Országos Diákszínjátszó Találkozón a szentesi HMG irodalmi-drámai tagozata

 

 

 

2013. március 22-23-án rendezik meg Kecskeméten a diákszínjátszók országos találkozójának regionális döntőjét. A megmérettetésen minden évben szerepel a Horváth Mihály Gimnázium és a Keleti István Művészeti Iskola drámatagozata, de az idei év azért különleges, mert 6 előadással is szerepelnek a diákok, amely előadások közül többet saját maguk, felnőtt irányítása nélkül készítettek el. Aki ellátogat Kecskemétre, a VII. Kecskemét Fringe Fesztivál keretén belül igazi színházi élményekben lehet része.

 

 

 

A szentesiek a tavalyi előadásaik közül a Hóbort Társulat Csontbrigád című darabját újította fel, melyet négy végzős diák állított színpadra, a színművészeti egyetemre készülő Jerkus Koppány, Martinkovics Máté, Mészáros Martin, továbbá Mészáros Ágoston. A nyári Ördögkatlan Fesztiválon elkészült előadások felújításai után az ODT darabjai közé került a 10. D osztály Családi pótlék című előadása, melyet az osztályfőnök, Szebeni Zoltán állította színpadra, továbbá a 11. D osztály Igazi hősök című előadása, a tagozaton önálló darabbal debütáló Pádár Zsolt rendezésében. A 11. D osztály „Maradék Menedék”-e egy másik előadással is készült Pádár Zsolt osztályfőnök irányításával, melynek címe: Nem félünk a farkastól, avagy a „La Fontaine kontra állatmesék hősei” per IGAZ története. A 11. D-s diákok két önszerveződő társulatot is létrehoztak.

 

 

 

 Gyárfás Miklós drámája alapján Mátyás Viktória 11.D osztályos tanuló állította színpadra a Soha többé társulat keretében a Néhány perc a halhatatlanságról című előadásukat, melynek szereplői a rendezőn túl: Bana Viktória, Kalmár Imola, Kovács Judit. Az MKB Társulat pedig Purosz Leonidasz, 11.D osztályos tanuló köré épül, aki Ripacsopera című írását Mátyás Viki osztálytársával álmodta színpadra.

 Az előadás szereplői még: Terényi Eszter, Nyilas Zsaklin, Martinkovics Máté és a tagozat tanára, Csapiné Matos Ibolya. Ha valaki Kecskeméten jár a hétvégén, jöjjön el az Ifjúsági Otthonba, tekintse meg a szentesiek előadásait!

Szentes, 2013. 03. 20.
 

 

.