2014. JANUÁR

 

LEADER pályázatok eredményei

A 2013. évi LEADER nyertesek listája

 

Az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület illetőségi területén az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 35/2013. (V. 22.) VM rendelet alapján 2013. június 17. napjától benyújtott pályázatok ügyintézése lezárult, az utolsó támogató határozatok kiküldése a 2013. december 18.-i elnökségi ülést követően megtörtént. A benyújtott 83 pályázatból 70 projekt került támogatásra mindösszesen 547.690.635.- Ft értékben.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 30.


 

Erről olvashat a Szentesi Életben!

 

A horgászegyesület nem kapta még meg a vízvizsgálati eredményeket, de az Ativizig igazgatója úgy nyilatkozott, hogy valószínűsíthetően a termálvízből eredő magas ammóniaszint okozhatta a halak pusztulását a Kurcán. Mintegy 10 mázsa hal pusztult el a csatornában eddig ismeretlen ok miatt, azonban az ombudsmanhelyettes kezdeményezte az okok kivizsgálását....

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 30.


 

Kutyaterápiás délután
a Nyolcszín Virág Óvodában

Játékos kutyás foglalkozás gyerekeknek

 

2014. január 30-án 16 órától várták a Nyolcszín Virág Óvoda tornacsarnokába a kutyázni vágyó ovisokat és szüleiket egy játékos kutyás ingyenes kedvcsináló bemutató foglalkozásra, melyen Zsófi a K99-es engedelmességi és terápiás vizsgával rendelkező magyar vizsla kutyával találkozhattak az érdeklődők.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 30.


 

Hol állt ez az épület?

Régi szentesi képeslap után nyomozunk!

 

Viszontagságos körülmények között került hozzánk a képen látható képes levelezőlap. Mivel Szentesről indult és csaknem 100 év után visszatért Szentesre, ezért is érdekes lehet a története.

Az első oldalon látható "A szentesi sport-egylet pavilonja". Az első kérdés az, hogy vajon ez az épület hol állt vagy áll?!??!?

A hátoldalon (direkt fejjel lefelé publikáltuk), német szöveg (szinte olvashatatlanul) olvasható, így arra is kíváncsiak lennénk, hogy ki és mit írhatott. A képek nagyfelbontásban letölthetők rá kattintva!

Jó nyomozást, jó böngészést hozzá!

 

A nyomozás eredményét vagy a Szentesi Mozaik facebook oldalára várjuk, vagy a vferenc (kukac) t-email.hu e-mail címre!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 29.


 

Házasság hete Szentesen

 

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság meghívja Önt a Születés Hete programsorozatra, melyet február 11-20. között szerveznek. Az előadások helyszíne a táncház kivételével a Művelődési és Ifjúsági Ház (Szentes, Tóth J. utca 10-14.). A programok minden esetben 18 órakor kezdődnek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 29.


 

Csak egy ... - esküvői show

 

"Csak egy ... " címmel esküvői bemutatóra várják az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe. A 2014. február 15-én szombaton megrendezésre kerülő esküvői bemutatón egy esküvői szalon, egy fodrász, egy virágüzlet és egy esküvői fényképész mutatkozik be immáron negyedik alkalommal.

A rendezvényre a belépés INGYENES!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 29.


 

Nyugdíjas pedagógusok figyelmébe (felhívás)

 

Tisztelettel felhívjuk a szentesi nyugdíjas pedagógusok figyelmét arra, hogy díszoklevél adományozására jogosult az a pedagógus, aki legalább 30 év szolgálati idővel rendelkezik, és 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapta óvónői, tanítói, tanári oklevelét.

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodája a díszoklevél (arany, gyémánt, vas, rubin) adományozásához a jelentkezők kérelmét felterjeszti az illetékes felsőoktatási intézményhez.

A kérelem benyújtásának határideje: 2014. február 28.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 29.


 

Farsangi mulatság sztrapacska vacsorával

 

Zöldág Hagyományőrző Szakkör hagyományos farsangi mulatsága sztrapacska vacsorával és élőzenével új időpontja 2014. február 24. hétfő 17.00 - 19.30 óra. A helyszín változatlan: Ifjúsági Ház, pódium terem. 

