Mindennapi érzéseink

Üde színek egy borongós napon - a Kurca festőkör kiállítása

 

 

 

 „A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát" - Pablo Picasso gondolatának megidézésével kezdte a Kurca festőkör kiállításának megnyitóját Kozma Edit a Közösségi Tér szakmai vezetője.

 

 

 

A 2013. szeptember 14-én nyíló kiállításon Andrikóné Franciska, Aratóné Ildikó, Bodri Katalin, Török Katalin és Vecseriné Rózsa alkotásait tekinthetjük meg.

 

 

 

A Kurca festőkör - 2011-ben a Közösségi térben talált helyet a közös alkotáshoz, aminek egyrészt azért örültünk, mert színesíti a látogatói palettát, másrészt elérhetőbbé teszi a festészetet - mondta Kozma Edit.

 

 

 

Mindenki évek óta fest, mindenkinek volt kiállítása, folyamatosan képzik magukat; ezek azok az információk, amelyek közösek, de a képeket nézve megállapíthatjuk, hogy a Kurca festőkör tagjai más-más egyéniséget képviselnek, ezért is helytálló a kiállítás címe: Mindennapi érzéseink

 

 

 

 A festőkör tagjai közül Andrikóné Franciska, Aratóné Ildikó és Vecseriné Rózsa festményei bekerültek a III. Vova mini art elnevezésű Vonyarcvashegyi nemzetközi bienálé kiállításra. A világ minden részéről 25 országból 702 alkotás érkezett, 245 került kiállításra, ebből 27 magyar. Bodri Katalin gyermekkora óta fest. 1993-tól részt vett számos egyéni és csoportos kiállításon. Török Katalin 1988 óta fest a Helyörségi klub képzőművész körének tagja volt. Számtalan alkotótáborban, helyi és országos kiállításon vett részt. Számára fontosabbak a helyi megjelenések, mint az országosok.

 

 

 

Szentes, 2013. 09. 14.

 

.