2013. MÁRCIUS

 

 

Harcosok Klubja - Ferobox Event boxgála

Az ökölvívó gála képes összefoglalója  (238 fotóval)

 

Harcosok Klubja elnevezéssel boxgálát rendezett 2013. március 23-án Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban az új ökölvívó menedzseriroda, a Ferobox Event.

Telt ház volt a Dr. Papp László Sportcsarnokban Szentesen, ahol a Ferobox Event rendezett ökölvívógálát, amelynek érdekesebb meccseit a Sport1 televízió élőben sugározta. Már a tévés összecsapások előtt remek volt a hangulat, a helyiek szentesi bunyósokért is szoríthattak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25.
 

Őáltala, ővele és őbenne

 

2013. március 23-án Katona Ágnes festményeiből és Kulbert György faszobrász munkáiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban.

A tárlatot Hérány Zsuzsanna előadóművész nyitotta meg, mely a könyvtár nyitvatartási idejében 2013. április 12-ig tekinthető meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25.
 

Barangolás Erdélyben

 

2013. március 23-án (szombaton) 15.00 órai kezdettel vártak minden érdeklődőt a Koszta József Múzeumba Medgyesi István: Barangolás Erdélyben című előadására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25.
 

Szentesen is népszerű a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat

 

A Bartha János Kertészeti Szakközépiskola tanulói már az ifjúsági verseny előkészületeivel foglalkoznak, míg a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola diákjai még most ismerkednek a katasztrófavédelemmel a szentesi kirendeltségen.

A szentesi diákok körében is népszerű, hogy a 2016-tól érettségi vizsgára jelentkező diákok számára már kötelező, ötvenórányi közösségi szolgálat egy részét a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen teljesítsék.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25.
 

Marokkó-Szentes, 57 nap, 5030 km

 

 Baranyi Antal Gábor és Vukovich Sándor közös afrikai filmes úti élménybeszámolóját tekinthetjük meg  2013. április. 20-án, szombaton 17.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ Vörös teremében. A film címe magáért beszél: Marokkó-Szentes, 57 nap, 5030 km

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25.
 

Húsvétkor ingyen parkolhatunk!

 

A városban a fizetőparkolás 2013. március 30. napjától (szombat) 2013. április 1. napjáig (hétfő) ingyenes, a helyi parkolási rendelet alapján.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25.
 

Húsvét vasárnapján nyitva lesznek a piacok

 

Húsvét hetén 2013. március 31-én (vasárnap) a városi piacok (Apponyi téri, Villogó u.) nyitva lesznek (7.00-12.00 óra)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25
 

Jelesre vizsgáztak véradásból

 

A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakközépiskola adott helyszínt ma a véradásnak. 59 fő tanár és diák jelentkezett, ebből 33 fő új véradó nyújtotta segítő karját, hogy ezzel is segíthessen a beteg embertársainkon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 25
 

Razzia a szentesi éjszakában

Letiltották a képeket!

 

Nem tapasztaltak kirívó hiányosságot a szentesi szórakozóhelyeken végzett szombat éjszakai ellenőrzésen a rendőrök és a társhatóságok munkatársai - áll a hivatalos rendőrségi sajtóközleményben.

Egy-egy rendőrségi ellenőrzés során több szórakozóhelyet is ellenőriznek a rend őrei, és 2013. március 23-án éjszaka arra voltak kíváncsiak a rendőrök, hogy a vendéglátósok kijavították-e a korábban feltárt hiányosságokat.

Egy negatívum azonban volt, a tulajdonos minden "party" fotót letiltott, így nem tudjuk közreadni a "pózolj rendőrségi ellenőrzés közben", "pózolj haverral", "pózolj barátnővel" stb. fotókat. (Bocs mindenkitől aki várta a képeket!).

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 24
 

Eltűnt Almási Julianna Piroska

 

Eltűnés miatt körözi a Szentesi Rendőrkapitányság Almási Julianna Piroska 36 éves szentesi lakost.

Az asszony 2013. március 13-án távozott el otthonról, azóta nem adott életjelet magáról. Almási Julianna Piroska kb. 160 cm magas, barna színű, vállig érő egyenes hajú. Eltűnésekor farmernadrágot, sötét színű pulóvert, piros színű Nike papucsot viselt.

Kérjük, hogy aki az asszony tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a Szentesi Rendőrkapitányságot a 107-es segélyhívón.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 23
 

Nem kell visszasajtolni a termálvizet

Hangos tapssal fogadták a bejelentést a termelők

 

Megszüntetné a kormány az energetikai célra fölhasznált termálvíz visszasajtolási kötelezettségét – jelentette be Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár pénteken Szentesen.

A kormány a közeljövőben olyan törvénytervezetet nyújt be a parlamentnek, amely megszüntetné az energetikai célra fölhasznált termálvíz visszasajtolási kötelezettségét – mondta a politikus a Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTész) megalapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett jubileumi közgyűlésen, ahol a hallgatóság hangos tapssal fogadta a bejelentést.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

Mérlegeltek Szentesen

FEROBOX Event - Harcosok Klubja

 

Szombaton húznak kesztyűt a Ferobox Event gáláján: Nagy Márk, Nagy Sándor, „Tomi Kid” és Bedák Zsolt már mérlegelt.

Öt éve nem volt élő közvetítés magyarországi profi bokszgáláról, ezt a „csendet” töri meg szombaton 20:15-kor a SPORT1TV, amely a FEROBOX Event szentesi rendezvényét sugározza egyenes adásban. A Bertók Róbert és Rácz Félix fémjelezte vállalkozás így holnap mutatkozik be a nagyközönség előtt, s ennek megfelelően erős programot hoztak tető alá a Dr. Papp László sportcsarnokban lebonyolításra kerülő eseményre, benne két címmérkőzéssel.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

Vásároljon fillérekért könyvet a könyvtárban

 

Selejtezett könyvek, folyóiratok vásárát kezdte meg a Szentesi Városi Könyvtár. Az egyhetes vásáron az intézmény aulájában válogathatnak az olvasók több mint 50 féle folyóirat és 1500 könyv közül potom pénzért.

A 160 féle folyóirat állománnyal rendelkező könyvtárban az egyhetes vásáron 50 féle folyóirat találhat új gazdára. A kitartó keresgélők heti-, havilapok között családi-, autós-, közéleti folyóiratokra és magazinokra is bukkanhatnak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

I. Országos Nippon Zengo Fesztivál

- részletes program -

 

Fél év alatt országszerte több, mint 60 klubot nyitott Brezovai Sándor a Nippon Zengo megalapítója. A Zengo-t gyakorlók száma országos szinten már meghaladja a 3 000 főt. 2013. április 6-án egy hatalmas tömegrendezvény lesz a szentesi sportcsarnokban, az I. Nippon Zengo Fesztivál, melyre a jelentkezők száma már meghaladta az 500 főt.

További részletekért látogassanak el a Nippon Zengo facebook oldalára:

www.facebook.com/nipponzengo

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

Moped - Rock slágerek a Buffaloban!

 

A Moped Rock Band jelenlegi felállása éppen 2 éves. A zenekar különlegessége, hogy a tagok között egy csinos lány testvérpárt - Karasz Bernadett és Anita - találunk, akik az énekes és a basszusgitáros-vokálos posztot birtokolják...

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

KEZDÉS: 22:00  ***  BELÉPŐ: 599 FT!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

A zord idő miatt a rendezvény ELMARAD!

A Gördülő Generációk programsorozat évadnyitó kirándulása elmarad!

 

Ha bár könnyed intenzitású és mérsékelt távú kerékpáros kirándulások segítségével, kerékpár-turisztikai élmény biztosításán keresztül a kerékpározás, a kerékpársport és az egészséges életmód népszerűsítése lenne a célja a Gördülő Generációk programsorozatnak, melyet a St. Jupát Egyesület szervez, sajnos az időjárás közbeszólt.

