Viharos gyakorlattal állt rendszerbe a Szentesi Járási Mentőcsapat

 

 

 

A városra lecsapott vihar szituációja szolgáltatta a feladatokat a Szentesi Járási Mentőcsapat tagjai számára szombati, rendszerbe állító gyakorlatukon.

 

 

 

A rendszerbe állító gyakorlat feltételezése szerint a szélsőséges vihart követően tömegesen érkeztek a Szentesi Járás területéről a segélyhívások megyei műveletirányításra, így a káresemények felszámolásába a Szentesi Járási Mentőcsapatot is bevonták.

 

 

 

A Kurca főcsatorna szentesi szakaszán két fiatal kajakozott, akiket a vihar után nem találtak szüleik. A helyszín nehezen volt megközelíthető, azonban a mentőcsapat felderítésbe bekapcsolódó quados egységének járművei a tereppel megbirkóztak, és az egyik fiút meg is találták.

 

 

 

A viharos szél az Ilona part városrészt a városközponttal összekötő útra fákat döntött, miközben az itt található idősek otthonából többeknek is segítségre volt szüksége. A járási mentőcsapat itt is jól teljesítette feladatát: motoros láncfűrésszel eltávolították az úttestre dőlt fákat és szivattyúval a több épületet is elöntött vizet, továbbá az egyik buszmegálló mellett lévő személygépkocsiból is – amelyre a viharos szél egy fát döntött – kimenekítették a sérülteket.

 

 

 

A viharos szél az Ilona part városrészt a városközponttal összekötő útra fákat döntött, miközben az itt található idősek otthonából többeknek is segítségre volt szüksége. A járási mentőcsapat itt is jól teljesítette feladatát: eltávolították az úttestre dőlt fákat és szivattyúval a több épületet is elöntött vizet, továbbá az egyik buszmegálló mellett lévő személygépkocsiból is – amelyre a viharos szél egy fát döntött – kimenekítették a sérülteket.

 

 

 

A gyakorlatban részt vettek a járási mentőcsoport részeként a Szentesi Tűzoltók Hagyományőrző Közhasznú Egyesületének két búvára, a fábiánsebestyéni Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat fős csapata egy gépjárműfecskendővel, egy feszítő-vágó berendezéssel és a két fős quados egységgel, valamint a Szegvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy fővel, egy gépjárműfecskendővel és motoros láncfűrésszel.

 

 

 

A gyakorlatot megtekintette dr. Tóth Flórián, a Szentesi Járási Hivatal vezetője, a helyi védelmi bizottság elnöke, valamint dr. Ötvös Ágnes járási hivatalvezető-helyettes, a hvb titkára. A gyakorlat végrehajtását Tátrai János tű. alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője „megfelelő”-re értékelte, majd Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Szentesi Járási Mentőcsoport valamennyi tagja részére oklevelet adott át, amelyen a csapat esküjének szövege olvasható.

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 09. 15.

 

.