A ringben nincs barátság

 

 

 

Különleges helyzetbe került Nagy Sándor és Faur Csaba, ugyanis a Ferobox Event ökölvívói barátokként szállnak a ringbe egymás ellen, ráadásul a tét a cirkálósúly magyar bajnoki öve lesz. A szorítóban viszont biztosan nem lesz barátság szeptember 13-án.

 

A magyar bajnoki cím birtokosa, a veretlen ( 9 meccs, 9 győzelem, 9 ko/tko) Nagy Sándor, nem lépett szorítóba mióta megszerezte Bozai Gyula ellen az övet. „Nagyon ki vagyok éhezve már a bokszra. Öt hónap telt el mindössze a sérülésem óta, szeretném megköszönni dr. Székely Sándornak, hogy máris ringbe léphetek. Szerencsére jól sikerült a rehabilitációm, már több mint 5 hete edzek teljes erőbedobással. Előtte is úsztam már, azzal szedtem fel az alapkondíciót. Mivel sokáig nem futhattam, több időm jutott az erősítésre, így úgy érzem, erősebb lettem, mint a sérülésem előtt voltam. Jó formában vagyok, technikailag is jól összeálltam. Száz százalékos állapotban várom, hogy megvédhessem az övemet."

 

A kihívó pedig a szintén a Ferobox csapatába tartozó Faur Csaba (6-1-0, 2ko), aki pályafutása eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll. „Nagyon várom már, minden egyes napom a meccs körül forog. Erre készülök az edzéseken és már fejben is. Hatalmas lehetőség ez számomra. Jól érzem magam, remélem, majd a meccsen is sikerül visszaadnom az edzéseken gyakoroltakat. Az utolsó hét már a pihenő ideje, könnyített tréningek lesznek, pénteken pedig már jön is a meccs" - árulta el az érthető módon nagyon lelkes Faur.

 

Mindkét ökölvívó elmondta, hogy sokszor kesztyűztek már együtt, tökéletesen ismerik egymást, arról nem is beszélve, hogy barátok a hétköznapokban. Mindketten egyetértettek abban, hogy ez a kölcsönös ismeretség ugyanúgy lehet előny, mint hátrány is. Könnyen dönthet az, hogy melyikük tudja a maga javára fordítani. „A ringben viszont nem lesz barátság, csak az ellenfelet látjuk majd a másikban" - mondta szinte szó szerint ugyanazt a két ökölvívó. Faur hozzátette, hogy a barátság miatt egy pillanatra elgondolkozott, azon, hogy elvállalja-e a meccset, de aztán rájött, hogy egy ilyen lehetőségre ezért nem mondhat nemet.

 

Nagy egyébként az ellen a Bozai ellen szerezte meg az övet még márciusban, aki a jövő pénteki gálán már szintén a Ferobox ökölvívójaként lép szorítóba. „Szerintem éppen az ellenem nyújtott teljesítménnyel hívta fel Rácz Felixék figyelmét magára. Nagyon szívós srác, megérdemli a lehetőséget. Több kapu meg fog így nyílni számára. Természetesen semmi akadálya a visszavágónak, hatalmas meccs lenne, amit a közönség is biztosan imádna" - válaszolt Bozai azon kijelentésére, hogy majd szeretne újra megküzdeni vele az övért.

 

Szenzációs nap vár egyébként az ökölvívás szerelmeseire szeptember 13-án, hiszen a budapesti Barba Negrában Kovács 'Vipera' Attila is magyar bajnoki címmeccsen bokszol, de szorítóba lép két ifjú tehetség Baranyi Richárd és Baran Attila, valamint a csapat kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt is megmutatja, hogy mennyire (nem) babonás a Sport Televízió által élőben közvetített, a szervezők által Magyar Estre keresztelt gálán. A fellépő bokszolók szinte kivétel nélkül a magyar ranglista első három helyén szerepelnek súlycsoportjukban.

 

 

Szentes, 2013. 09. 11.

 

 

.