Az idei első rendezvény, mely 2013. március 24-én, vasárnap 10.00 órakor kezdődött volna ELMARAD! A túra pótlásáról értesítéssel leszünk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

Hófehérke zenés mesejáték

 

Hófehérke zenés mesejátékot láthattuk a Holle anyó Színház előadásában a Micimackó bérlet keretében a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A rossz idő ellenére mindkét előadáson teltház volt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 22
 

Posztolj verset az utcára!

Tedd láthatóvá a költészetet!

 

Március 21-én ünnepeltük a nemzetközi Költészet Napját. Ebből az apropóból szerveződött egy országos akció, melynek címe: Tedd láthatóvá a költészetet! A mozgalom lényege, hogy ezen a napon minden versszerető, aki csatlakozik, valamilyen módon láthatóvá teszi a költészetet, a lehető legkreatívabb módszerekkel, pl. utcai versplakátolással, szórólap-osztogatással, nyilvános helyeken történő versmondással stb.

A Bartha diákjai csoportosan vettek részt az akcióban. Március 20-án, délután fél kettőkor indultak, és végighaladva a városon, rengeteg helyre sikerült eljutniuk: több általános iskolába, középiskolákba, magánüzletekbe, könyvtárba stb.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

ÚJRA SZENTESI AKTFOTÓ PÁLYÁZAT

Már lehet rá pályázni!!!

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében 2013. április 30-tól július 6-ig kerül megrendezésre a XVII. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ. (Ez a kiállítás folytatása az 1982-ben Szentesen elindított Aktfotó Kiállításnak.)

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igényű aktfelvételeinek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Biztonság a közoktatási intézményekben

 

2013. március 20-án "Biztonság a közoktatási intézményekben" címmel tartott Márton Edina e.ü. felügyelő (Járási Népegészségügyi Intézet) előadást a Művelődési és Ifjúsági Házban.

A tájékoztató előadásban aktuális változásokról, szabályozásokról hallhattak az oktatási intézmények képviselői.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Irodalmi est a magyar költészet napja tiszteletére Szentesen

 

2013. április 16-án 19.00 órai kezdettel irodalmi estet szervez a magyar költészet napja tiszteletére a Szentesi Művelődési Központ.

Előadásban Örkény István szemüvegén át láttatjuk a mögöttünk maradt XX. századot, annak minden furcsa, vidám és tragikus mozzanatával. A kamaraszínházi előadás során találkozhatunk a humort sem nélkülöző egyperces novellákkal, színdarabrészletekkel. Egyéni levelezésben is szemezgetünk, s mindeközben átfogó képet kapunk a nagy magyar író életéről.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Elismerés a két évtizedes szolgálatért

 

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófavédelem hivatásos állományban eltöltött szolgálata és eredményes munkájának elismeréséül szolgálati jelet adományozott Kajtár István tűzoltó alezredesnek, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Kiöntött a Tisza a partjára ...

 

Már nincs a medrében a Tisza Szentesnél! A Hydroinfo vízállásjelentés alapján Csongrádnál 554 cm-nél mossa a víz a mércét, mely lassú ütemben tovább emelkedik. A Tiszai üdülőterületre már száraz lábbal nem lehet bejutni, de még a parthoz vezető kövesút járható.

Az előrejelzés szerint lehet, hogy az első elsőfokú árvízvédelmi készültséget eléri a vízszint, de változás jelenthet egy nagyobb csapadék, vagy egy gyors felmelegedés a Tisza vízgyűjtő területén. Ha az itt található hó hirtelen elolvad, akkor lehet még nagyobb árvíz, de reméljük erre nem kerül sor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Földön, vízen, levegőben és a ….

Megyei technika verseny a Kosztában

 

Koszta József Általános Iskolában közlekedési témában, 2013. március 21-én megyei technika versenyt rendeztünk 7-8. osztályos, 3 fős csapatok részére.

A diákok számot adtak a földi, vízi és légi közlekedési eszközök ismeretéről, azok működéséről, történetéről, a gyalogos és kerékpáros KRESZ szabályokról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Háromszoros a túljelentkezés a KatonaSuliba

 

Háromszoros a túljelentkezés a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola „katonai” osztályába. A diákok itt választható érettségi tantárgyként tanulják a katonai alapismereteket, a leendő elsősök részére március 14-én tartották a fizikai alkalmassági felmérést.

A felvételi elbeszélgetésen olyan kérdésekre kellett felelni a diákoknak, mint, hogy "Holnap mit ünneplünk?", "Ki volt Kossuth Lajos". Most sokan felszisszennek, hogy milyen könnyű kérdések, de volt aki még az aznapi dátumot is elfelejtette izgalmában. A rendőrség részéről a motiváció után érdeklődtek, itt már bőbeszédűek voltak a diákok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Ne dobja ki Nagy Ferót, se a szamovárt! :-)

Cserebere vásár 2013. április 13-án a Kossuth téren

 

Bizonyára mindenki ismeri a Csehov Három nővére ihlette, színészóriások által játszott, szamováros kabaréjelenetet, amelyben az egyik lánytestvér a születésnapjára többektől azt a bizonyos teavízforralót kapja ajándékba.

Na, pont az ilyen esetekre találtuk ki a Cserebere vásárt!

Szeretnénk, ha egy ragyogó tavaszi napon, legközelebb 2013. április 13-án 1 és 5 óra között, kijönnének a Kossuth térre gyerekestől, a kedves anyóssal és a szomszéddal együtt, hallgatnának remek térzenét a Zenebarátok Egyesületétől, a Tücsök Zenekartól, a Fly együttestől és a Pengető Citerazenekartól. Innának sört vagy málnaszörpöt, elcserélnék az ötödik asztali satujukat alig használt amerikánerre és jót beszélgetnének.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

14 új véradó a kollégiumban

 

Ismét sikeres volt Terney Béla Kollégiumban megtartott véradás melynek eredményéről Agócs Lászlóné a Magyar Vöröskereszt területi vezetője tájékoztatta újságunkat. 

Kertész Ildikó igazgatónő segítségének köszönhetően 2013. március 21-én 30 fő véradó jelentkezett vért adni (köztük az igazgatónő is), ebből 14 fő először nyújtotta karját, hogy a beteg embereknek segítséget nyújtsanak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Igazgatói pályázat

a Szentesi Koszta József Múzeum igazgató beosztás ellátására

 

Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A.§-a alapján pályázatot hirdet a Szentesi Koszta József Múzeum igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására.

 

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2013. július 01-től 2018. június 30-ig szól.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Igazgatói pályázat

a SZENTESI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT igazgató beosztás ellátására

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló „ 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. §-a alapján pályázatot hirdet a SZENTESI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT igazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására.

 

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre,  2013. július 01-től 2018. június 30-ig szól.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 21.
 

Áprilisi moziműsor

 

A szentesi Őze Lajos Filmszínház áprilisi moziműsorát a képre kattintva tekinthetik meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

A Klauzál Gábor Általános Iskola kínálata a szülőknek és tanulóknak

 

Szeretettel várjuk még az érdeklődő szülőket a 2013. március 26-án 8:45-10:30-ig tartó nyílt órákra, ahol minden oktató pedagógus munkájába és az iskola mindennapjaiba is betekinthetnek, valamint az ugyanezen a napon 15:00-kor megrendezésre kerülő Óvodás Olimpián is!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

III. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

Részletes program

 

 „Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár harmadik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját Szentesen 2013. április 1-én, Húsvéthétfőn.

