Csongrádi diszkóbaleset

 

 

 

Két gépkocsi karambolozott Csongrád belvárosában szombaton. A kora délutáni balesetben részt vevő két gépjárműben fiatalok ültek, többen – szemmel láthatóan – megsérültek, és kiderült, hogy az egyik jármű vezetője ittas volt. Az ilyen esetek általában éjszaka történnek, a szombati karambol azonban nem véletlenül volt látható fényes nappal: a Magyar Vöröskereszt és a Bölcső Csongrádi Nagycsaládosok Egyesületének fiatal aktivistái a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársaival közösen mutatták be: milyen tragédiát okozhat a felelőtlenség.

 

 

 

A balesetben két valódi gépjármű vett részt, a statisztaként közreműködő aktivisták sérülései megtévesztően hasonlítottak az ilyen eseteknél keletkező vágásokra, zúzódásokra, viszont igazi mentők, rendőrök és a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége mutatták be, mit is végeznek el a valódi balesetek helyszínein. A bemutatóra érkezett közönséget, akik szinte karnyújtásnyi távolságból tapasztalhatták meg a kárhelyen végzett tevékenységeket, folyamatosan tájékoztatták, mikor mi is történik.

 

 

 

A drámai bemutató során leszűrhető volt a tapasztalat, hogy az, aki a hétvégi éjszakán ül gépjármű volánja mögé ittas állapotban, az nemcsak a saját életet kockáztatja, de veszélybe sodorja utasai és a közlekedésben részt vevő többi járműben utazók életét és testi épségét is.

 

Szentes, 2013. 03. 18.
 

.