Összefoglaló a III. Szentesi Szárnyas Napokról

(540 fotó a rendezvényről)

 

 

 

Már sokan kérdezték, hogy mikor láthatóak a Szentesi Szárnyas Napokon készült felvételek itt a Mozaikon? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég sűrű volt az augusztus vége és a szeptember eleje is sok-sok anyagot hozott, de végre eljutottunk odáig, hogy beszámoljunk erről a feltörekvő gasztronómiai fesztiválról.

 

 

 

A Szentesi Mozaik facebook oldalán a rendezvényről közreadtunk több száz fotót, de íme egy nagyobb összefoglaló 540 képpel!

 

 

 

Az első napon új rekord született a Csirkeszárny evő versenyen. Laczkó Péter 17 perc 15 mp alatt ette meg a tányérra kitett több mint 2 kg csirkeszárnyat, ezzel felállította a verseny szentesi történetének legjobb időrekordját! Aki szeretné megdönteni ezt az időeredményt, annak várnia kell egy esztendőt, és persze éhesnek is kell lennie :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sörkalandtúrában az 5 résztvevő csapatnak helyi „hangulat-karbantartókat" kellett meglátogatnia, ott egy pohár malátás üdítőt meginni, és értékelni a helyet több paraméter szerint. Az elmúlt két évben a (S)ördögök nyertek, meggyőző fölénnyel – most az 5., vagyis az utolsó helyen végeztek. (Lehet, hogy belefeledkeztek a sörözésbe?) És a győztes? Téboly, de igaz: a három lány alkotta Tébolyda lett a legjobb. Az Aranytojók sem tudták megőrizni elsőségüket a kakasfőző versenyben – a tavalyi 66-hoz képest 102 bográcsban rotyogott a pörkölt, a zsűrinek nehéz dolga volt –, a dicsőség most Mami csapatának jutott, megelőzve a Gasztro ördögei és angyalai, valamint a Kakasfőzők gyöngyei névre hallgató csapatot. Sétálva a bográcsok, a csapatok között kiderült: nincs olyan hagyományos recept, amelyből a pálinka, a vodka, a fröccs vagy a bor ne hiányozna – persze ezek az itókák általában nem a bográcsban landoltak.

 

 

 

 

 

Már csak egy címvédésre számíthatott a szárnyas napok közönsége: a vízilabdás és focista B középtől támogatott Kánvási József sikerére, aki arra készült, sörkirályként triplázik. Úgy tűnt, a csirkeszárnyevő versenyt 2 kiló 17 perc alatti elpusztításával nyerő fábiánsebestyéni Laczkó Péter komoly riválisa lehet, híresztelték róla: két üveg sört, egyszerre szájához tartva a palackokat, másodpercek alatt megiszik. A „startnál" nem jelent meg, de így is csak egyetlen korttyal őrizte meg trónját a király.

A kínálatban gazdag szabadidős programok várták gyerekeket, és a hagyományoknak megfelelően a sport, a bunyó sem maradhatott el.

 

Vasárnap amatőr és a Ferobox Event által szervezett szabadtéri profi ökölvívógálát izgulhatott végig a publikum, és nem feledkeztek meg Sipos Editről sem, akire egyperces néma gyászszünettel emlékeztek.

 

 

 

A FeroboxEvent ökölvívói a III. Szentesi Szárnyasnapok harmadik napján „sörsátras” bokszgálán vettek részt. A remek hangulatról a szurkolók gondoskodtak, míg a ringben a promóter cég összes bokszolójának kezét magasba emelhette a játékvezető.

„Egyszerűen zseniális volt a gála, az 500 szurkoló elképesztő hangulatot teremtett a sörsátorban” – mesélte a Ferobox társtulajdonosa, Bertók Róbert. „Persze a jó hangulaton az is sokat dobott, hogy minden versenyzőnk győzött.”

Tóth Zoltán nehézsúlyban már az első menetben kiütötte ellenfelét, Szatmári Tamást. Utóbbinak a testvére sem járt jobban, ugyanis Faur Csabával találta szemben magát és bár nemrég négy menetet bírt ellene, ezúttal már az első menetben padlóra küldte őt a Ferobox öklözője. Faur ezzel bizonyította, hogy nagyon jó állapotba került legutóbbi meccse óta.

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapás talán a helyi közönség kedvencé, Nagy ’Lütyő’ Imréjé volt, aki Mellár Péter ellen sem hazudtolta meg önmagát. „Mintha mexikói bokszolókat láttunk volna, olyan magas volt az ütésszám mindkét oldalon” – emlékezett vissza Bertók. „Ellenfele rácáfolt negatív rekordjára és keményen küzdött. Végül szoros meccsen sikerült Lütyőnek ismét győzelmet aratnia.”

Az est legszínvonalasabb meccse egyértelműen Petrovics István és Molnár Bence összecsapása volt, amely akár magyar bajnokinak is beillett volna. Mindketten jól bokszoltak, Petrovics régi önmagát idézve, a fiatal Molnár pedig nagyon érett bunyót bemutatva. Végül Petrovics pontozással győzött, és nem mellesleg ezzel a győzelemmel a magyar ranglista élére „katapultálta” magát .

 

 

 

A rendezők, a támogatók (Agrármarketing Centrum, Hungerit Zrt., Szentes város önkormányzata, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap), köztük Bertók Róbert főszervezővel, úgy nyilatkoztak: jövőre is repülnek a szárnyas napok, de akkor már a Kurca-part Kalandparkban.

 

Galéria 1.                               Galéria 2.

 

Szentes, 2013. 09. 11.

 

.