Fekete Zoltán és Holló Szabó Martin futott be elsőként! Gratulálunk mindenkinek, aki a távot teljesítette.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 28.


 

Tapinthatóvá tették a láthatatlant!

 

A Szentes - Csongrád Rotary Klub ígéretéhez híven megvalósította álmát (tervét), mely szerint ne csak Szentes gazdagodjon tapintható térképpel (térplasztikával), hanem Csongrád városa is.

2013. szeptember 27-én avatták fel ünnepélyes keretek között a Nagyboldogasszony templom mellett Csongrád új büszkeségét a várost ábrázoló tapintható térképet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 27.


 

"Két keréken egészségesebb"
legrand kerékpározás

 

2013. szeptember 23-án újra nyeregbe hívta a Legrand Zrt. Szentes általános és középiskoláit egy nagy közös kerékpározásra. A városközpont átalakítása miatt új útvonalon és új helyszínről indulva tekerte át az a csaknem 2500 kerékpáros akik a Legrand Zrt. színeiben kerékpároztak, és nem tét nélkül. Ugyanis a legnagyobb létszámot mozgósító három oktatási intézmény a cég felajánlásában pénzjutalomban részesült, amelyet az iskola a diákok javára használhat fel. Az összefogás szép példáját nyújtó rendezvény rajtja a Vasutas Sportpálya mellől indult.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 27.


 

Polgárőrökkel közösen a balesetek megelőzéséért

 

A Szentesi Rendőrkapitányság együttműködési megállapodás alapján lát el közös szolgálatot a Csongrád és térsége Polgárőr Egyesület által üzemeltetett MÁTRIX gépjármű felderítő rendszerrel.

Ebben az évben 21.673 járművet kérdeztek le azzal a céllal, hogy a körözött, a forgalomból kivont, illetve a lejárt műszakival rendelkező járműveket a balesetek megelőzése érdekében kiszűrjék.

A rendszert működtető Gilinger István polgárőr szabadidejéből több mint 200 órában teljesített közös szolgálatot a rendőrökkel. Gilinger úr munkáját 2013. szeptember 26-án Balogh Szabó Imre r. alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője személyesen köszönte meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 27.


 

Gyermekek Világnapja Gálaműsor

A múzeum legyen mindenkié!

 

2013. szeptember 26-án nemzetközi gálaműsorral emlékezett a Magyarországi Gyermekbarátok 61. számú szentesi szervezete az Árpád Szabadidős Sportklub a világ tragikus sorsú gyermekeire emlékezve.

Krausz Jánosné megnyitója után az Arany Páva díjas Margaréta Citerazenekar műsorát láthattuk. Őket három szentesi óvodáscsoport műsora követte.

A közönség vastapssal jutalmazta az Apponyi téri, a Szent Anna és a Rákóczi Ferenc utcai óvodások produkcióit.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 26.


 

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A múzeum legyen mindenkié!

 

A múzeum legyen mindenkié” szlogennel rendezik meg október 5-26 között a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű rendezvényt a Szentesi Koszta József Múzeumban. A programsorozat kapcsolódik az országos rendezvényhez, amely 93 településen 170 intézményben 1514 programmal várja a látogatókat.

A fesztivál idejére speciális programokkal megnyitott múzeumi kapukkal nem pusztán a kulturális értékek megőrzésére, fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, hanem szeretnék a 21. századi modern emberek számára is kézzelfoghatóvá, megélhetővé tenni a múzeumok világát.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 26.


 

Tesiző gyereket akart a kocsijába csábítani

Figyelemfelhívás!

 

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság – mivel az ügyben bejelentés nem érkezett - a közösségi médiából értesült arról, hogy Hódmezővásárhely egyik általános iskolája előtt egy ember „tesiző gyereket akart a kocsijába csábítani”.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a tudomásszerzést követően azonnal felvette a kapcsolatot az oktatási intézménnyel. A tanárok elmondása szerint 2013. szeptember 25-én egy személyautó állt meg az iskola előtt. Az abban ülő férfi megszólított két iskolás lányt és megkérdezte tőlük, hogy elvigye-e őket. A kislányok ezt visszautasították.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 26.


 

Felismeri az ékszer tolvajokat?

 

Közel félmillió forint értékben lopott el arany nyakláncokat két férfi egy szentesi üzletből. Lopás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettesek ellen, miután két férfi 2013. augusztus 3-án bement egy szentesi üzletbe, ahonnan három arany nyakláncot vitt el.

A bűncselekmény elkövetőiről kamerafelvétel készült.

A rendőrség kéri, hogy aki képen látható két férfit felismeri, jelentkezzen személyesen a Szentesi Rendőrkapitányságon (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.), vagy hívja a 63/561-310-es telefonszámot, illetve a 112-es segélyhívót.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 26.


 

Nem 28, 29! Nem 13 óra, 14 óra!

Baranyi Toncsi technikai okok miatt
egy nappal és egy órával később érkezik haza

 

Most kaptuk a hírt, hogy egy kis technikai probléma miatt egy nappal később érkezik haza Baranyi Antal Gábor (Toncsi) Szentesre skandináv és izlandi biciklitúrájáról. Tehát szeptember 29-én 14.00 órakor gurul be a Kossuth térre! Minden érdeklődőt várunk!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 26.


 

Szent Mihály Napok Szentesen

 

Magyar Televízió Zrt. országos akciót indított Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! szlogennel. A kezdeményezés célja, hogy szeptember utolsó hétvégéjén, Szent Mihály napján a közmédia segítségével két napos, tematikus műsorfolyam keretében megmutassák, milyen szép az országunk, mennyi értéket őriz és milyen csodálatos emberek lakják. A műsorfolyam végén, a hétvége zárásaként, vasárnap este fellobban egy hatalmas pásztortűz sok-sok település saját pásztortüzével együtt, az összetartozás szimbólumaként.

E nemes kezdeményezéshez csatlakozott Szentes városa is.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Szüret után újra Rákász DISCO!

 

Remélem finom lesz az idei termés! Szentesen, a Művelődési és Ifjúsági Házban 2013. október 12-én szombaton este megkóstolhatjuk az idei szüret legjobb borait a Büfében!

