Három arany egy ezüst és egy bronz érem a Nyírség Kupán

 

Nyíregyházán rendezték meg az elmúlt hét végén a harmadik Nyírség kupa nemzetközi dobóversenyt. A nagy létszámban megjelent dobók között több nagyszerű eredményt felmutató versenyző volt.

Pars Krisztián a londoni olimpia bajnoka Moszkva ezüst érmese, Orbán Éva a női kalapácsvetés világbajnoki döntőse, Szikszai Róbert a diszkoszvetés utánpótlás Európa bajnoka.

A Szentesi Maximus Sportegyesület versenyzői a férfi, női diszkoszvetésben és a női gerelyhajításban voltak érdekeltek. A hosszú ideig tartó sérüléséből visszatérő junior korú Nánai Lilla gerelyhajításban 41,48 méteres eredményével győzött.

A férfi diszkoszvetésben Seres András bajnokhoz méltóan magabiztos versenyzéssel 58,49 méteres dobásával első helyezést szerzett Szikszai Róbert és Káplár János előtt.

A női diszkoszvetésben két szentesi versenyző állt a dobogóra Papp Anita második helyezést Csordás Cintia harmadik helyezett lett a szintén szentesi Kocsis Alexandra  a negyedik helyen végzett így ebben az évben már másodszor fordult elő, hogy három szentesi diszkoszvető lány került az első öt versenyző közé. Az egyidejűleg megrendezett nemzetközi szenior versenyen Benkő Márta a lányok edzője győzött a női diszkoszvetésben.

A képen balról Nánai Lilla,Benkő Márta,Csordás Cintia

 

Szentes, 2013. 09. 22.

 

.