Az idei program még tartalmasabbnak ígérkezik. A sütés-főzés mellett egész nap előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, melyek témája szintén az étkezésekhez és azok szokásaihoz kapcsolódik. 14 órától a színpadon is folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc, divatbemutató színesíti a programot. A látogatók pedig locsoló verssekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal. A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a locsolkodás mellett és helyett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

Általános iskolai beíratás: április 8-9!

 

 A Csongrád Megyei Kormányhivatal értesíti az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. tanévre történő általános iskolai beíratások az alábbi időpontokban lesznek: 2013. április 8. – 9. (hétfő, kedd) 8.00 órától 18.00 óráig.

 Az első évfolyamra történő beíratáshoz szükség van:  - a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványra (azaz a lakcímkártyára), az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra (eredeti példányban), valamint a szülő saját személyazonosító igazolványára.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

Országos Diákszínjátszó Találkozón a szentesi HMG irodalmi-drámai tagozata

 

2013. március 22-23-án rendezik meg Kecskeméten a diákszínjátszók országos találkozójának regionális döntőjét. A megmérettetésen minden évben szerepel a Horváth Mihály Gimnázium és a Keleti István Művészeti Iskola drámatagozata, de az idei év azért különleges, mert 6 előadással is szerepelnek a diákok, amely előadások közül többet saját maguk, felnőtt irányítása nélkül készítettek el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

Népszerű fúvósok a Hangversenyközpontban!

Szegedi Harsonaegyüttes koncertje

 

2013. március 28-án (csütörtökön) 19.00 órai kezdettek népszerű fúvósok lépnek fel a Hangversenyközpontban! A Szegedi Harsonaegyüttes koncertjét hallhatjuk a Zene-Világ-Zene programsorozatban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

Ilyen volt, milyen lesz?

Szentes Városi Bíróság és Ügyészség épületének tető- és homlokzat felújítása

 

Folytatjuk a sorozatunkat, melyben bemutatjuk, hogy hogyan változik meg Szentes városközpontja. Sikerült megszereznünk több olyan tervet, mely mutatja a jövőt!

Akkor folytassuk a bíróság épületével, melyen már hónapok óta dolgoznak szorgosan.

Az épület több helyen a lecsúszott, szétfagyott cserepek miatt folyamatosan beázik, emellett a tetőszerkezetben több helyen fizikai sérülések: hasadások, ácskötések szétcsúszása észlelhető. A biológiai károsodások miatt a tetőszerkezet fa elemeit több helyen cserélni kell.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

Besurranó tolvajokat fogtak el a szentesi rendőrök

 

A bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a szentesi nyomozók azt a két férfit, akik egy nyitott lakásból loptak el értékeket.

A Szentesi Rendőrkapitányság ügyeletét 2013. március 19-én a déli órákban a Lahner György utcából hívták, ahonnan bejelentették, hogy ismeretlenek bementek egy nyitott lakásba. A hívatlan vendégek fagyasztott húst, ruhaneműt, a sértett három pár cipőjét és hátizsákját vitték magukkal.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

Próbáld ki a Kangoo-t!

Március 23-án Kangoo Show a Colosseumban!

 

Sajnálatos módon a múlt hétvégi ítéletidő következtében a március 15-i Kangoo Show elmaradt a Wellness Colosseumban, azonban a sportág iránt érdeklődőknek egy bombasztikus hírrel szolgálhatunk. Most szombaton, március 23-án 2 INGYENES Kangoo órával várnak minden kedves érdeklődőt az ország vezető Kangoo oktatói a Wellness Colosseumban! Az időpontok: 14:00 - 14:50 és 15:00 - 15:50.

A cipők miatt előzetes bejelentkezés szükséges a brezo@nipponzengo.hu  e-mail címen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Mikor lesz a 2013-as tavaszi óraátállítás?

Már most szólunk előre!

 

2013. március 31-én kettőről három órára kell átállítani az órákat - az Európai Unió szabályozása alapján a nyári időszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapján ér véget.

Az alternatív időszámítást elsőként az Egyesült Államokban vezették be, 1916-ban, méghozzá energiatakarékossági okok miatt. Ugyanebben az évben Magyarország is átvette az új rendszert: 1958 és 1979 között nem alkalmazták, 1980 óta azonban évente kétszer át kell állítani az órákat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Új helyszínen lesz a Kézműves Ízek Fesztiválja

 

A régi, lassan feledésbe merülő gasztronómiai finomságok iránt érdeklődők, akiket nem rettent el a kenyérgyúrás, kalácssütés, tojásfújás, fafaragás, gyékényfonás vagy éppen a kovácsmesterség csínja-bínja, akik locsolkodás helyett vagy azt követően szeretnének családjukkal egy tartalmas napot eltölteni, azokat várja Szentesen Húsvét hétfőn a 3. alkalommal megrendezésre kerülő Kézműves Ízek Fesztiválja.

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület felhívja a figyelmet, hogy a jelenleg zajló Kurca-híd felújítás miatt a Kézműves Ízek Fesztiválja új helyszínen, a Művelődési és Ifjúsági Házban kerül megrendezésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Az egész család szorít majd érte

Bedák Zsolt három év után tér vissza

 

Bedák Zsolt közel három év után visszatér a profi boksz világába, március 23-án Szentesen ő is szorítóba lép a Ferobox Event első nagyszabású gáláján. A budapesti ökölvívóról a Bors szombati számában jelent meg az alábbi írás.

Az ökölvívó legutóbb 2010 májusában állt a kötelek közé, amikor világbajnoki címmeccsen vereséget szenvedett Wilfredo Vazqueztől. De mi történt vele az elmúlt közel három évben?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Maci bácsi születésnapja

a Tücsök Zenekar koncertje

 

2013. március 27-én 9.30 és 11.00 órai kezdettel láthatjuk a Tücsök Zenekar "Maci Bácsi Születésnapja" című műsorát a Lajtha László AMI hangversenytermében.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Már lehet nevezni

a IV. Törpeharcsa Fogó- és Főzőversenyre

 

Most végre nem kell bosszankodni a törpeharcsa kapások miatt a Kurcán, de a többi halat sem kell visszadobni, mert a versenyen minden halfaj fogása számít, azonban a törpeharcsa 3X-os szorzóval számít be a pontozásba a IV. Törpeharcsa Fogó- és Főzőverseny.

Nevezni már lehet a Szentesi Üdülőközpont pénztárában. Nevezési határidő: 2013. május 11. 7.00 óra. További részletek a plakáton olvasható!

A jelentkezési lap INNEN tölthető le!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Barangolás Erdélyben

 

2013. március 23-án (szombaton) 15.00 órai kezdettek várnak minden érdeklődőt a Koszta József Múzeumba Medgyesi István: Barangolás Erdélyben című előadására.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Ez volt - Ez van

Egy vidám, kacagtató este

 

2013. április 8-án tekinthetjük meg a Pódiumbérlet soron következő előadását, melyben fellép Gregor Bernadet, Harsányi Gábor és Nyertes Zsuzsa.

Egy vidám, kacagtató este a nagyérdemű közönségnek azokkal a színészekkel, akik életét végig kísérte a nézők szórakoztatása. Vicces jelenetek, magánszámok, vidám dalok. Az előadásra a belépők már megvásárolhatók az ismert jegypénztárakban.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Fókuszban a szív és érrendszer

Tavaszi fáradtság? Hogyan vitalizáljuk szervezetünket?

 

Czimeth István természetgyógyász Energy szakoktató előadására várnak minden érdeklődőt 2013. március 22-én (pénteken) 18 órakor a Városi Könyvtárba. Előadásának témája: Fókuszban a szív és érrendszer - Tavaszi fáradtság? Hogyan vitalizáljuk szervezetünket?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Helyére került a zárókő!

A déli oldalon kész a Kurca-híd új boltíve!

 

Bár ugyan még sok van hátra az építkezésből, de 2013. március 19-én helyére rakták a Kurca-híd déli oldalának zárókövét, mely teljessé teszi a híd boltívét.