Megvárjuk míg egy kicsit lehűl a levegő, mert a nyáron majdnem megsültünk benn a nagyteremben és nem csak azért, mert annyian voltunk! Most jóval többen beférünk majd, mert a hidegben minden test összemegy! Szóval ebből hatalmas buli lesz..már megint!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Meghívó a csongrádi tapintható térkép avatására

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club már az elmúlt évben elhatározta, hogy a szentesi tapintható térkép mintájára Csongrád város főterén is felállít egy Tapintható "Láthatatlan"-térkép térplasztikát. Céljukhoz sikerült megnyerni a csongrádi szobrászművész házaspárt, Lantos Györgyit és Máté Istvánt, akik megmintázták Csongrád belvárosát.

Ennek az alkotásnak az alapkövét 2013. szeptember 20-án tették le, majd felavatása 27-én 11 órakor lesz. A rendezvényekre ezúttal tisztelettel meghívják Önt és kedves családját, hogy a nagylelkű támogatók és a Rotary szellemiségének, cselekvő humanizmusának köszönhetően ne csak a látók élvezhessék Csongrád csodálatos belvárosának látványát, hanem azok is, akik ezt szemükkel nem tehetik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Szentesi Zenekarok Rockfesztiválja

 

2013. október 11. és 12-én a rock zene rajongóit várják a Graffiti Klubba a Szentesi Zenekarok Rockfesztiváljára. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Meghívó megemlékezésre

 

Megemlékezésre várnak minden érdeklődőt 2013. október 12-én (10.00 óra) Papp Imre néprajzi gyűjtő síremlékénél halála 40. évfordulója alkalmából a Szeder temetőben. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Végső búcsú Imre Ernőtől

 

2013. szeptember 24-én kísérték utolsó útjára a 95 éves korában elhunyt Dr. Imre Ernő nyugalmazott református esperest, Szentes díszpolgárát.

A búcsúztatás 10 órakor kezdődött a Református Nagytemplomban. Tisztelői, barátai, a hívek egy szál virággal emlékeztek rá – a hozzátartozók kérésére.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Társadalombiztosítás és Munkajog 2013.

 

A CSMKIK Szentes Térségi Szervezete és az Enterprise Europe Network - Szeged tisztelettel meghívja Önt következő közös rendezvényére: TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS ÉS MUNKAJOG 2013. A rendezvény előadói Dr. Horváth Péter és Plenter Jánosné - társadalombiztosítási szakértő. További részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

II. Senior - Junior Fesztivál

 

Hagyományteremtő céllal indította az elmúlt esztendőben a Szentesi Református Idősotthon a Senior - Junior Fesztivált. Idén másodjára rendezték meg a legfiatalabbak és idősebbek találkozóját az otthonban. 2013. szeptember 25-én négy óvodás csoport lépett fel a lakóközösség előtt.

Olyan jól sikerült a szervezés, hogy az idei fesztiválra 8 óvodás csoport jelentkezett, így kétnapos programmá nőtte ki magát a fesztivál.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 25.


 

Meghívó városi ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a volt Damjanich János Tagiskola (Szentes, Damjanich J. u. 41.) épületében 2013. október 4-én (péntek) 11.00 órakor az ARADI VÉRTANÚK tiszteletére rendezett városi ünnepségére. Ünnepi beszédet mond Szűcs Lajos alpolgármester. Közreműködnek a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola diákjai.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 24.


 

Lomtalanítást a jövő héten

 

A szentes Városellátó Nonprofit Kft. lomtalanítást végez a jövő héten (2013. szeptember 30 és október 4 között).

Az előzetesen a Köztisztasági tájékoztató füzetben meghirdetetteknek megfelelően lomtalanítást végez Szentesen a Városellátó Nonprofit Kft. A lomtalanítás időpontja minden ingatlan esetében a szemétszállítás napja.

A lakosság a lomot a megjelölt napon reggel 7 óráig helyezheti ki az ingatlana elé, a forgalmat nem akadályozó módon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 24.


 

A Szent Mihály Napi tűznél Neked is ott a helyed!

 

A Koszta József Múzeum Szent Mihály Napja alkalmából rendezett múzeumi matinéja Téged is vár! (részletek a plakáton). Ezen kívül lesz Szent Mihály Napi tűzgyújtás is, melynek részleteiről hamarosan beszámolunk!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 24.


 

Akciók a Turizmus Világnapja alkalmából Szentesen

 

A Magyar Turizmus Zrt. idén is meghirdette széles körű szakmai összefogását a Turizmus Világnapja alkalmából. 2011 óta szeptember 27-e az a nap, amikor kiemelt figyelemben részesítjük a turistákat. A kezdeményezéshez csatlakozott szolgáltatók ezen a napon saját lehetőségeik szerint kedvezményekkel, apró figyelmességekkel, kisebb ajándékokkal szeretnének mosolyt csalni vendégeik arcára, egyben felhívni a figyelmet a vendégszeretet fontosságára.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 24.


 

Eltűnt a lengyel emlékmű egy darabja!

 

Még csak most avatták fel a hősi halált halt lengyel pilóták emlékművét, és máris megrongálták volna?

2013. szeptember 21-én délután 13.00 órakor avatták fel Szentesen ünnepélyes keretek között a Csongrádi úton a Damjanich laktanyával szemben a 69 évvel ezelőtt ott lezuhant lengyel pilóták tiszteletére állított emlékművet.

Ezen a napon este kilátogattunk az emlékműhöz, hogy éjszakai "fényben" is megörökítsük azt, és arra lettünk figyelmesek, hogy a fent említett roncs darab és az azt őrző "kapszula" eltűnt. Helyén csak egy szál rózsa és 4 db 5 forintost találtunk! A helyszínen semmi sem jelezte, hogy hova tűnhetett, így nyomozásba kezdtünk.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 22.


 

III. Családi Kalandolimpia

- eredmények -

 

Összesen 76-an neveztek III. Családi Kalandolimpiára, melyet 2013. szeptember 21-én rendeztek a Kurca-part Kalandparkban. A nevezés ingyenes volt, és a jövőbeni kalandpark néhány elemét kellett a résztvevőknek meghódítaniuk. A rendezvényt Szirbik Imre polgármester úr nyitotta meg, és Szabó Zoltán képviselő úr mondott köszöntő beszédet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 22.


 

Négyméteres, szárny alakú emlékmű őrzi a 69 évvel ezelőtt lezuhant lengyel pilóták emlékét

 

Négyméteres, szárny alakú emlékmű őrzi Szentesen a 69 évvel ezelőtt ott lezuhant lengyel pilóták emlékét.

