Évet értékelt a
Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

 

 

Évértékelő és feladat meghatározó állománygyűlését tartotta szerda délután a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, ahol a tavalyi év elvégzett feladatait Kálmán Rajmund tű. őrnagy parancsnok foglalta össze az állomány előtt.

2012-ben nőtt a tűzesetek száma a parancsnokság területén a korábbi évhez képest, amelyek között jelentős számban fordultak elő az aszályos időjárás következtében a vegetációs tüzek. Az esetek között nyolc olyan is volt, amelynél a tűz keletkezési okának kiderítésére tűzvizsgálatot indítottak.

A polgári védelem területén elvégezték a parancsnoksághoz tartozó települések kockázati besorolását, amely szerint Szentes, Szegvár és Derekegyház a kettes, míg Nagymágocs, Árpádhalom, Fábiánsebestyén, Eperjes és Nagytőke a hármas kategóriába került. Népszerű Szentesen a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat, hiszen a Bartha János Kertészeti Szakközépiskola mellett több másik középiskola is jelezte: szívesen vállalnák diákjaik a katasztrófavédelem keretében teljesíteni a 2016-tól az érettségi feltételeként szereplő szolgálatot.

 

 

 

Jó a parancsnokság kapcsolata a környező települések önkéntes egységeivel – hangzott el az állománygyűlésen, ahol Kálmán Rajmund tű. őrnagy kifejtette: a fábiánsebestyéni, szegvári és nagymágocsi önkéntesek számos alkalommal segítették a beavatkozásokban a hivatásos állomány hatékonyságát. A szentesi parancsnokság jó szakmai kapcsolatot tart fenn a város két létesítményi tűzoltóságával, a Hungerit Zrt. és a Legrand Zrt. egységeivel is.

A jövőről szólva a parancsnok elmondta: három, a szentesi parancsnokság állományába kerülő újonc tűzoltó is megkezdte tanulmányait, akik a rendészeti modul ismereteit sajátítják el a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában, majd a szakmai ismeretek megszerzésére a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban kerül sor.

 

 

 

A Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavalyi tevékenységét az állománygyűlésen Kajtár István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője „megfelelt” minősítéssel értékelte.

 

Szentes, 2013. 03. 06.
 

 

.