Ne dobja ki Nagy Ferót, se a szamovárt! :-)

Cserebere vásár 2013. április 13-án a Kossuth téren

 

 

 

Kedves Szentesiek!

 

Bizonyára mindenki ismeri a Csehov Három nővére ihlette, színészóriások által játszott, szamováros kabaréjelenetet, amelyben az egyik lánytestvér a születésnapjára többektől azt a bizonyos teavízforralót kapja ajándékba. És valószínű, sokunk családjában előfordult már hasonló eset, keringenek a jelenethez hasonló történetek. A harmadik szamovárnál már nem olyan őszinte az ünnepelt mosolya. Mit tesz ilyenkor a megajándékozott és kedves famíliája?

Kertes házzal rendelkező családoknak ott a padlás, ahová fel lehet halmozni a felesleges holmikat, de társasházak vagy panellakások esetén csak gyűlik a porfogó, csak gyűlik, és már nem marad hol laknunk. Mégsem lehet Margit ángyi ajándékát csak úgy kidobni… Előfordul az is, hogy az ember gyereke lelkesen gyűjti a repülőmodelleket, vagy a tengerből származó különleges kavicsokat, de egyáltalán nem akarja leporolni, s különben is mostanában mintha jobban érdekelné a szomszédék Zsuzsija, mint a régi gyűjteményei. Na, de kidobni az egész gyerekkort…

Sőt, időnként magunkat is azon kapjuk, hogy eddig ugyan Nagy Feró volt a kedvencünk, de az utóbbi időben szívesebben hallgatjuk Csajkovszkij II. zongoraversenyét, mint a Beatricét.

Elképzelhetetlen azonban, hogy kidobjuk Nagy Ferót… Na, pont az ilyen esetekre találtuk ki a Cserebere vásárt!

 

 

 

Szeretnénk, ha egy ragyogó tavaszi napon, legközelebb 2013. április 13-án 1 és 5 óra között, kijönnének a Kossuth térre gyerekestől, a kedves anyóssal és a szomszéddal együtt, hallgatnának remek térzenét a Zenebarátok Egyesületétől, a Tücsök Zenekartól, a Fly együttestől és a Pengető Citerazenekartól. Innának sört vagy málnaszörpöt, elcserélnék az ötödik asztali satujukat alig használt amerikánerre és jót beszélgetnének.

 

 

 

Felkértük kézműveseinket, a festőket, a foltvarrókat, a hímzőket is, hozzák ki alkotásaikat. Lehet hozni magokat, cserélhetünk hölgyestike magot padlizsánmagra, két szobapáfrány ér egy fikuszt; kérhetünk tanácsot, hogyan teleltessük a muskátlit a panelban.(Sajnos, szerintem sehogy!) Hozatunk ki székeket, hogy érettebb csereberélőink le tudjanak ülni.

 

Találkozhatunk régi ismerősökkel, szomszédokkal, lehet egy kicsit pletykálni is:”Mariskám, de szép, derék asszony lettél!” (Ez Csongrádon azt jelenti: Úristen, ez megint hízott vagy 10 kilót!)

 

 

 

Mivel miénk itt a tér, szabadon engedhetők a kisgyerekek, kis unokák, hiszen messze a kocsiút; firkálhatnak krétával az aszfaltra, ki lehet próbálni az újonnan cserélt görkorcsolyát is. Megfigyelhetjük, hogy gyerekünk milyen üzletember, üzletasszony lesz: Három Gagarinos bélyeg jár egy Bill Gatesért, de legalább öt Yoda mestert adnak egy bikinis Shakiráért.

Azt szeretnénk, ha a Kossuth tér néha agóraként működne, a lakosság pedig jó hangulatban töltene együtt egy kis időt! Hogy még jobb kedvünk legyen, meglepetésként palacsintakóstolót is rendezünk! Kérem, jöjjenek, gyertek! Mindenkinek szabad egy kicsit álmodozni, játszani, jobbnál jobb üzleteket kötni!

 

Találkozzunk 2013. április 13-án 13.00 órától a szökőkútnál!

 

Üdvözlettel Csányiné dr.Bakró-Nagy Vera

Szentes Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője

 

Szentes, 2013. 03. 21.
 

 

.