A rozsdamentes acéllemezekkel borított emlékmű egy négymotoros repülőgép egyik szárnyát mintázza, síkja Lengyelország felé mutat.

A lengyel kormány támogatásával kialakított mementót 2013. szeptember 21-én avatták fel Szentesen.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 22.


 

Három arany egy ezüst és egy bronz érem a Nyírség Kupán

 

Nyíregyházán rendezték meg az elmúlt hét végén a harmadik Nyírség kupa nemzetközi dobóversenyt. A nagy létszámban megjelent dobók között több nagyszerű eredményt felmutató versenyző volt.

Pars Krisztián a londoni olimpia bajnoka Moszkva ezüst érmese, Orbán Éva a női kalapácsvetés világbajnoki döntőse, Szikszai Róbert a diszkoszvetés utánpótlás Európa bajnoka.

A Szentesi Maximus Sportegyesület versenyzői a férfi, női diszkoszvetésben és a női gerelyhajításban voltak érdekeltek. A hosszú ideig tartó sérüléséből visszatérő junior korú Nánai Lilla gerelyhajításban 41,48 méteres eredményével győzött.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 22.


 

Családi SPORTNAP a Rákóczi oviban

 

2013. szeptember 21-én 9-12 óra között rendezték meg a Rákóczi utcai óvoda családi sportnapját. Szirbik Imre polgármester megnyitója után a Deák Ferenc Általános Iskola mazsorett csoportjának bemutatóját láthattuk.

Őket követték a Koszta József Általános Iskola ritmikus sportgimnasztika csoportjának bemutatója, majd az óvoda Süni csoportja Sportol Velünk produkciója.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 22.


 

Útlezárás hétfő délután

Kerékpáros rendezvény miatt útlezárásra kell számítanunk hétfőn délután

 

A Legrand Zrt. Szervezésében 2013. szeptember 23-án Szentes város területén a "Két kerékkel egészségesebb" kerékpáros rendezvény kerül megrendezésre az általános és középiskolások számára.

A rendezvény miatt 2013. szeptember 23-án 14:30 órától várhatóan 16:00 óráig a Bajcsy-Zsilinszky utca a Kolozsvári utcától a Rákóczi Ferenc utcáig, az Arany János utca a Rákóczi Ferenc utcától a Tóth József utcáig, a Tóth József utca az Arany János utcától a Kossuth Lajos utcáig, a Csongrádi út a Kossuth Lajos utcától a Spartacus sportpályáig a forgalom elől szakaszosan teljes szélességében lezárásra kerül.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 21.


 

Európai Autómentes Nap

 

Nyugodtan nevezhetjük a 2013. évet az útlezárások évének, mert talán az elmúlt évtizedben ilyen hosszan és terjedelemben nem volt útlezárás Szentesen, mint ami ebben az évben volt, és még várható. Íme egy rövid útlezárás megint, mely csak egy napig lesz a díszkút és a Központi ABC közötti főutcai szakaszon az idei AUTÓMENTES NAP miatt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 21.


 

Dr. Czakó Tamás sebész főorvos gyászjelentése

Főorvos úrtól búcsúzhatunk szeptember 28-án

 

 

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Dr. Czakó Tamás sebész főorvos életének 65. évében, 2013. szeptember 16-án váratlanul elhunyt.

Azok számára, akik ismerték és szerették, szentesi búcsúztatása gyászmise keretében történik 2013. szeptember 28-án, szombaton délután 4 órakor a Szent Anna templomban.

Ez alkalommal csak egy szál virággal búcsúzzunk Tőle, vagy az erre szánt összeget a perselybe tegyük a templom javára.

A gyászoló család

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 21.


 

Felismeri? Öné? Kié lehet?

Három lopott kerékpár keresi gazdáját a Szentesi Rendőrkapitányságon.

 

A mellékelt képeken látható kétkerekűket 2013. nyarán, illetve szeptemberében lopták el Szentesről. A rendőrök egy másik bűncselekmény felderítése során foglalták le azokat. A drótszamarak tulajdonosai nem tettek bejelentést a lopásról, így kérjük, hogy aki ráismer biciklijére, jelentkezzen személyesen a Szentesi Rendőrkapitányságon, vagy hivatali munkaidőben hívja a Bűnügyi Osztályt a 63/561-310-es telefonszámon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 20.


 

Baranyi Toncsi szept. 28-án érkezik haza

 

Rövid videó üzenetben adta hírül Baranyi Toncsi, hogy szeptember 28-án 13.00 órakor gurul be biciklijével a Kossuth térre a skandináviai és izlandi kerékpártúrájáról.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 20.


 

Orgonaest a Szent Anna templomban

 

2013. október 13-án Fassang László Liszt-díjas orgonaművész hangversenyét hallhatjuk a Szent Anna templomban. A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat elfogadnak a hangverseny kiadásaira.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

Pódiumbérlet előadásai (2013/2014)

 

Már megvásárolható a SZENTESI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PÓDIUM BÉRLETE mely öt pódium előadást tartalmaz.

Bérletárusítás 2013. szeptember 16-tól a Művelődési és Ifjúsági Házban.

Pénztári órák: hétköznapokon 8-16 óráig.

A bérletek ára: 6900,- Ft

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET

 

2013. szeptember 20-án délután 3 órai kezdettel IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET lesz a Református Nagytemplomban.

Vendég igehirdető: Bán Csaba , a Hódmező-vásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkipásztora.

Mindenkit szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

Koszorúk helyett egy szál virággal búcsúzzunk!

Dr. Imre Ernő búcsúztatása a Szentesi Református Nagytemplomban 2013. szeptember 24-én 10 órakor

 

Gyászjelentés

Jézus mondja: „Mert én élek, Ti is élni fogtok.” (János, 14; 19.)

Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy DR. IMRE ERNŐ nyugalmazott református esperest életének 96. esztendejében, 2013. szeptember 18-án Teremtő Ura hazahívta.

 

Búcsúztatására a Szentesi Református Nagytemplomban kerül sor 2013. szeptember 24-én 10 órakor. Ezt követően a temetőben szűk családi körben helyezzük végső nyughelyére. Kérjük, hogy akik szerették, koszorúk és sírcsokrok helyett – a templomban – egy szál virággal búcsúzzanak Tőle.

