III. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

Részletes program

 

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár harmadik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját Szentesen 2013. április 1-én, Húsvéthétfőn.

 

A Kurca híd lezárása és az ott folyó munkák miatt a Dózsa ház mégsem bizonyult alkalmas helyszínnek, így a rendezvényt áthelyezték a Tóth József utcán található Művelődési és Ifjúsági Házba. Jó idő esetén – amiben bizakodnak a szervezők -, a Kurca partot is birtokba veszik.

 

 

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók. Kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei, olyan régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg mint pl. a kovács, íjász, fafaragó. Emellett a népi hímzés és tojásfestés művészetébe is belekóstolhatnak.

 

 

Az idei program még tartalmasabbnak ígérkezik. A sütés-főzés mellett egész nap előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, melyek témája szintén az étkezésekhez és azok szokásaihoz kapcsolódik. 14 órától a színpadon is folyamatos programok váltják egymást: népi muzsika, néptánc, divatbemutató színesíti a programot. A látogatók pedig locsoló verssekkel készüljenek, amit megoszthatnak másokkal. A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a locsolkodás mellett és helyett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.

 

 

Szentes, 2013. 03. 21.
 

 

.