Megy vagy marad a "TRIBÜN"?

avagy elbontják-e a Görög sarkot?

 

 

 

DAOP pályázatnak köszönhetően megújul, átalakul Szentes központja. Folyamatos információ csepegtetéssel bemutatjuk a városközpont átalakulását, tervekkel, modell fotókkal.

 

 

 

Íme az első anyag, mely sokakat érdekel. Megy, vagy marad a "Görög sarok" és az ott található csigalépcső. Az alap koncepcióban úgy volt, hogy mindez elbontásra kerül, de változott a helyzet. A "Görög sarok" mely mára már csak küllemében görög, megmarad, mert nem sikerült az üzlethelység tulajdonosával kompromisszumos megoldásra jutni, így nem bántják azt és a csigalépcsőt sem.

 

 

 

A lakóépület szárny déli részében a földszint és az első emelet között a civil központ és a városi galéria akadálymentes megközelíthetősége céljából új lift lett tervezve. A lepény épület rész dél-keleti sarkán meglévő egyenes karú lépcső elbontásra került, helyette a keleti oldalon új vasbeton kör lépcső épül üveg korláttal. Megvalósul a terasz tető burkolat cseréje új szigeteléssel, a városi galéria előtti részen. A földszint és I. emelet homlokzatának felújítása 8 cm-es hőszigetelést kap (kivétel az első emelet belső udvari homlokzatának azon része, ahol összefüggően lakások találhatóak). A földszint és első emelet részbeni nyílászáró cseréje (műanyag szerkezetűre), külön egyeztetések alapján lettek meghatározva, hogy mely nyílászárók kerüljenek cserére.

 

 

 

 

 

 

 

Az épület déli oldalán az első emeleti mellvédeken az üvegezett elemek részbeni cseréje, illetve tömör felületek üveg szerkezetre történő részbeni cseréje valósul meg. Az 1. emeleten akadálymentes mosdó-WC helyiség kialakítása történik. A földszinti portál cserés kereskedelmi egységek esetében a bejárat akadálymentesen lesz kialakítva. A közönség forgalom számára megnyitott helyiségek ajtói akadálymentesen kerülnek kialakításra.

 

 

 

 A tervrajz kinagyítható!

 

 

 

Szentes, 2013. 03. 12.
 

 

.