A gyászoló család

Táviratcím: Imre András, 6600 Szentes, Dr. Négyesy u. 2.

E-mail: dr. Imre János: imre.janos@chello.hu 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

Elkészült a tapintható Csongrád

Meghívó alapkőletételre és térplasztika avatásra

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club már az elmúlt évben elhatározta, hogy a szentesi tapintható térkép mintájára Csongrád város főterén is felállít egy Tapintható "Láthatatlan"-térkép térplasztikát. Céljukhoz sikerült megnyerni a csongrádi szobrászművész házaspárt, Lantos Györgyit és Máté Istvánt, akik megmintázták Csongrád belvárosát. 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

Nyílt klubülés a Rotary klubnál

 

A SZENTES – CSONGRÁD ROTARY CLUB 2013. szeptember 17-én nyílt klubülésre vártak minden érdeklődőt a Dózsa-házba.

A tavaly júniusban, a szentesi Kossuth tér épületeit vakoknak és gyengénlátóknak bemutató térplasztikát átadó club részéről Horváth István elnök ismertette a 108 éves jótékonysági rotary világmozgalmat, a magyar rotary szervezetet és a 2004 óta folyó szentes-csongrádi tevékenységet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

A családi pótlékot lopta el

Elemelte unokatestvére pénztárcáját, amíg a sértett aludt.

 

Előállították a szentesi nyomozók F. Csabát, aki a gyanú szerint 2013. szeptember 4-ére virradó éjszaka bement unokatestvére lakásába a nyitott ajtón keresztül, majd elemelte annak pénztárcáját, amíg az aludt.

A 19 éves szentesi férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy az unokatestvére családi pótlékját akarta megszerezni, amiből élelmiszert vásárolt magának.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

Kezdődik a gólyabál szezon

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola október 4-én tartja gólyabálját az Ifjúsági Házban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 19.


 

Isten veled Ernő bácsi!

In memoriam dr. Imre Ernő

 

Ma reggel jött a döbbenetes hír, hogy csendesen elment közülünk dr. Imre Ernő nyugalmazott református esperes, Szentes Város Díszpolgára. Úgy ment el, ahogy évtizedeken keresztül közöttünk él: csendesen, de érezhető űrt hagyva maga után.

Sokan érezzük úgy, hogy tősgyökeres szentesi volt. Pedig nem itt született, az a család sem itt élt, amelyben felnőtt, s pályáját sem ebben a városban kezdte el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 18.


 

Szeptember 22-én lezárják a forgalom elől a Kossuth utca többi részét is :-(

 

Öröm az ürömben, hogy csak egy napig lesz lezárva a díszkút és a Központi ABC közötti főutcai szakasz, és az is vasárnapra esik, szóval az üzletek forgalmát nem zavarja meg az idei AUTÓMENTES NAP.

2013. szeptember 22-én délelőtt 9.00-12.00 óráin „Aktív részvétel” elnevezésű programokon vehetünk részt a Központi ABC és a Luther tér (Díszkút) közötti lezárt útszakaszon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 17.


 

Vegyi anyag okozta baleset műszaki mentését gyakorolták Szentesen

 

Szituációs begyakorló gyakorlatot hajtott végre a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálati csoportja a helyi MA-KA Kft. új takarmánykeverő üzemében.

A forgatókönyv szerint a keverő üzem hetedik szintjén lévő kazánházban maró anyag ömlött ki, és a kazán kezelője sérüléseket szenved. A gyakorlatot végrehajtó szentesi egységnek a sérült mentése mellett gondoskodnia kellett a kiömlött anyag semlegesítéséről is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 17.


 

In memoriam Dr. Czakó Tamás

Elhunyt Dr. Czakó Tamás sebész főorvos

 

Mélyen megrendített mindannyiunkat a szomorú hír, hogy 64. életévében Dr. Czakó Tamás, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház sebész főorvosa elhunyt.

A mindenki által ismert és elismert sebész Hódmezővásárhelyen született, s az orvosi egyetem elvégzése után rögtön, 1976. október 1-jén egyetlen munkahelyén, a szentesi kórházban kezdte meg gyógyító munkáját, ahol haláláig szakorvosi feladatokat látott el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 17.


 

"Vizek Házai" Szentesen

Egy szivattyútelep, egy duzzasztómű és egy zsilip múltja, jelene...

 

Látogatható a Szentesi szivattyútelep (Felső-rét 55., a Csongrádi úton a tiszai strand lejárójánál) 2013. szeptember 21., 10:00 – 17:00 és szeptember 22., 10:00 – 14:00 óráig a "Vizek Házai" országos programsorozat keretében!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 15.


 

Viharos gyakorlattal állt rendszerbe a Szentesi Járási Mentőcsapat

 

A városra lecsapott vihar szituációja szolgáltatta a feladatokat a Szentesi Járási Mentőcsapat tagjai számára szombati, rendszerbe állító gyakorlatukon.

A rendszerbe állító gyakorlat feltételezése szerint a szélsőséges vihart követően tömegesen érkeztek a Szentesi Járás területéről a segélyhívások megyei műveletirányításra, így a káresemények felszámolásába a Szentesi Járási Mentőcsapatot is bevonták.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 15.


 

Mindennapi érzéseink

Üde színek egy borongós napon - a Kurca festőkör kiállítása

 

„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát" - Pablo Picasso gondolatának megidézésével kezdte a Kurca festőkör kiállításának megnyitóját Kozma Edit a Közösségi Tér szakmai vezetője.

A 2013. szeptember 14-én nyíló kiállításon Andrikóné Franciska, Aratóné Ildikó, Bodri Katalin, Török Katalin és Vecseriné Rózsa alkotásait tekinthetjük meg.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 14.


 

Nagyszínpadon a Nippon Zengo

A budapesti fit-fesztivál nagyszínpadán a Szentesről indult mozgásforma

 

A FitBalance Magyarország egyik vezető fitnesz, wellness, valamint az egészséges életmód kedvelőinek egynapos egészség és mozgás fesztiválja, amely 2006 óta évről - évre növekvő sikerrel és látogatótáborral hagyományosan évente kétszer kerül megrendezésre a fővárosban.

