A Topolyai Művésztelep évadnyitó kiállítása

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Topolyai Művésztelep közös szervezésében nyílt meg 2013. szeptember 5-én a Tokácsli Galériában (Kossuth tér 5. I. emelet) BOJIĆ DRAGANA, JOVANOVIĆ MILIJANA, NIKOLAJEVIĆ VESELINOV TATJANA festőművészek kiállítása. A kiállítást Lackovic Károly nyitotta meg Takács Gabriella fuvolajátéka után.

 

 

 

BOJIC DRAGANA 1951-ben született Pancsován. 1976-ban diplomázott a Belgrádi Iparművészeti Egyetemen, ugyanitt 1982-ben magiszteri címet szerzett. 1975-től önálló művész, tagja a Szerb Képzőművészek Egyesületének, valamint a Szerb Iparművészek és Tervezők Egyesületének. Belgrádban élés dolgozik.

 

JOVANOVIĆ MILIJANA 1944-ben született, a Valjevo melletti Ogladenovacon. Képzőművészeti szakirányú, pedagógiai főiskolát végzett Belgrádban, valamint a Belgrádi Egyetem Bölcsészettudományi Karának Művészettörténeti Szakán diplomázott. Tagja a Vajdasági Képzőművészek Egyesületének, valamint a Szerb Képzőművészek Egyesületének. Rumán élés dolgozik.

 

NIKOLAJEVIĆ VESELINOV TATJANA 1959-ben született, Belgrádban. A Belgrádi Képzőművészeti Egyetemen diplomázott 1984-ben festészeti szakon. 1986-tól önálló művészként dolgozik, tagja a Szerb Képzőművészek Egyesületének és a Szerb Iparművészek és Ter vezők Egyesületének is. Belgrádban él és dolgozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás megtekinthető szeptember 28-ig., keddtől-péntekig 9-13 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

Szentes, 2013. 09. 05.

 

.