14 ország, 13682 km kerékpáron!

Hazaért Baranyi Toncsi izlandi kerékpártúrájáról!

 

 

 

A szentesi Baranyi Antal Gábor nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy több mint 13 000 km-t tegyen meg kb. fél év alatt, azért, hogy adományokat gyűjtsön a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára, amelyből aztán egy inkubátort tudjanak vásárolni.

 

A nagyobb felbontású képekért keresse fel a Szentesi Mozaik facebook oldalát és ne fejtse el az oldal LIKEolását!

 NEM KELL FACEBOOK regisztrációval rendelkeznie!!!

 

 

 

2013. szeptember 29-én pontosan 13682 km megtétele után újra Szentesen köszönthettük a világkerülő kerékpárost. Mostani túrájával 14 országot érintett.

 

 

 

Hazaérkezésekor a család, barátok, hozzátartozók, rokonok, ismerősök és ismeretlenek is hangos tapssal köszöntötték Toncsit, aki abszolút nem látszott fáradtnak.

 

 

 

Úgy nézett ki, hogy minden szép és minden jó volt a túra alatt, de elárulta, hogy sok-sok problémával kellett megküzdenie mentálisan. Így emlékezetes maradt neki Litvánia, amely ország a turistákból él, csakhogy ellenszolgáltatás nélkül. Három marcona ember támadta meg, de sikerült megoldani a problémát és tovább állt.

 

 

 

Technikai gondja nem volt (leszámítva, egy bovden szakadást és a sztender rugótörését), amit köszönhet a támogatók segítségének.

 

 

 

Végezetül a táska mélyéről előkerült egy kis emlék, mely egy izlandi láva darab, melyen hosszú kilométereket kellett kerekeznie és elkopott rajta a gumi. Tapintva olyan a felülete, mintha a Gilette pengét kereszteztük volna a smirdli papírral!

 

 

 

Egészségügyileg is bírta a túrát, folyamatosan figyelt a kalória bevitelre és persze fotózott videózott, hogy egy kis filmben mindazt megmutassa, amit Szentesen csak egy ember láthatott élőben. Nagyon várjuk az élménybeszámolót.

 

 

 

Tervekről is kérdeztük: - Most egy év pihenő az biztos, de volt időm gondolkodni út közben, és nem mondhatnám, hogy nincs tervem, de ez maradjon egyenlőre meglepetés!

 

A túra részleteit a www.haladastitka.hu oldalon bárki megtekintheti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 09. 30.

 

.