Az előző években már képviselte magát a Nippon Zengo csapata, de ebben az évben nagy lehetőséget kapott. 2013. szeptember 29-én vasárnap a FitBalance nagyszínpadán egy teljes órát tarthat Brezovai Sándor az ország több mint 100 klubjából érkező zengósok támogatásával.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 14.


 

Te szedted? Ők szedték!

Elszánt szemétgyűjtők a TeSzedd! akciónapon

 

Hazánk szeméttől való megtisztításának országos akciónapján nagyon sok helyen nem riadtak vissza az esőtől. Szentesen a Szentesi Polgárőr Egyesület szervezésében indultak útnak a szemét szedők, akik a Kurca belvárosi partszakaszát, az elkerülő út mentét és a Hősök erdejében gyűjtötték a szemetet.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 14.


 

Évadnyitó Mrs. Columbo-val

ZENE - VILÁG - ZENE

 

Fantasztikus koncerttel indul a ZENE VILÁG ZENE koncertsorozat új évada a szentesi Hangversenyközpontban. Szeptember 27-én a 2013. Fonogram-díjas zenekara a Mrs. Columbo mutatja be a szentesi közönségnek "az év hazai jazz albuma" elismeréssel kitüntetett lemezét. További részletek a plakáton olvasható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 13.


 

Miska bácsi üzenete: „Játszani is engedd...”

Könyvbemutató a SKABÁ FESZTIVÁLON!

Elsőként a SKABÁ FESZTIVÁLON mutatják be a Bácskai Mihályról készül visszaemlékező kötetet!

 

2013. szeptember 13-án a SKABÁ FESZTIVÁL megnyitóján mutatják be a Bácskai Mihályról készült visszaemlékező kötetet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. kiadásában.

A megnyitón a könyv szerkesztője Benczur Katalin, egykori drámais (2000-2004) mond pár gondolatot a kiadványról melyet a fesztivál ideje alatt bárki megvásárolhat! És, hogy kik emlékeznek vissza? Legyen meglepetés, de érdekes sztorikat olvashatunk Miska bácsiról, és a drámais osztályokról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 13.


 

Vízzel telt az új medence

 

Nem a sok esőnek köszönhető, hogy vízzel telt meg az új épülő fedett uszoda 50 méteres medencéje, hanem annak, hogy elkezdték a kész betonszerkezet ellenőrzését, nyomáspróbáját.

Most gőzerővel építik a gépházat, mely nem csak az új fedett csarnokot látja el, hanem a régi medencéket, ill. annak sátrait.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

Porban úszik a sportcsarnok

 

Nem véletlen, hogy porban úszik a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok, mert másként nem lehetne megoldani a parketta felcsiszolását.

Elérkezett az idő, hogy újra felcsiszolják, majd újra lakkozzák a sportcsarnok parkettáját. A tegnapi napon ennek kezdtek neki, és előre láthatólag október elejére végeznek vele.

A csiszolás és lakkozás után még fel kell festeni a kézilabda, kosárlabda és röplabda játéktérnek az alapvonalait, majd csak utána vehetik újra használatba a sportolók.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

A zongora arcai

 

2013. szeptember 11-én immáron tizenkettedik előadását tartotta Dr. Szalay László főorvos a Városi Könyvtárban, ahol most a zongoráról, valamint annak arcairól hallhattunk.

Szalay főorvos változatos művészeti témákról tart időnként előadást, mely sokak érdeklődősét váltja ki. Így volt ez most is ezen a borongós hétfői délutánon, amikor is a zongorát, mint hangszert vette górcső alá.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

Mozdulj rá Szentesen!

Ingyenes AEROBIK ROADSHOW CZANIK BALÁZZSAL és csapatával!

 

2013. október 5-én ingyenes aerobik roadshow helyszíne lesz Szentes. Ezen a napon több féle aerobikot kipróbálhatnak a résztvevők, melynek sztártrénere Czanik Balázs lesz ismét az Ifjúsági Házban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

Összefoglaló a III. Szentesi Szárnyas Napokról

(540 fotó a rendezvényről)

 

Már sokan kérdezték, hogy mikor láthatóak a Szentesi Szárnyas Napokon készült felvételek itt a Mozaikon? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég sűrű volt az augusztus vége és a szeptember eleje is sok-sok anyagot hozott, de végre eljutottunk odáig, hogy beszámoljunk erről a feltörekvő gasztronómiai fesztiválról.

A Szentesi Mozaik facebook oldalán a rendezvényről közreadtunk több száz fotót, de íme egy nagyobb összefoglaló 540 képpel!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

A ringben nincs barátság

 

Különleges helyzetbe került Nagy Sándor és Faur Csaba, ugyanis a Ferobox Event ökölvívói barátokként szállnak a ringbe egymás ellen, ráadásul a tét a cirkálósúly magyar bajnoki öve lesz. A szorítóban viszont biztosan nem lesz barátság szeptember 13-án.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

III. Családi Kalandolimpia

 

2013. szeptember 21-én rendezik meg Szentesen immáron harmadik éve a Családi Kalandolimpiát. A rendezvény új helyszínre költözik, így a hamarosan megnyíló Kurca-part Kalandpark már megépült kötélpályáján mindenki kipróbálhatja magát. A versenyre nevezni szeptember 21-én 9.00-10.00 óráig lehet a helyszínen.

Az első 100 versenyzőt vendégül látják egy ebédre a szervezők! A versenyszámokról és a programról az alábbi plakátról tájékozódhat!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

Szirénázással emlékeztek szeptember 11-re

 

A Csongrád megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságokról a tűzoltószerekkel kiállva és egyperces szirénázással emlékeztek meg a megye tűzoltói a 2001. szeptember 11-én, a New York-i World Trade Center és a Washingtoni Pentagon ellen elkövetett terrortámadások során elhunyt amerikai tűzoltókról.

A szegedi, szentesi, hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi tűzoltók az évfordulón 14 óra 46 perckor álltak ki szereikkel a szertárak elé, a megemlékezésen a kirendeltségek állománya is részt vett.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

Programajánló 2013. szeptember - 2013. október

 

A hétvégén jelent meg a Szentesi Programajánló 2013. szeptemberi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A programajánlót keresse a FÓR magazinban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

Ismét Nagy Sportágválasztó Szentesen

(videó ajánlóval)

 

2013. szeptember 20-21. között rendezik meg immáron ötödször a Szentesi Nagy Sportágválasztót. Négy esztendeje kapcsolódott az országos kezdeményezéshez városunk innen a félreérthető 4-es a plakáton, de városunkban immáron ötödik alkalommal próbálhatjuk a különböző sportágakat.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 11.