A rendezvény "batyus bál" jellegű. Mindenki lehetőleg saját készítésű hideg farsangi ételeket hozzon asztaltársasága részére.

A táncos gyerekek farsangi kántálását minden asztal társaság /gazda, gazdasszony/ szalonnával, kolbásszal, tojással / nem főzött, pénzzel, süteménnyel köszönheti majd meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 27.


 

Búcsú Rózsától!

 

Elég szomorúra sikeredett 2014 első havazása. Ezért egy szentesi anyától, egy életvidám hölgytől Bokor Rózsától kell szomorú búcsút vennünk.

 

Kedves Rózsa! Köszönjük, hogy velünk voltál és annyi mosolyt adtál nekünk. Nyugodtan bevallhatjuk, hogy nálad vidámabb és mosolygósabb emberrel nem találkoztunk.

 

Az ismerősök ezekkel a gondolatokkal búcsúznak Tőled:

- Elérkezett az a pillanat, mely abban teljesedik ki, hogy újra látom angyali arcodat, hallom Isteni kacajodat.

- Egy hihetetlen jólelkű,igaz,őszinte embert veszítettünk el.Bár ha jobban belegondolok Ő lehet hogy egy angyal volt közöttünk.

- Ez a csak Rózsácskás kacagás ,és drága derűs lényed emléke maradt nekünk...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 27.


 

Szülinapi Tücsök Party

 

A Tücsök Zenekar, valamint a SZÍV-HANG Kulturális és Egészségnevelő Egyesület szeretettel meghív mindenkit  a Farsangi és Tücsök Klub 3. Szülinapi Bulira!

A rendezvény időpontja:   2014. február 2. /vasárnap/ 9 óra

Helyszíne:  Szentes, Tündérkert Játszóház (Arany János u 15)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 27.


 

Pano Sport Hétfő

Új közéleti sorozat indult Szentesen

 

2014. január 27-én 17.00 órai kezdettel indult útjára egy új közéleti sorozat, melyben városunk sportolóival és sportolóiról hallhatunk. A Pano Sport Pub-ban megrendezett első találkozón a László Csaba, Páli Viktória profi társastáncpár és a Hungerit Szentesi VK női vízilabdacsapat kapusa, Gundl Diana volt a vendég.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 27.


 

A megoldás az apró betűs részben!

Szeretne médiaszolgáltatót váltani?

 

Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy szeretne váltani médiaszolgáltatót, de köti a hűségnyilatkozat. Mint ahogyan azt mindenki tudja, a megoldás (vagy éppen a probléma) az apró betűs részben keresendő.

Érdemes egy picit böngészni a neten és megkeresni a az ASZF (Általános Szerződési Feltételek) gombot, ahol kötelesek a szolgáltatók a változásokat közölni az ügyfelekkel.

Olvasónk is itt talált megoldást problémájára, mert ha változás történi a csatorna kiosztásában, úgy 15 napunk van a szerződés felbontására! Érdemes olvasgatni, érdemes várni és érdemes kipróbálni a szomszéd által dicsért szolgáltatót (pláne, ha olcsóbb)!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 27.


 

Az utolsó pillanatban vágtak le a kötélről egy férfit a rendőrök Szentesen

Betelefonált, kiderítették a címét, megmentették az életét

 

Egy elkeseredett férfi hívta a rendőrséget január 21-én 20 órakor Szentesről. Bejelentette, hogy öngyilkos lesz. Az ügyeletes kérdéseire annyit árult el, hogy a kórházban dolgozik.

Az intézménybe küldött rendőrök a telefonszám alapján kiderítették a bejelentő nevét és lakcímét. Azonnal a férfi Rákóczi Ferenc utcai házához mentek. Hiába csöngettek, senki nem válaszolt. Az egyenruhások bentről hangokat hallottak, ezért betörték az ajtót. Még éppen időben érkeztek. Az első szobában megtalálták a 44 éves férfit, akit levágtak a kötélről. A mentők a férfit kórházba vitték.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 27.


 

Digitális készségek mindenkinek a Könyvtárból

Informatikai képzés az alapoktól az ECDL-ig 

Az ECDL rövidítés mögött az angol European Computer Driving Licence - azaz Európai Számítógép-használói Jogosítvány - kifejezés áll.

