Magyaros sikerek
a Horváth Mihály Gimnáziumban

 

 

 

A tavasz a versenyek időszaka a gimnáziumok életében, s a HMG tanulói és tanárai képviseltetik iskolájukat a különböző megmérettetéseken. Március 1-3. között rendezték meg Pécsett a XXVI. Országos Disputaversenyt, melyen első alkalommal szerepelt a szentesi gimnázium két, 9. osztályos csapattal.

 

 

 

A művészet pénzt terem tételmondatra kellett reflektálniuk állító és tagadó szempontból egyaránt. A két csapat szépen felkészült, hiszen előkelő helyen végeztek, a Barna Iris csapat (Gesztesi Alexandra, Márta Renátó, Börcsök Bálint) a 3. helyen végzett, még az 5. helyet szerezte meg az Oratio vitae simulacrum csapata (Sikó Koppány, Péter Dóra és Szalay Róbert).

 

Egyéniben az előkelő 4. helyen végzett holtversenyben Sikó Koppány és Szalay Róbert, 6. lett Börcsök Bálint. Ők az irodalmi-drámai és a humán tagozat tanulói.

 

 

 

Március 8-án rendezték meg a Szép magyar beszéd verseny Csongrád megyei döntőjét Szegeden, ahol a HMG diákjai kimagasló egyéni pontokkal a gimnáziumi kategória 2. és 3. helyén végeztek, név szerint Szalay Róbert és Sovány Csongor. Előbbi továbbjutott a győri országos döntőbe.

A diákok felkészítő tanára: Szurmik Zoltán.

 

Szeretettel gratulálunk a HMG versenyzőinek!

 

Szentes, 2013. 03. 17.
 

.