 

 XII. Szentesi Lecsófesztivál

(467 nagyfelbontású letölthető fotóval)  

 

A HUNOR COOP ZRt. jóvoltából idén se maradt el a lecsófőzés ünnepe. A paprika és paradicsom hazájában idén 12. alkalommal került megrendezésre a már hagyományosnak számító szentesi gasztronómiai esemény, a lecsófesztivál. A szervezők ismét több száz lecsóval teli bográcsra számítottak, és végül 253 kondér tartalmát kellet elfogyasztani annak a több ezer embernek, akik kilátogattak a rendezvényre.

Újságunk rendhagyó lehetőséggel próbál maradandó élményt szerezni azoknak, aki ott voltak a fesztiválon és bármilyen módon pózoltak fotómasinánknak. Ez pedig nem lenne más, mint az ott készült képek nagyfelbontásban letölthetővé tesszük bárki számára! Egy kérésünk van csak, hogy aki facebook regisztrációval rendelkezik, az lájkolja újságunk oldalát a www.facebook.com/szentesimozaik címen!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 10.


 

Földbe csapódott egy katonai gép Szentesen!

13 sérült, 2 eltűnt személyt keresnek

 AN-26 típusú katonai repülőgép kényszerleszállást hajtott végre Szentesen

 

A riasztási alapszituáció szerint egy Kecskemétről felszálló AN-26 típusú szállító repülőgép személy- és teherszállítást hajt végre. A szentesi katonai gyakorlótér körzetében műszaki meghibásodás (mindkét hajtómű leállása) miatt a pilóta kénytelen kényszerleszállást megkísérelni, de a repülőgép földhöz csapódik. Az 5 fő személyzeten kívül a fedélzeten szállított személyek is megsérülnek (10 fő). A riasztási információ két csatornán indul el: a gépszemélyzet vészhelyzeti jelentése (civil légi irányítási vonal) illetve a szentesi gyakorlótéren gyakorlatozó alegység jelentése alapján (katonai szolgálati vonal).

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 09.


 

Szatmári Imre emlékkiállítása

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör közös szervezésében nyílt meg, Szatmári Imre (1938-2003) szentesi fotóriporter és fotóművész EMLÉKKIÁLLÍTÁSA.

Ifj. Szatmári Imre társaságában a kiállítást Kruzslicz Pál újságíró nyitotta meg. Rendhagyó módon hallhattuk a 10 évvel ezelőtt elhunyt "száguldó fotóriportert" is, mert nem csak a képek őrzik munkásságát, hanem rögzítésre került egy kiállítás megnyitóbeszéde is, melyet érdekes volt hallgatni.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 09.


 

Folytatódik a Studium Generale tehetségsegítő program középiskolásoknak

Szeptember 13-ig lehet jelentkezni

 

A  tehetéses diákokat segítő programba 11. és 12. évfolyamos tanulni akaró  középiskolás tanulók jelentkezhetnek. A diákok a délutáni tanórák keretében, heti két órában elmélyült tudást szerezhetnek a következő tantárgyakból: biológia, fizika, kémia, matematika, gazdasági alapismeretek, valamint egy idegen nyelv.

A program arra ösztönzi a fiatalokat, hogy az eredményes érettségi vizsga után folytassák tanulmányaikat a felsőoktatásban, legyenek minél nagyobb tudás birtokában,  váljanak jól képzett diplomás szakemberekké.

Jelentkezni a szentesi középiskolákban lehet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 09.


 

Zengosztikus hír a Nippon Zengo-ról

Nagyszínpadon a Nippon Zengo

 

A fővárosban megrendezendő FITBALANCE egészség és fitness fesztiválon újfent ott lesz a Szentesről indult Nippon Zengo. Fantasztikus hír, hogy idén, nem bemutatóval, nem egy külön teremben tartott órán, hanem a NAGYSZÍNPADON lesz a Nippon Zengo óra!

A nagyszínpadi program végén (17.00-17.50) lesz Brezovai Sándor és Alexa csapatának zengo órája.

A főszervezőtől megtudtuk, hogy azért választották ezt az időpontot, mert olyan dinamikus tornát fejlesztettek ki Szentesen, hogy nincs ember aki utána mozdulni tudjon!!! :-)

Gyere el TE is, próbáld ki és építsd újra Önmagad, mely a Nippon Zengo hitvallása!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 08.


 

 Retro rajongók figyelem!

L.A.-i vendég a Rákász Disco-ban!

Újra Rákász Disco Szentesen a Liget Étteremben

 

Péntek 13-án „FUTÓTŰZ PARTY” néven újra Rákász Disco lesz Szentesen, melyre elfogadta a meghívásunkat a '70-es évek legnépszerűbb rádiós DJ-je a NOVI SAD-i rádióból SZKOPÁL BÉLA!

Azok a boldog 70-es évek, amikor péntek esténként még nem a Facebook-on találkoztunk, hanem egy VEF 206-os rádión hallgattuk együtt, a fejünket összedugva a Marx téren, hogy …„Itt a Rádió Novi Sad a műsorvezető, SZKOPÁL BÉLA…” szólt péntekenként este fél 8-tól 9-ig.

A legnagyobb magyar nyelvű rádiós DJ vacsoravendég lesz 2013. szeptember 13-án a Liget Étteremben, ahol bárki beszélgethet a Los Angeles-ből hazatért DJ-vel.

A péntek esti buli is fél 8-kor kezdődik!!! (érdemes időben jönni, hogy beférjél!!!)

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 08.


 

Lecsókolta a villanyoszlopot

 

2013. szeptember 7-én egy Renault személyautó sodródott le az útról Szentes és Szegvár közötti úton, ahol teljes útzár mellett folyt a helyszínelés. Három sérültet szállítottak a szentesi Dr. Bugyi István kórházba.

Információink szerint a lecsófesztiválról tartottak haza, mikor megtörtént a baleset. A szentesi tűzoltóknak csak az autó áramtalanítása miatt kellett beavatkozni.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 07.


 

Lecsófesztivál 1. nap (270 fotóval)

 

Szalonnára fel!  - hallatszódott a csatakiáltás a Szentes Lecsófesztivál első napján, amikor is össznépi szalonnasütést rendeztek.