Ez egy modulokból felépített, gyakorlatias, kiforrott ismeretanyagot ad át és ellenőriz, amely a mindennapok számítógépes feladatait teljes körűen lefedi.

A képzéssel kapcsolatos információk és részletes időterv a cikk további részében.

 

 Katt a képre! 

 

ECDL - az informatikai írástudás bizonyítványa

 

Szentes, 2014. 01. 26.


 

Hull a pelyhes...

Szentesi hóhelyzet és halálos baleset a 45-ös számú főúton

 

Szentesre is leesett az első hó. Már napok óta arról szólnak a híradások, hogy jön a hó. 2014. január 24-én Szentest is fehér lepel borította be. Kíváncsiak voltunk, hogy a városban milyen állapotok uralkodnak a hóhelyzet szempontjából.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy Opel Corsa típusú személygépkocsi eddig tisztázatlan okok miatt keresztbe fordult az úton. Ennek ütközött egy Hódmezővásárhely felől érkező Peugeot.

A balesetben az Opel egyik utasa, egy középkorú szentesi nő a helyszínen életét vesztette. Másik két utas súlyosan, míg a Peugeot sofőrje könnyebben sérült meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 25.


 

A tél szépségei

 

A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában 2014. január 24-én rendezték meg „A tél szépségei” című nagycsoportos óvodásoknak szóló rajzpályázat eredményhirdetését. Az ünnepélyes díjátadó rendezvényt Dévay István, az intézmény igazgatója nyitotta meg. Ezt követően műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek a 4. b osztály tanulói. A jó hangulatú rendezvény közös énekléssel zárult.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 24.


 

Mit kell tudni az új vízszolgáltatóról?

 

Megkaptuk az ALFÖLDVÍZ Zrt. lakossági tájékoztatóját, mely a vízellátó rendszerünket 2014. január 1. óta üzemelteti. Figyelmesen olvassa el!

 

Összegyűjtöttük a szolgáltató-váltás során leggyakrabban felmerülő témákat, hogy azokról egy helyen, részletesen adhassunk tájékoztatást Önnek.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 24.


 

27 kiszáradt fát vágnak ki és pótolnak
a Kurca partján

Járhatóvá vált a Kurca-part a kutatótól délre

 

2014. január 14-én közös helyszíni bejárást végzett az Önkormányzat az ATIVIZIG Szentesi Kirendeltségének munkatársaival.

A helyszíni bejárás célja a fásszárú növények állapota és a rőzsefonatos partvédelem állapotának a felmérése volt.

Megállapításra került, hogy az Eszperantó hídtól a Kutató Intézet felé haladva 27 db fa van kiszáradva, amelyek balesetveszély forrást jelentenek a sétáló emberekre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 23.


 

Állatterápiás kutatások Cambridge-ben
szentesi résztvevőkkel

 

Második, az Európai Bizottság által támogatott állatterápiás kutatásokkal foglalkozó projekten dolgoznak a szentesi Jó Úton-Lóháton Alapítvány önkéntes szakemberei. Címe: PAT. Pet Assisted Therapy. Learning With them.

2014. január 16-19. között Angliában, a cambridge-i Red 2 Green fogyatékkal élőknek szolgáltatást nyújtó szervezet által rendezett projekttalálkozón két képviselőjük vett részt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 23.


 

Haza jöttek Szarajevóból katonáink

MH EUFOR-13 visszafogadása

 

A 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2014. január 23-án rendezte meg a MH EUFOR-13 kontingensének visszafogadási ünnepségét a Damjanich laktanyában. A Magyar Honvédség EUFOR Kontingens 13. váltása alapvetően a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományára épült, melyet kiegészítette elsősorban a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állománya, valamint kis létszámban más katonai alakulatok állománya. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 23.


 

Újságost vagy vegyeskereskedést is szívesen látna a MÁV a vasútállomáson

Erről olvashat a Szentesi Élet következő számában

 

Újságost vagy vegyeskereskedést is szívesen látna a MÁV a vasútállomáson jelenleg kiadó büfé helyén. Legutóbb 1,5 évig üzemeltette egy bérlő a két éve üresen álló, a vasúttársaság tulajdonában lévő helyet.

