Miska bácsi üzenete: „Játszani is engedd...”

Könyvbemutató a SKABÁ FESZTIVÁLON!

Elsőként a SKABÁ FESZTIVÁLON mutatják be a Bácskai Mihályról készül visszaemlékező kötetet!

 

 

 

2013. szeptember 13-án a SKABÁ FESZTIVÁL megnyitóján mutatják be a Bácskai Mihályról készült visszaemlékező kötetet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. kiadásában.

 

A megnyitón a könyv szerkesztője Benczur Katalin, egykori drámais (2000-2004) mond pár gondolatot a kiadványról melyet a fesztivál ideje alatt bárki megvásárolhat! És, hogy kik emlékeznek vissza? Legyen meglepetés, de érdekes sztorikat olvashatunk Miska bácsiról, és a drámais osztályokról.

 

Ízelítőnek íme az előszó helyére írt gondolatok:

 

Ez itt az előszó helye lenne. Az előszóé, melynek az a feladata, hogy meggyőzzön, milyen fontos elolvasni a kezünkbe vett könyvet. Most mégis elhagyjuk ezt a bevezetést. Nem csupán azért, mert szükségtelennek tűnik. Úgy érezzük, Miska bácsi már azzal sem értene egyet, hogy róla írjunk. Tőle távol állt az önmutogatás, szerepelni nem ő akart. Amit tett, másokért tette. Most mégis meg kell bocsátania, mert célunk egybeesik az ő önzetlenül nemes szándékaival. Egy elszürkülő, elidegenedő világban példát szeretnénk mutatni arról az értékről, aminek nem szabad elvesznie.

Az itt összegyűjtött gondolatok azt sugallják, mennyire fontos egy igazi közösséghez tartozni, melyben az egyén kiteljesítheti és egész életére megőrizheti önmagát. A sorok mögött annak az iskolának a képét láthatjuk, melyben minden a fiatalokért történik. Olyan felnőttek segítségével, akik maguk is a megbecsülés és a szeretet biztonságában érezhetik magukat. Mert ez volt Miska bácsi HMG-je.

Szentes, 2013. 09. 13.

 

 

.