A csapatok nyársra pattantak és forgatták, pörgették a zsírbő szalonnákat. Volt olyan csapat, aki nagyüzemi szalonnasütésre készül, volt aki tárcsán húst sütött de mindegy is, hogy ki milyen ételt készített, mert a társaság és a hangulat volt a lényeg.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 06.


 

A gyerekek ingyen fürödhetnek a gyógyfürdőben a hétvégén

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete örömmel tájékoztatja Szentes város közösségét, hogy az érintettek szoros együttműködésének eredményeképpen a Dr. Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház udvari medencéjét 2013. augusztus 30-tól ismételten igénybe vehetik a tizennégy év alatt gyermekek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 06.


 

Kasza Tibi Szentesen forgatott!!!

Megnézhetjük a felvételt vasárnap 19.00 órakor a TV2 Napló műsorában

 

2013. szeptember 3-án arra lettünk figyelmesek, hogy egy tv stáb forgat Szentesen az Erzsébet téren. A népszerű énekes, fotós és showman Kasza Tibor és kedvesét kaptuk lencse végre. Megtudtuk, hogy "haza érkezett Tibor" lesz a műsor apropója, de hogy honnan, vagy hogy hova, azt majd a TV2 Napló műsorából tudhatjuk meg szeptember 8-án 19.00 órai kezdettel.

Mindenesetre városunk "benne lesz a TV-ben"!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

17 zsáknyi ruha adomány a Legrand-tól iskolakezdés előtt

 

A Legrand Zrt. második alkalommal rendezett ruhagyűjtést. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a vállalatnak különösen fontos, hogy olyan lehetőséget biztosítson, ahol a dolgozók segíthetnek egymásnak illetve másoknak.

A dolgozók az általuk már nem használt, de kifogástalan állapotban lévő ruhákkal járultak hozzá a jótékonysági akcióhoz.

Be is bizonyosodott, hogy egy erős közösségről van szó, ahol a dolgozók lehetőségükhöz mérten igyekeztek segítséget nyújtani és hozzájárulni e nemes kezdeményezéshez.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

Fakivágások a Petői és Ady utcákon

Íme az okok és miértek! A ragadós fáktól megszabadulnak a gyalogosok!

 

Még mielőtt felháborodna, olvassa végig az alábbi cikket, melyből kiderül, hogy miért szükséges módosítani a fent említett utcáknak kertészeti tervét, melyet a helyszínen ellenőrizte a Városfejlesztési bizottság.

Akik autóval járnak nem sejtik, hogy mennyi bosszúságot okoz az a gömbszivarfa fasor, mely a gólyásház előtt található. Számos panasz érkezett gyalogosoktól, hogy folyik róluk a fekete lé, mely csúnya foltot hagy a ruhákon, és az alatta lévő sövényre is csorog. Emiatt a kisgyermekes anyukák is rettegve a fal mellé parancsolva mennek el ezen a szakaszon gyermekükkel.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

A "ZENE – VILÁG – ZENE” kulturális rendezvénysorozat 2013/2014. évadja

 

A "ZENE – VILÁG – ZENE” kulturális rendezvénysorozat minden évadban igyekszik a helyi igényeknek megfelelő, európai szintű produkciókat színpadra állítani, legyen szó komolyzenéről, vagy a népzene, világzene, jazz területeiről egyaránt. Mára a Hangversenyközpont adhat otthont a város legigényesebb zenei kultúrcsemegéinek, s látogatói között a legfiatalabb korosztálytól az idősekig mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb zenei varázslatot. Látogasson el Ön is a 2013/2014-es évad valamennyi rendezvényére!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

A Topolyai Művésztelep évadnyitó kiállítása

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Topolyai Művésztelep közös szervezésében nyílt meg 2013. szeptember 5-én a Tokácsli Galériában (Kossuth tér 5. I. emelet) BOJIĆ DRAGANA, JOVANOVIĆ MILIJANA, NIKOLAJEVIĆ VESELINOV TATJANA festőművészek kiállítása. A kiállítást Lackovic Károly nyitotta meg Takács Gabriella fuvolajátéka után.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

Ismerje meg a Városellátó Intézmény munkáját Körséta keretében

 

A körséták olyan helyszínekre kalauzolják el a szentesieket és az idelátogatókat, ahova nem juthatnak be a hétköznapokon, vagy amelyek mellett anélkül mennek el, hogy észrevennék a bennük rejlő szépséget. A látogatások során az adott szakterület szakértői kalauzolják az érdeklődőket a látnivalók között, melyek között megtalálhatók a legkülönfélébb ereklyék, titkos helyek, eldugott szentélyek… Kalandra fel!

Következő körséta 2013. szeptember 14: Ismerkedés a Városellátó Intézmény munkájával

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

Mindszentre költözik a szentesi női kézilabda!

 

A szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnok biztosan megyei női kézilabda nélkül marad 2013/2014-es szezonra! Nem másnak köszönhető a kialakult helyzet, mint a város által nyújtott igen csekély támogatásnak, a szponzorok hiányának és a sportcsarnok magas bérleti díjának.

A lányok az utóbbi években megpróbáltak talpon maradni, (nagyobb részt önerőből fedezték versenyeztetési költségeiket) most sem lesz ez másként. Küzdenek tovább, a kialakult helyzet ellenére is. Az Árpád Szabadidős Sport Klub elnöksége és a Csapattagok közös megegyezéssel azt határozták el: Szentes nem maradhat NŐI KÉZILABDA nélkül!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

 Videó pályázat  a lecsófesztiválon!

Telefonra és kamerára fel! Nyomd a gombot és oszd meg velünk!!!!

 

Vedd elő okostelefonodat és ne félj használni! Készíts pár másodperces humoros „mókás” felvételt az idei lecsófesztiválon, majd töltsd fel egy videómegosztóra (pl. YouTube) és küld el a linkjét, vagy oszd meg a Szentesi Mozaik facebook  oldalán!

Fontos információ, hogy a legjobb videó anyagok bekerülnek a következő lecsófesztivál promóciós filmjébe, melyet az országos tévécsatornákban tekinthetsz meg!!!

Telefonra és kamerára fel!

Nyomd a gombot és oszd meg velünk!!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

A Lecsófesztivál részletes programja

 

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Annyi biztos, hogy az alábbi négy hozzávaló mindenképpen a lábasba kell, hogy kerüljön: zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom.