A tégla boltívet faszerkezet tartja, majd vasbeton kerül rá, de mindebből csak a tégla boltív látszódik majd.

Igaz a déli oldal szélesedik meg 2,5 méterrel, de az északi hídoldalon a két "betongerendát" is hasonló módon váltják ki, így esztétikailag is egyforma lesz a híd mindkét oldala.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 19.
 

Helyi kézműves termékek cseréje Derekegyházon

 

2013. március 15.-én megrendezésre került az I. Helyi kézműves termékek cseréje Derekegyházon, mintegy 13 "eladó" portékáival. A kínálat közt szerepelt méz, propolisz tinktúra, erős paprika, hagyma, lekvár, befőtt, szörp, rendezvény fotózás, kerékpárszerelés, aerobik óra, gyöngyékszerek, Suska füzetek, szárított fűszerek, speciális fűszerkeverékek, pácok, illatos fürdőbombák, gyümölcssajt, aszalványok, történelem korrepetálás, használt gyermekruhák, fűszermagok, virágmagok, hagymák, szobanövény hajtások, kaktuszok, stb. .

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

Eltűnt egy 16 éves szentesi lány

 

Eltűnés miatt körözi a Szentesi Rendőrkapitányság Barta Szindi Erzsébet 16 éves szentesi lakost.

Személyleírása: 160 cm magas, zömök testalkatú, vállig érő fekete hajú. Ruházata: kék farmer nadrág, fekete kabát, fekete csizma.

Kérik, hogy aki Barta Szindi Erzsébet tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívószámát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

Bevállalós ellenfelet kapott Bedák

 

A fehérorosz Anton Bekish lesz Bedák Zsolt ellenfele március 23-án, Szentesen a Ferobox Event ökölvívó gáláján. A 29 éves volt világbajnoki kihívó magyar ökölvívó két és fél év kihagyás után lép újra a kötelek közé.

Összeállt a szentesi gála főmérkőzéseinek a programja, a nagy visszatérő, Bedák Zsolt ellenfelének kilétére is fény derült.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

Ismét győzelem anyanyelvből

 „A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.” (Kazinczy)

 

A 2013. március 8-át egy Boros-győzelem tette emlékezetessé. Ekkor volt Szegeden a megyei Kazinczy szép kiejtési verseny. A Boros Sámuel Szakközépiskolából két diák mérette meg magát, és hozták el a dobogós helyet. Katona Bence 10.c osztályos tanuló 1. helyezést ért el a szakközépiskolások kategóriájában (felkészítő tanár: Fári Mónika), és ugyanebben a kategóriában a 3. helyet Szőke Melinda 11.b osztályos diák hozta el (felkészítő tanár: Bánszki Zsuzsanna).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

A mozgás öröme rád is vár!

A Gördülő Generációk programsorozat évadnyitó kirándulása

 

Könnyed intenzitású és mérsékelt távú kerékpáros kirándulások segítségével, kerékpár-turisztikai élmény biztosításán keresztül a kerékpározás, a kerékpársport és az egészséges életmód népszerűsítése a célja a Gördülő Generációk programsorozatnak, melyet a St. Jupát Egyesület szervez.

Az idei első rendezvényt 2013. március 24-én, vasárnap 10.00 órai kezdettel rendezik meg a Dózsa-háztól indulva.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

Nippon Zengo SZENZÁCIÓ!!

 

Fél év alatt országszerte több, mint 60 klubot nyitott Brezovai Sándor a Nippon Zengo megalapítója. A Zengo-t gyakorlók száma országos szinten már meghaladja a 3 000 főt. A legdinamikusabban fejlődő tömegsportként emlegetik mindenhol és ezáltal elindult az OKJ-s edzőképzés is a Nippon Zengo Szövetségben, mely önmagában véve egy óriási dolog.

A 2013. május 11-én megrendezésre kerülő Fitbalance-on egy teljes Nippon Zengo óra lesz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

Csongrádi diszkóbaleset

 

Két gépkocsi karambolozott Csongrád belvárosában szombaton. A kora délutáni balesetben részt vevő két gépjárműben fiatalok ültek, többen – szemmel láthatóan – megsérültek, és kiderült, hogy az egyik jármű vezetője ittas volt. Az ilyen esetek általában éjszaka történnek, a szombati karambol azonban nem véletlenül volt látható fényes nappal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 18.
 

Mozdulj rá! - aerobik road show

 

2013. március 23-án ingyenes aerobik roadshow helyszíne lesz Szentes. Ezen a napon több féle aerobikot kipróbálhatnak a résztvevők, melynek sztártrénere Czanik Balázs lesz ismét az Ifjúsági Házban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 02. 26.
 

Magyaros sikerek
a Horváth Mihály Gimnáziumban

 

A tavasz a versenyek időszaka a gimnáziumok életében, s a HMG tanulói és tanárai képviseltetik iskolájukat a különböző megmérettetéseken. Március 1-3. között rendezték meg Pécsett a XXVI. Országos Disputaversenyt, melyen első alkalommal szerepelt a szentesi gimnázium két, 9. osztályos csapattal.

További részletek és versenyeredmények a képre kattintva olvasható!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 16.
 

Átadták a Boros-díjakat

Részletes beszámoló a díjról és díjazottakról!

 

2013. március 14-én ünnepelte a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola nemzeti ünnepünket. Ennek keretében került sor a Boros-díjak átadására. A négy végzős osztályra tekintettel 4 Boros-díjat +1 közösségi Boros-díjat osztottak ki.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 16.
 

Balambér Napok a Kosztában

 

Balambér Napokra várják a Koszta József Általános Iskola iránt érdeklődőt szülőket és gyermekeket. 2013. március 18-án szülői tájékoztató értekezlettel kezdődik a Balambér Napok.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 16.
 

Jöttek, láttak, lőttek

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére került megrendezésre a Légfegyveres lövészverseny 2013. március 15.-én a Legrand Zrt. légfegyveres lőterén a Legrand lövészklub és az ÁRPÁD Szabadidős Sportklub közös rendezésében. A rossz időjárás ellenére versenyen közel 30 induló volt, és nevezett vidéki csapat is.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 15.
 

Szállingóztak az emberek és a hó

Március 15-én, Nemzeti Ünnepünkön Szentesen

 

2013. március 15-én Szentesen a Kossuth téren az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre nem csak az emberek szállingóztak, hanem a hó is!

Ilyen még nem volt, hogy ezen a napon először a havat kellett ellapátolni a rendezvény helyszínén.

A napok óta előre megjósolt időjárásra felkészülve a "B" terv lépett életbe, így a fél tizenegykor kezdődött ünnepélyes zászlófelvonás és koszorúzás után a Lajtha László AMI hangversenytermében folytatódott az ünnepség.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 15.
 

Szombaton újra támad a First a Buffaloban!

 

 

Szombaton menetrendszerűen kerül megrendezésre a First együttes koncertje a Buffalo Music Pub-ban...

  

Mindenkit szeretettel várunk!

 

KEZDÉS: 22:30  ***  BELÉPŐ: 500 FT!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 15.
 

Elismerő oklevél Március 15-e alkalmából
Dr. Assefa Abebe főorvosnak

 

Dr. Várkonyi Katalin főigazgató javaslatára, Március 15-e alkalmából Dr. Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter Elismerő oklevelet adományozott eredményes, példamutató tevékenysége elismeréseként Dr. Assefa Abebe sebész, érsebész, traumatológus főorvosnak, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház munkatársának. Az elismerést Dr. Szócska Miklós államtitkár adta át 2013. március 14-én Budapesten.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 14.
 

