A világbajnok ffi vízilabda csapat szövetségi kapitánya Szentesen

 

 

 

2013. szeptember 3-án zsúfolásig megtelt a ligeti strandfürdő lelátója, pedig nem is volt úszóverseny vagy vízilabda mérkőzés. Az ok, amiért több száz fiatal összejött, hogy a sportuszodában találkozhattak a világbajnok férfi vízilabda csapat szövetségi kapitányával, Benedek Tiborral, aki a Szentesi Vízilabda Klub meghívásának tett eleget.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester köszöntője után a háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázónak tehettünk fel kérdést, aki örömmel válaszolt is rá.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

Először is a szentesi emlékekről kérdezte Bocskay István. Az "ifjú" szövetségi kapitány először a 33-as medence vizének illatát emelte ki, melyre a mai napig emlékszik. Majd a sportban elért eredmények után, egy-két kulisszatitkot is megosztott a hallgatósággal, aminek köszönhető az ez évi siker.

 

 

 

Ezek után szó volt az étrendről, edzésmenetről, a versenyekre való felkészülésekről, valamint a válogatott csapat válogatásáról.

 

 

 

Újságunk kérdésére, miszerint "sokáig beszéltek egy magyar - olasz olimpiai mérkőzésről, melyben szó szerint megvertük az olaszokat, ami egy víz alatti bunyóból indult, csakhogy a magyar válogatott box edzésen is részt vett, így nem maradtunk adósok!"

 

 

 

Benedek Tibor sandán mosolyogva azt mondta, hogy részben közel áll a valósághoz a hír, csak, hogy nem box, hanem judo edzést tartanak. Ez egy speciális edzés, mert nem a vállon átdobást gyakorolják, hanem a test-test elleni küzdelmet.

 

 

 

Végezetül egy ígéretet is tett Benedek Tibor: "Ha elkészül az új fedett uszoda, akkor a csapttal együtt visszatér Szentesre!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 09. 03.

 

.