Sok-sok közbenjárás után sikerült megszerezni az idei lecsófesztivál részletes programját!

A XII. Szentesi Lecsófesztivál két napjának valamennyi műsorszáma megtalálható a plakáton, melyet érdemes körbe dobni az ismerősök között!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 05.


 

Megindulhat hétfőtől az úszásoktatás a gyógyfürdőben

Jó hír! Újra fürdőzhetnek a gyerekek a melegfürdőben! (videóval!)

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete örömmel tájékoztatja Szentes város közösségét, hogy az érintettek szoros együttműködésének eredményeképpen a Dr. Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház udvari medencéjét 2013. augusztus 30-tól ismételten igénybe vehetik a tizennégy év alatt gyermekek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 04.


 

Ivóvízminőség-javítás Szentesen

Jövőre kezdődnek a munkálatok 1,8 milliárd forint összegben

 

2013. szeptember 4-én tartották meg "Szentes és térsége ivóvízminőség-javító programja" a Dél- alföldi Regionális Operatív Program keretén belül megvalósuló projekt nyitórendezvényét, ahol ismertették milyen változások lesznek Szentes ivóvíz ellátásában, és annak minőségében.

A Szentes és Térsége Ivóvízminőség-Javító Önkormányzati Társulás részéről Szirbik Imre és Szabó István (Szentes és Derekegyház polgármesterei) tartottak tájékoztatót a Városházán.

A Szentes VIZ Kft. vezetője Kocsis László szakmailag ismertette a projektet, melyben kiemelte a vízminőségben várható változást.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 04.


 

Felújított tornaterem avató az évnyitón

Megújult a volt Petőfi suli tornaterme

 

Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola "A" épületében megtartott tanévnyitót követően adták át a Petőfi utcai épületnek (volt Petőfi S. Általános Iskolában) a felújított tornatermet.

Csaknem három évtized után újult meg a diákoknak köszönhetően, akiknek gyakorlati vizsgájuknak helyszíneként, valamint a nyári gyakorlatuk alatt dolgoztak a tornateremben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 03.


 

GÉPHÁZLÁTOGATÁS A MOZIBAN

35 mm-es filmek utoljára Szentesen!!!

 

Hagyományos filmszalagról ebben a hónapban vetítenek utoljára a szentesi Őze Lajos Filmszínházban. Ezért szeptember első 3 hétvégéjén - pénteken, szombaton és vasárnap - 16 és 17 óra között szeretettel várják a gépházba mindazokat a kedves nézőket, akik szeretnének „igazi" mozigépet működés közben is látni, mielőtt végleg átadná helyét a projektornak, illetve a jövőben esetlegesen a digitális vetítőgépnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 03.


 

A világbajnok ffi vízilabda csapat szövetségi kapitánya Szentesen

 

2013. szeptember 3-án zsúfolásig megtelt a ligeti strandfürdő lelátója, pedig nem is volt úszóverseny vagy vízilabda mérkőzés. Az ok, amiért több száz fiatal összejött, hogy a sportuszodában találkozhattak a világbajnok férfi vízilabda csapat szövetségi kapitányával, Benedek Tiborral, aki a Szentesi Vízilabda Klub meghívásának tett eleget.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 03.


 

Tiszti kinevezés Szentesen

 

Szeptember 1-jei hatállyal dr. Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltó hadnaggyá léptette elő Mészáros Tamás tűzoltó törzszászlóst.

Az előléptetésről szóló parancsot Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen hétfőn megtartott ünnepség keretében adta át az előléptetettnek, akit kiemelt főreferens beosztásba helyezett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 03.


 

Atlétáink újabb sikerei

 

A régió legrangosabb atlétikai találkozója a már harminc éves múltra visszatekintő Tisza Kupa. A nemzetközi minősítő versenyen, már hagyományosan évről évre indulnak szerbiai és kuwaiti versenyzők is.

A szentesi atléták remekeltek a dobó számokban. Először fordult elő, hogy a férfi és a női diszkoszvetésben is szentesi győzelem született. Seres András a magyar bajnoki cím birtokosaként magabiztosan nyerte a férfi diszkoszvetést 57 méter 51 centiméteres eredményével a kuwaiti Zankawi előtt. Papp Anita 40 méter 47 centiméterrel nyerte a női diszkoszvetést.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 02.


 

HIT A ZENÉBEN ÉS AZ IRODALOMBAN

M E G H Í V Ó

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját, barátait a Szakrális Művészetek Hete keretében 2013. szeptember 15-én, vasárnap 17 órakor a Szent Anna templomban HIT A ZENÉBEN ÉS AZ IRODALOMBAN című irodalmi, zenés műsorra. Közreműködnek: ANDOR CSILLA (ének), NAGY JÁNOS (orgona), DR HOMOKI NAGY MÁRIA (vers)

A belépés díjtalan, de önkéntes adományokat köszönettel fogadnak.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 02.


 

Újdonsült vízilabda-válogatottak Szentesről

 

A THEODORA FÉRFI MAGYAR KUPA D. csoportjában szombat esti mérkőzése előtt ünnepélyes pillanatokat élhettek át a vízilabda rajongói. Farkas Tami, Makai Edó és Lekrinszki Gina bordó, névre szóló, klubcímeres pólókat kapott abból az alkalomból, hogy először szerepeltek a korosztályos magyar válogatottban.

Vida Peggi is kapott emlékpólót, mert Ő is végigedzette a nyarat, nagyon keményen és az utolsó pillanatban maradt le a bevetésről, de büszke a klub a munkájára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 01.


 

SAJNOS NEM SIKERÜLT...

Az FTC és a VASAS jutott tovább a Magyar Kupában

 

Vízilabdában gazdag hétvégét zárt a szentesi strand, mert nem csak a SAS TORNA zajlódott a ligeti medencékben, hanem a THEODORA FÉRFI MAGYAR KUPA D. csoportjában mérkőzései is.

Két nap alatt három mérkőzésen kellett bizonyítani az átalakult és megfiatalodott szentesi férfi csapatnak. A kupában a rajt jól kezdődött, csak azt az FTC elleni utolsó negyedet felejtenénk el, így döntetlennel zártuk ezt a mérkőzést.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 09. 01.


 

 

 

.