Elismerést vehetett át a műszaki ezred kommunikációs tisztje

 

Magyarország honvédelmi minisztere, beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége, valamint szakmai érdemei elismeréséül, Nemzeti Ünnepünk, 2013. március 15-e alkalmából A SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL BRONZ FOKOZATÁT ADOMÁNYOZTA Juhász László századosnak, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, Vezető Szervek, Parancsnokság, kommunikációs tisztjének, melyet 2013. március 14-én a fővárosi Stefánia Palotában adtak át.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 14.
 

Lajthás sikerek

Szentesen, Topolyán és Szegeden

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont növendékei szép sikereket értek el Szentesen, Topolyán és Szegeden.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 14.
 

Diáknap a múzeumban

 

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc megünneplésére Diáknapot tartottak a Koszta József Múzeumban 2013. március 13-án.

Az előre bejelentkezett csoportok forgószínpadszerűen három helyszínen az alábbi foglalkozásokon vehettek részt:

Elsőként ráhangolódásként Bem József és a magyar szabadságharc címmel Pap Barnabás őrvezető előadását hallgathatták meg az előadóteremben.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 14.
 

 

Állománygyűlés a nemzeti ünnepen

 

Március tizenötödiki, nemzeti ünnepünk alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést csütörtökön a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol a budapesti eseményeket felidézték. Az ünnepről a Szentesi katasztrófavédelmi Kirendeltségen is megemlékeztek.

A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen is megemlékeztek a nemzeti ünnepről, ahol az állomány előtt Kajtár István tű. alezredes, a kirendeltség vezető méltatta az ünnep fontosságát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 14.
 

Víz Világnapja Szentesen

 

A Szentesi Üdülőközpont is csatlakozott a Víz Világnapja programsorozathoz, mely keretében 2013. március 22-én 10% kedvezménnyel használhatják a szaunaház szolgáltatásait.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

Német civilizációs verseny a Borosban

 

2013. március 11-én délután rendezték meg a Boros Sámuel Szakközépiskolában a hagyományos német civilizációs versenyt.

Az iskola valamennyi évfolyama képviselte magát ezen a rendezvényen, így összesen 17 csapat mérte össze tudását. A változatos feladatok a Grimm-mesék világát dolgozták fel. Előzetes feladatként plakátot kellett készíteni a csoport kedvenc meséjéből, valamint „Mese sütit” kellett sütni.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

A könyvtárban segít a NAV az ellenőrzésben

 

Tisztelt Adózók! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idei évben is lehetőséget biztosít arra, hogy a 2012. évi jövedelmeiről készített személyi- jövedelemadó-bevallását az Internetről is letölthető program segítségével leellenőrizhesse. A személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának határideje: 2013. május 21.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a SZENTESI VÁROSI KÖNYVTÁRBAN (Szentes, Kossuth Lajos u. 33-35.) kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet 2013. március 22-én pénteken 12-18 óráig és március 23-án szombaton 10-13 óráig, ahol a már előre elkészített személyijövedelemadó-bevallását szakemberek közreműködésével és számítógép segítségével leellenőrizheti, és az esetleges hibákat korrigálhatja. Mindehhez csupán a már kitöltött személyijövedelemadó-bevallását kell magával hoznia.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

 Köztisztasági tájékoztató 2013

Városellátó Intézmény tájékoztató füzete

 

A napokban került minden szentesi háztartás postaládájába a Városellátó Intézmény Köztisztasági tájékoztató füzete. A tájékoztató füzet célja, hogy részletes tájékoztatást nyújtson Szentes Város lakossága számára a fontosabb helyi hulladékgazdálkodással, köztisztasággal kapcsolatos tudnivalókról. Kérjük olvassa figyelmesen és őrizze meg a következő kiadásig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

Március 15-én ingyen parkolhatunk!

 

2013. március 15-én a parkolás ingyenes (a helyi parkolási rendelet szerint)!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

Színes orchideák

 

Színes orchideák címmel láthattuk a Pódium bérlet következő előadását 2013. március 13-án 19.00 órai kezdettel a Megyeháza dísztermében.

A zenés műsorban részleteket hallhattunk kedvelt musicalekből Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand előadásában.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

A zártkert-tulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük

 

A kormány szerdai ülésén megtárgyalta és támogatta a parlament mezőgazdasági bizottságának azon - a földtörvényt módosító - indítványát, amelynek alapján a zártkertek tulajdonosainak semmiféle bejelentési, regisztrációs kötelezettsége nem áll fenn - tájékoztatta a kormányszóvivő a kabinet ülése után az MTI-t a zártkertekkel kapcsolatos besorolási és bejelentési kötelezettséggel összefüggő félreértéseket tisztázandó.

Január 1-e óta kötelező a földhasználatra vonatkozó adatszolgáltatás, illetve bejelentés, amelynek célja egységes és követhető nyilvántartás létrehozása.

Szeretnénk ezúton ismét megerősíteni, hogy a földhasználati nyilvántartási eljárással kapcsolatban meghozott korábbi jogszabály módosítás alapján az eljárás díjmentessé vált. A 2013. január 1-ét követően befizetett eljárási díjakat a kormányhivatal 90 napon belül visszautalja.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

Ünnepre készültek az Árpád utcai óvodában

 

2013. március 13-án ünnepi műsorral készültek az Árpád és a Farkas Antal utcai óvodások. A két óvoda közösen, műsorral emlékezett meg a 15-ei eseményekről, melyet nehéz a gyermekek nyelvére lefordítani.

Az óvópedagógusok nagyon szépen felkészítették a gyerekeket, és közös énekkel, műsorral emlékeztek meg az akkori eseményekről. Ezen az ünnepségen is megmutatkozott az óvoda hagyományőrző célkitűzése.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

Ha rossz idő lesz az ünnepen?

 

Rossz idő esetén a március 15-i városi ünnepség a Kossuth tér helyett a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében kerül megrendezésre.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 13.
 

Letették az új radarállomás alapkövét

Gyula a segédmunkás lett az államtitkár, ő betonozta be az időkapszulát! :-)

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az „Új Széchenyi Terv” Környezet és Energia Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be a magyarországi időjárási radarhálózat bővítésére és csapadékmérési adatainak minőségi javítására.

A Támogatási Szerződés 2012. február 1-én történt aláírását követően a közbeszerzési eljárások lefolytatása után a projekt eljutott abba a szakaszba, hogy a szentesi kistérséghez tartozó Lapistó melletti katonai területből leválasztott telekrészen megkezdhessék a radartorony építési munkálatait.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

Megy vagy marad a "TRIBÜN"?

avagy elbontják-e a Görög sarkot?

 

DAOP pályázatnak köszönhetően megújul, átalakul Szentes központja. Folyamatos információ csepegtetéssel bemutatjuk a városközpont átalakulását, tervekkel, modell fotókkal.

Íme az első anyag, mely sokakat érdekel. Megy, vagy marad a "Görög sarok" és az ott található csigalépcső. Az alap koncepcióban úgy volt, hogy mindez elbontásra kerül, de változott a helyzet. A "Görög sarok" mely mára már csak küllemében görög, megmarad, mert nem sikerült az üzlethelység tulajdonosával kompromisszumos megoldásra jutni, így nem bántják azt és a csigalépcsőt sem.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

Színes orchideák

 

Színes orchideák címmel láthatjuk a Pódium bérlet következő előadását 2013. március 13-án 19.00 órai kezdettel. A zenés műsorban részleteket hallhatunk kedvelt musicalekből Hűvösvölgyi Ildikó és Kautzky Armand előadásában.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

Műszakilag átadták az új ipari csarnokot

„Szentes Ipari Park infrastrukturális fejlesztése II.” DAOP-1.1.1/A_2-09-2010-0001

 

Szentes Város Önkormányzata 2010. márciusában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Dél-alföldi Regionális Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak támogatása” tárgyú felhívásra a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-hez.

