"Lelkek fája" szentesi alkotóktól

 

 

 

Minden évben megrendezésre kerül a Miskolcon „Kézműves Kupa” - Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műköröm-díszítő, építő és Lábápoló Bajnokság. Ezen a nemzetközi versenyen a szépségipar több szakágából képviselhetik magukat tanulók és felnőtt szakemberek egyaránt. Idén először indítottak csapatversenyt is,ennek apropójából döntött úgy három szentesi hölgy, hogy jelentkeznek és megmérettetik magukat.

 

 

 

Szentest még sohasem képviselte egy csapat sem egy ekkora nemzetközi versenyen, szépségipari rendezvényen.

 

 

 

- A versenykiírásban szerepelő téma: "A dzsungel Királynője", rengeteg lehetőséget adott, így a mi fantáziánk is szárnyra kelt - tájékoztatta lapunkat Földi Anikó.

 

 

 

- Nem mindennapi viseletek ezek inkább a kifutók világához tudnám hasonlítani,ahol merész gondolatok is otthont kapnak. Bármit meg lehet valósítani, így mi is kicsit másként gondolkodtunk erről a témáról. Az Avatar című film adott ihletet, melyben a Pandora nevű bolygón lakó őshonos népek számára egy fa a "Lelkek fája"személyesíti meg az Istenséget, a „királynőt”.Mi ezt a fát személyesítettük meg és dolgoztuk ki részletesen.

 

 

 

 

 

Az alapot a haj formája adta melyet Földi Anikó álmodott meg (06-70-510-68-80 vagy 06-30-283-32-33), a smink Endréné Bessenyei Ágnes kézügyességét dicséri (Vizuál Szépségszalon, Köztársaság utca 15/a Cicaház Tel:06-30-690-78-59), a műkörmöket pedig Vízhányó Mónika munkája nyomán valósultak meg (Olga Szépségszalon,Köztársaság u.Tel:06-30-453-25-24)

 

 

 

Sok-sok időt töltünk a gyakorlással és készülődéssel, hogy a munkánk harmóniában legyen egymáséval. Ezután következett a ruha, és a részletek pontos kidolgozása, a külső dekoráció és végre összeáll a teljes kép, az a pillanat amikor még nem késő változtatni…. Valójában heteket készültünk intenzíven, mégis az utolsó héten került minden a helyére, pontosítjuk a látványt.

 

 

 

Mindenestre hatalmas köszönet jár odaadó modellnek Lukács Arankának, aki idejét nem kímélve a rendelkezésre állt. Nagyon élvezte a felkészülést, és szívesen vállalkozna újra!

 

A verseny előtti nap is több órán keresztül gyakoroltak, és nem maradt el a siker, a szentesi hölgyek a negyedik helyen végeztek. Gratulálunk nekik.

 

Képek a versenyről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 03. 11.
 

 

.