Elkészült a tapintható Csongrád

Meghívó alapkőletételre és térplasztika avatásra

 

 

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club már az elmúlt évben elhatározta, hogy a szentesi tapintható térkép mintájára Csongrád város főterén is felállít egy Tapintható "Láthatatlan"-térkép térplasztikát. Céljukhoz sikerült megnyerni a csongrádi szobrászművész házaspárt, Lantos Györgyit és Máté Istvánt, akik megmintázták Csongrád belvárosát.

 

 

 

A támogatók jóvoltából, a művészek által megformált, braille írással ellátott bronz térplasztika tapintható térképként fogja bemutatni a vakok és gyengén látók számára Csongrád főterének épületeit. A város dísze és a városközpont szépségét hirdető művészeti alkotás lesz - mondta Horváth István a Rotary Klub elnöke.

A térplasztika posztamensét Losonczi Áron, az általa feltalált üvegbetonból készíti el.

 

 

 

Ennek az alkotásnak az alapkövét 2013. szeptember 20-án 11 órakor teszik le, majd felavatása 27-én 11 órakor lesz. A rendezvényekre ezúttal tisztelettel meghívják Önt és kedves családját, hogy a nagylelkű támogatók és a Rotary szellemiségének, cselekvő humanizmusának köszönhetően ne csak a látók élvezhessék Csongrád csodálatos belvárosának látványát, hanem azok is, akik ezt szemükkel nem tehetik.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 09. 19.

 

.