 

A pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató 2010. szeptember 17-én kelt levelében támogatásban részesítette 50%-os támogatási intenzitással. A projekt összköltsége 328 540 654,- Ft, melyből az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 164 270 327,- Ft.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

A nagy ünnep: 100 éves a Kinizsi

Szentesi Kinizsi TE - Székkutas TC

 

Újra hazai meccsen gyűjtheti be a Kinizsi csapata a soron következő skalpot. Az előző fordulóban a Csanytelek csapatát győzték le, és megállíthatatlanul száguldanak a bajnoki cím felé. Persze így is szükség van a szurkolókra, hogy igazi oroszlánbarlang legyen a szentesi aréna, szóval mindenki jöjjön, és vegye ki a részét a "kanyar" munkájából.

SŐT! Ha minden a tervek szerint alakul (és nem következik be a meteorológusok által beharangozott ítéletidő hétvégén), akkor a Kini ultrái ezen a meccsen fogják ünnepelni a Szentesi Kinizsi fennállásának a századik évfordulóját! Hogy pontosan mivel azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csak a meccsen derül ki, de annyi biztos, hogy efféle látványosság még nem volt Szentesen!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

Mindszenty apostoli útja

 

2013. március 23-án, szombaton 18.00 órai kezdettel hallhatjuk a Megyeházán Dr. Krajsovszky Gábor megemlékező előadását Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek Magyarországról történő száműzetéséről és az emigrációban megtett apostoli útjáról.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

Befejeződött a HURO/0802/034. pályázat

 

A Magyarország Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vezető Partnerként a HURO/0802/034_AF pályázat keretében támogatást nyert a „Határokon átívelő együttműködés a betegek akut ellátása és rehabilitációja érdekében” című projektre, melyet megvalósított a zsombolyai Dr. Karl Diel Kórházzal együttműködésben.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 12.
 

Hova tűnt Tóth József szobra?

Beolvasztották? Feldarabolták? Eladták? - Mi megtaláltuk!

 

A mai napi sajtótájékoztatón is többször elhangzott, hogy nem tudni, hogy a Petőfi Szállóról, azaz a Tóth József Színházterem főbejárata fölül hova tűnt, Tóth József bronz szobra. Titkok lengik körbe a szobor sorsát, de most minden kiderül.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

Nem számháború, vagy mégis?!

 

Szirbik Imre polgármester úr, az önkormányzat 2013. évi költségvetésével, és önkormányzati adósságkonszolidációval kapcsolatos állításai – sajnálatos módon -  korrekcióra szorulnak - mondta Antal Balázs Tibor és Bujdosó Tamás önkormányzati képviselők a mai napon a Fidesz irodán tartott sajtótájékoztatón.

Polgármester Úr számokról beszélt, beszéljünk a tényleges számokról - folytatta Antal Balázs Tibor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

"Lelkek fája" szentesi alkotóktól

 

Minden évben megrendezésre kerül a Miskolcon „Kézműves Kupa” - Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő, építő és Lábápoló Bajnokság. Ezen a nemzetközi versenyen a szépségipar több szakágából képviselhetik magukat tanulók és felnőtt szakemberek egyaránt. Idén először indítottak csapatversenyt is,ennek apropójából döntött úgy három szentesi hölgy, hogy jelentkeznek és megmérettetik magukat.

Szentest még sohasem képviselte egy csapat sem egy ekkora nemzetközi versenyen, szépségipari rendezvényen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

Ligetszépe Bál képekben

 

Az elmúlt hétvégén többen összetévesztették a városban megrendezésre kerülő két bálat, melyből mi is kivettük a részünket. Egy picit stupid módon tudtunkra hozott tévedést még időben közölték, így nem maradtunk le a Ligetszépe Bál sztárfellépőjéről a Seress testvérpár, a Fivérek együttes Latin-mix műsoráról.

Egy fergeteges hangulatnak lehettünk részesei, ahol a közel 150 vendég együtt énekelte a Júliát és a Bamboleo-t együtt!  A több mint félórás koncerten szó szerint pattanásig feszült a húr a gitárokon, amit hatalmas vastapssal hálált meg a közönség.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

Újra indul a Körséta!

 

A Szentesei Vendégszeretet Egyesület harmadik éve szervezi meg az egyre népszerűbb Városi Körsétáit. Tavasztól késő őszig havonta különböző színhelyekre invitálja az egyesület a város lakóit és a turistákat. A rendezvénysorozat nyitó eseménye mindig március 15-én van, nem lesz ez másképpen idén sem.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

Régi Dániel lesz „Tomi Kid” ellenfele Szentesen

 

Egyre több információ jelenik meg a Rácz Félix és Bertók Róbert fémjelezte FEROBOX Event március 23-i, szentesi bokszgálájáról.

Március 23-án visszatér a magyar profi ökölvívás a képernyőkre, ugyanis a FEROBOX Event rendezvényét a SportTV élő, egyenes adásban közvetíti a szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokból.

A legjobb felvidéki profi bunyós, „Tomi Kid” Kovács Tamás (21 győzelem – 0 vereség) a korábbi magyar válogatott, felnőtt országos bajnok Régi Dániellel (16 győzelem – 8 vereség) küzd hat menetben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

Jó eset a gyermekotthonban

Sziki gyalogos teljesítménytúrán a gyermekotthon lakói

 

2013. március 02-án, szombaton a reggeli busszal ment 10 elszánt gyermekotthoni gyermek és két lelkes nevelő Szegedre, hogy részt vehessenek a 16 km-s Sziki gyalogos teljesítménytúrán. A gyalogtúra a dorozsmai Orczy Általános Iskolától indult és a pusztán át vezetett. A táv felénél, a Kulipintyó csárdánál Szurdi Zsolt és nyenyerés társa zenebonával és zsíros kenyérrel várta a csapat tagjait. A közel négy órás séta alatt jóleső kikapcsolódásban volt részük, hiszen friss, napsütéses levegőn töltötték idejüket.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

Ünnepi program Derekegyházon

 

Derekegyház Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2013. március 15.-én 14:00 órától kezdődő ünnepi megemlékezésre és ezt követően, 14:30 órától a helyi kézműves termékek cseréjére. A rendezvénynek a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár - IKSZT ad helyet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 11.
 

SPORTOLJ AZ EGÉSZSÉGEDÉRT

2013. március 15., 14:00 órától!

 

Aki nemzeti ünnepünket aktívan, sportosan és egészségesen kívánja eltölteni, annak íme egy lehetőség, melyet a délelőtti megemlékezés után vehet igénybe.

A Wellness Colosseum, már hagyományosan sportnapot szervez ezen a napon. Az idén is sok-sok különlegességgel készülnek. A részletek a plakáton megtekinthetők!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 09.
 

Március 6. a logopédia napja

Előadások, eszmecserék a Dózsa-házban a logopédiai terápia sokszínűségéről

 

Ezt a napot 2004-ben az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága (CPLOL) hozta létre, azzal a céllal, hogy Európa-szerte népszerűsítse a logopédiai tevékenységet. A kezdeményezés fontos célkitűzése, hogy betekintést engedjen a kommunikációs zavarok sokféleségébe, következményeibe, és tájékoztassa az érintetteket ellátási lehetőségeik jogi hátteréről.

 

Az elmúlt évben e jeles napról megemlékezve a Szentesi Mozaik képes beszámolója irányította a közvélemény figyelmét a szentesi logopédusok munkájára.

 

Az idei évben, a hagyományt folytatva egy nagyobb rendezvénnyel kapcsolódott az európai szintű eseményhez a Szentesi Pedagógai Szakszolgálat logopédiai munkaközössége.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 08.
 

