Szirénázással emlékeztek szeptember 11-re

 

 

 

A Csongrád megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságokról a tűzoltószerekkel kiállva és egyperces szirénázással emlékeztek meg a megye tűzoltói a 2001. szeptember 11-én, a New York-i World Trade Center és a Washingtoni Pentagon ellen elkövetett terrortámadások során elhunyt amerikai tűzoltókról.

Tizenkét éve az ország történetének legsúlyosabb terrortámadása érte az Amerikai Egyesült Államokat: két eltérített utasszállító repülőgép csapódott New Yorkban a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, egy harmadik gép a Pentagon épületére zuhant, a negyedik pedig Pittsburgh közelében csapódott a földbe, miután a fedélzeten tartózkodó utasok szembeszálltak a terroristákkal. A merényletek csaknem háromezer halálos áldozatot követeltek, az összeomló tornyok alatt háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált.

A szegedi, szentesi, hódmezővásárhelyi, makói és csongrádi tűzoltók az évfordulón 14 óra 46 perckor álltak ki szereikkel a szertárak elé, a megemlékezésen a kirendeltségek állománya is részt vett.

 

Szentes, 2013. 09. 11.

 

.