Egy zúzós este

Special Providence koncert a Hangversenyközpontban

 

Kertész Ákos a hangversenyközpont vezetője a legutóbbi Zene-Világ-Zene koncert elején szólt, hogy a következő koncert HANGOS LESZ, és tényleg hangos volt. Ez a figyelmeztetés a bérleteseknek szólt, de mindenki "kezében" ott volt a megoldás! Éltek is vele, és a végén vastapssal ismerték el a zenekar Special Providence koncertjét. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 08.
 

Nőnapi Gálaműsor

 

A leggyorsabbak már délután 5 órakor elfoglalták a helyüket a Megyeháza dísztermében az este hat órakor kezdődő gálaműsorra, hogy a legjobb helyről láthassák Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében megrendezett Nőnapi Gálaműsort 2013. március 8-án.

Az ingyenes rendezvény minden évben hatalmas siker, melyre gyorsan megtelt a díszterem. Az elmúlt esztendőkhöz képest kevesebben jöttek el rendezvényre, de így sem maradt szabad szék a nagyteremben.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 08.
 

ARAD MEGYE SZÉPSÉGEI

 

2013. március 8-án a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör közös szervezésével nyílt meg a Művelődési és Ifjúsági Házban az Aradi Fotóklub: ARAD MEGYE SZÉPSÉGEI című fotókiállítás. A kiállítást Mircea O. Boran az Aradi Fotóklub elnöke és Kárpáti Lajos hírszerkesztő nyitotta meg.

1906-ban már egyesületbe tömörültek az aradi fényképészek – az első elnök Stengl Emil, a titkár Guld Emil volt –, 1907-ben egyesületük jogi személyiséget kapott. Még abban az esztendőben megtartották első kiállításukat, amelyen egy-egy arany- és ezüst, valamint két bronzéremmel jutalmazták a legérdemesebbeket. Az aradi fotózás története azonban még messzebbre, az előző század utolsó évtizedeire nyúlik vissza, hisz az újdonságokra eléggé nyitott Maros-parti városban már az 1890-es években számos fényképész működött – igaz, többnyire családi fotókat, portrékat készítettek.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 08.
 

Nyílt napok a szentesi Központi Óvoda tagóvodáiban

 

Klauzál Utcai Nyolcszínvirág Óvoda március 12-én és 13-án 1600-1800-ig

Apponyi Téri Mocorgó Óvoda március 20-án  900-1100-ig  és 21-én 1500-1700-ig

Szent Anna Utcai Csicsergő Óvoda március 19-én és 20-án 900-1100 óráig

Vásárhelyi Úti Gyermekkuckó Óvoda március 11-én 900-1100-ig

Farkas Antal Utcai Kincskereső Óvoda március 11-én és 22-én 900-1100-ig és 1600-1730-ig

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 08.
 

Buffalo - szombaton Fuvi Band koncert!

 

A Fuvi Band közel két évtizede Szentesen és környékén az egyik meghatározó zenekar, melynek a jelenlegi felállása 2012. októbere óta létezik...

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

KEZDÉS: 22:30  ***  BELÉPŐ: 500 FT!!!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Lakos József kapitányra emlékeztek

 

A Jobbik Szentesi Szervezete megemlékezésre hívta a "lakosokat" a szentesi demokratikus rendőrséget megalapító parancsnok, Lakos József emléktáblájához.

2013. március 7-én a Szentesi Rendőrkapitányság bejárata mellett elhelyezett emléktáblánál emlékeztek Lakos Józsefre, a mártírhalált halt rendőrkapitány halálának 67. évfordulója alkalmából.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Programajánló 2013. március - 2013. április

 

A hétvégén jelenik meg a Szentesi Programajánló 2013. márciusi száma, mely a következő egy hónap időtartam programjait, rendezvényeit hivatott népszerűsíteni. Az összeállításban részletesen megtalálhatjuk a helyi zenei, színházi, sport és egyéb szórakoztató rendezvényeit és azok helyszínét és időpontját.

A Programajánlót keresse a FÓR magazinban!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Csak a boksznak él a matematikus zsaru

 

Leszerelt Magyarország egyetlen profi bokszoló rendőre. A Ferobox Event kötelékébe tartozó Nagy Sándor most csak kedvenc sportágának él, de az internetes bűnüldözés továbbra is izgatja.

 

A harmincéves veretlen ökölvívó időzítése nem véletlen: három hét múlva Szentesen a Ferobox első gáláján cirkálósúlyú magyar bajnoki övért lép a szorítóba, amely ráadásul a Sport Televízió által élőben közvetített eseménye lesz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Foxy-loxy, a ravasz róka meséi

 

A Deák Ferenc Általános Iskola I. osztályos angol-magyar két tanítási nyelvű csoportjának tanulóinak előadásában láthattuk Foxy-loxy, a ravasz róka meséit az iskola tornatermében.

2013. március 7-én, csütörtökön délután 15 órára várták az iskola iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket, hogy az alig fél éve az iskolába járó első osztályosok megmutassák az iskolaválasztás előtt álló szülőknek és óvodásoknak, hogy ezalatt az idő alatt mennyit sajátítottak el az iskolában.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Pályázhat a civil és az ifjúsági keretre

 

Szentes Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről szóló 3/2013.(III.11.) rendelete 3. sz. mellékletében a céltartalék 1000e Ft-ot tartalmaz Civil Keret,  800e Ft-ot tartalmaz Ifjúsági Keret jogcímén.

 

A fenti keretekre 2013. április 3-áig lehet pályázni! A pályázati űrlap letölthető a http://www.szentes.hu/?cat=81 oldalról!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Nyílt napok a Kertvárosi Óvoda tagintézményeiben

 

Nyílt napok időpontja a Kertvárosi Óvoda tagintézményeiben:

Rákóczi Ferenc Utcai Óvoda - március 18-án és 19-én 900-1100 óráig

Köztársaság Utcai Százszorszép Óvoda március 20-án és 21-én 900-1100 óráig

Mátéffy Ferenc Utcai Óvoda március 18-án és 19-én 900-1100 óráig

Damjanich Utcai Óvoda március 21-én és 22-én 900-1100 óráig

Eperjesi Óvoda március 19-én 900-1100 óráig

Nagytőkei Óvoda március 20-án 900-1100 óráig

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

ANTAL & DAY - NEVENINCS /SZENTES/

 

Részletek a plakáton!

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 07.
 

Erdei Zsolt izzasztotta a szentesi box gála versenyzőit

 

Bedák Zsolt (15-1; 5 KO-TKO) és Nagy Sándor (8-0; 8 KO-TKO) nem mindennapi edzőpartnerre lelt, ugyanis Erdei Zsolt vezényelt közös tréninget a Ferobox Event kötelékébe tartozó ökölvívóknak.

 

Bedák és Nagy is szorítóba lép március 23-án, Szentesen a FEROBOX Event első gáláján. Előbbinek ez lesz a nagy visszatérése három év kihagyás után, utóbbi pedig a betöltetlen cirkálósúlyú Magyar-bajnoki övért küzd majd.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Óvodai beíratások Szentesen

 

Felhívjuk a Tisztelt Szülők figyelmét, hogy a közoktatási törvény értelmében gyermekük abban az évben, amelyben ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától (2013. szeptember 1.) napi négy óra időtartamban köteles óvodai nevelésben részt venni.

Az óvodai beíratások időpontja: 2013. március 26-27-én 07.00 és 17.00 óra között történik a lakóhely szerint illetékes vagy választott óvodában. Az óvodai beíratásoknál előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Szentesi dobóatléta képviseli Magyarországot
a spanyolországi Dobó Európa Kupán

 

A Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója Spiriev Attila a mai napon értesítette a Maximus Sportegyesületet, hogy a spanyolországi Castellonban megrendezésre kerülő Dobó Európa Kupán Seres András képviseli a magyar színeket férfi diszkoszvetésben. Gratulálunk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Szentes adóságának átvállalásáról

45 vagy 37%? Mindkét szám igaz, csak a szemszög más!

 

Az elmúlt napokban két sajtótájékoztató is volt Szentes adóság átvállalásával kapcsolatban, melyet Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester tartott.

Elsőként a témáról Farkas Sándor számolt be 2013. március 1-jei tájékoztatóján. 2013. március 6-án Szirbik Imre polgármester további részleteket (pl. az aláírás körülményeit) is a sajtó nyilvánosságára hozott, hogy teljes legyen az adósságátvállalással kapcsolatos minden részlet.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Megemlékezések a Polgári Védelem Napjáról

 

Március elsején emlékeznek meg világszerte a Polgári Védelem Napjáról 1992 óta. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két kirendeltségén, Szegeden és Szentesen is megemlékeztek a jeles napról, amely alkalomból elismerések átadására is sor került.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Arad megye szépségei

 

2013. március 8-án 17.00 órakor nyílik meg az Aradi Fotóklubnak "Arad megye szépségei" címmű kiállítása a Művelődési és Ifjúsági Házban.

A fotós est folytatásaként várunk mindenkit Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe 18.00 órakor az ARADI FOTÓKLUB A SZEBBIK NEM című fotókiállítására.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Bem József és a Magyar Szabadságharc

 

2013. március 14-én 17.00 órai kezdettel hallhatjuk "Bem József és a Magyar Szabadságharc" című előadást a Koszta József Múzeumban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Egy zúzós este

Special Providence koncert a Hangversenyközpontban

 

Kertész Ákos a hangversenyközpont vezetője a legutóbbi Zene-Világ-Zene koncert elején az alábbi gondolatokkal ajánlotta a 2013. március 8-ai koncertet: "Aki nem szereti a hangos, dübörgős, zúzós rockot, az véletlen se jöjjön el a következő koncertre!" Természetesen hangos nevetés fogadta a felkonfot, melyre Ákos így reagált: DE TÉNYLEG!

Ennek ellenére sokan azt mondták, hogy már csak azért is megnézik a következő "bandát" a Special Providence zenekart.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Családi délután 15-én a Múzeumban

 

2013. március 15-én a nemzeti ünnepünkön ebéd után "Családi délutánra" várnak minden érdeklődőt a Koszta József Múzeumban. A programban lesz kézműves foglalkozás, fegyverbemutató és huszárruha-próbálás. Minden érdeklődőt várnak 14.00 órától 16.00 óráig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Évet értékelt a
Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Évértékelő és feladat meghatározó állománygyűlését tartotta szerda délután a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, ahol a tavalyi év elvégzett feladatait Kálmán Rajmund tű. őrnagy parancsnok foglalta össze az állomány előtt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 06.
 

Krokodil a Kurca-hídon!

Szétharapta a bestia a híd tartószerkezetét!

 

A Kurca-híd szélesítése teljes útzár mellett folyik tovább 2013. március 4. és 2013. április 26-a között. A napokban elkezdték a régi híd felső betonszerkezetét szétbontani és ehhez egy hatalmas "krokodilt" hívtak! Az arra sétálók hosszú perceken keresztül nézték a munkagép működését, és megállapították hogy ez már "technika"! :-)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 05.
 

Tetten érték a Klauzál utcai táskarablót

 

Két perc alatt elfogták a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei azt a 15 éves fiút, aki egy idős asszony kezéből tépte ki a táskát 2013. március 4-én délután.

A járőrök a Klauzál utcában arra lettek figyelmesek, hogy egy fiatalember egy idős asszony kezéből kitépi a táskát és elszalad vele. Az egyik rendőr utána futott, míg két társa kocsival indult a menekülő tolvaj után. Néhány méter után beérték és elfogták a fiatalt, aki a táskától is megszabadulva akart kereket oldani.

Ellene lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A táskában egyébként csak néhány száz forintnyi érték volt.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 05.
 

MEGHÍVÓ a MÁRCIUS 15-ei ünnepségre

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2013. március 15-ére az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc  évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 04.
 

SPORTOLJ AZ EGÉSZSÉGEDÉRT

2013. március 15., 14:00 órától!

 

Aki nemzeti ünnepünket aktívan, sportosan és egészségesen kívánja eltölteni, annak íme egy lehetőség, melyet a délelőtti megemlékezés után vehet igénybe.

A Wellness Colosseum, már hagyományosan sportnapot szervez ezen a napon. Az idén is sok-sok különlegességgel készülnek. A részletek a plakáton megtekinthetők!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 04.
 

Változás, hogy nem lesz változás!!!

2013-ban nem lesz változás a szemétszállításban az ünnepnapok miatt!!

 

A fizetett ünnepnapok miatti szemétszállítási rend változások csökkentése érdekében a Városellátó Intézmény bevezeti a fizetett ünnepnapokon történő szemétszállítás rendjét. Az új rend alapján munkaszüneti napok estében nem módosulna a szemétszállítás rendje, tehát például 2013. március 15-én pénteken a megszokott rendben történne a pénteken esedékes szemétszállítás.

Fontos, hogy az ünnepnapi szemétszállítás esetén is reggel 7-óráig kell kihelyezni minden kukát, mert a hulladék begyűjtése ezeken a napokon szorosabb ütemben történik.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 03.
 

Szentesi dobóatléták bajnoki érmei

 

Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban került megrendezésre a 2013 évi Országos Téli Atlétikai Bajnokság. A Felnőtt férfi diszkoszvetők mezőnyében Seres András sérülten versenyezve bajnoki harmadik helyezést szerzett, a női junior bajnokságon Papp Anita (a képen) a női diszkoszvetők között remek egyéni csúccsal bronz érmet szerzett.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 03.
 

Szentesi Kinizsi - Mártély 3:2

 

A Szentesi Kinizsi 2013. március 2-án hazai pályán folytatta a megye II. bajnokságban a helytállást. Már az első mérkőzés igazi rangadó volt, mert a tabella két éllovasa találkozott a "Pockos" pályán.

A szentesiek első két gólja percek alatt született, de a félidőt jelző bírói sípszó előtt jutott még idő a mártélyiaknak viszontválaszra. Így 2:1-es Kinizsi vezetéssel térhettek pihenőre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 02.
 

Kitti és Alexa az elmúlt esztendő év sportolója

A 2012. év kiváló sportolóit köszöntötték

 

Szentes sportolói ismételten jól szerepeltek az elmúlt évben, ezért újból találkozhattunk a legeredményesebb szentesi sportolók és sportvezetők köszöntésén a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban 2013. március 2-án délelőtt.

 

A legjobb sportolók elismerése mellett Miskolczi Ibolya Kitti és Gémes Alexa Anett női vízilabdázók "ÉV SPORTOLÓI", Erdei Sándor az "ÉV EDZŐJE", Hári László "ÉLETMŰDÍJ"-at vehetett át.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 02.
 

Újra élőben bokszolhatnak Szentesen

Szentesen indul útjára a Ferobox Event

 

A Ferobox Event képviseletében Bertók Róbert Szentesen egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy március 23-án ökölvívó gálát rendeznek a város sportcsarnokában, melyet majd egy évtized szünet után a Sport Televízió élőben sugároz.

Újraindulhat Magyarországon a színvonalas profi boksz élet, hiszen a Rácz Félix és Bertók Róbert által fémjelzett Ferobox Event hosszú idő után újra élő televíziós gálát szervez Szentesen. A hírt Bertók Róbert jelentette be a városban tartott sajtóeseményen. A gálán többek közt a nagy visszatérő Bedák Zsolt, a szlovákiai Kovács Tamás ’Tomi Kid’, a junior címmeccset vívó Nagy Lajos Márk és a magyar bajnoki övért bunyózó Nagy Sándor is kötelek közé lép.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 03. 01.
 

 

.