Zajlik az élet a Valdor-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának háza táján. Hétfőn Tóth Gyula a csapat előtt bejelentette, hogy a kispadon Fülöp Tibort Matajsz Márk váltja. Magyar József a klub elnöke külföldön tartózkodik és csak ezt követően szeretne nyilatkozni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 23.


 

Gitár koncert a Hangversenyközpontban

"Ha egy művész kilép a színpadra, adja önmagát, legyen önmagával azonos"

 

"Ha egy művész kilép a színpadra, adja önmagát, legyen önmagával azonos" - mondta egy vele készült interjúban Pavlovits Dávid gitárművész. De ki is ő? 1973-ban Szegeden született. 17 éves korában kezdett zenével foglalkozni. A darmstadti Zeneakadémián kitüntetéssel diplomázott 1998-ban. Magánúton zongora és zeneszerzés tanulmányokat folytatott. 1994 óta rendszeresen koncertezik Európa valamennyi országában és az Egyesült Államokban. Gitárművészként számos nemzetközi verseny díjazottja volt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 23.


 

Tanári hangverseny

a Magyar Kultúra Napja tiszteletére (videóval)

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2014. január 22-én tanári hangversenyt rendeztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

Évek óta hagyomány Szentesen, hogy a Magyar Kultúra napjáról a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola a hangversenytermében rendezett ünnepi koncerttel emlékezik meg.

Bach, D. Scarlatti, Debussy, Kodály-Trajtler, Mozart, Brahms, Weiner Leó és Eric Cook művek csendültek fel a zeneiskola tanárainak előadásában.

 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 23.


 

Színesfémet lopott egy szentesi férfi

Vádemelést javasol a Szentesi Rendőrkapitányság

 

A megalapozott gyanú szerint egy 48 éves szentesi férfi 2013. december 9-én 10 óra körüli időben mászott be a város egyik elhagyott épületének udvarára lopási szándékkal. A porta épületében kitépte a falból a csengőkapcsolót és kiszerelte belőle a relét.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 21.


 

Megindult az oxigéndúsítás a Kurcán

 

Amíg megérkeznek a laborvizsgálatok eredményei, addig sem lehet tétlen nézni, hogy több száz hal pusztul el a Kurca csatornában. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelődési Igazgatósága, mint hatóság döntéséig NE HORGÁSSZON senki a Kurcán, valamint az elhullott tetemeket EMBERI FOGYASZTÁSRA NE HASZNÁLJA FEL!

A mai napon visszakerültek a vízminőség javítására telepített szökőkutak a Kurcára, hogy hátha meg lehet vele előzni a további halpusztulást. Amint értesülünk a vizsgálatok eredményéről, úgy azt közreadjuk.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 21.


 

Ki lesz az idei karnevál sztárvendége?

Már folynak a tárgyalások a ByTheWay-el!

 

Hetek óta e-mail-ek tömegével, posztokkal bombáznak minket, hogy ki lesz az idei télbúcsúztató karnevál sztárvendége. Ez azért is alakulhatott ki, mert már megszokhattuk, hogy az éppen aktuális tehetségkutató műsor döntősei közül érkeznek a fellépők.

Mint tudjuk a döntőben a ByTheWay csapata és Danics Dóra küzdött ez elsőségért. A legnépszerűbb közösségi oldalon nagy felbolydulást okozott a környéken, (Szolnok-tól Szegedig), amikor a ByTheWay oldalán megjelent, hogy február 22-én Szentesen a Sportcsarnokban lépnek fel.

Megtudtuk, hogy a karnevál szervezőin nem múlik, a labda a műsorszervező irodánál "pattog"!

Szirbik Imre polgármester

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 21.


 

NE HORGÁSSZANAK, NE HASZNÁLJÁK FEL!

FELHÍVÁS!

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kurca 23+560 – 30+577 km szelvény szakaszán – Dr. Bugyi István Kórháztól a Talomi tiltó magasságáig – egyelőre ismeretlen ok miatt halpusztulás tapasztalható.

A laborvizsgálatok befejezéséig és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelődési Igazgatósága, mint hatóság döntéséig kérem, hogy az említett szakaszon NE HORGÁSSZANAK, az elhullott tetemeket EMBERI FOGYASZTÁSRA NE HASZNÁLJÁK FEL!

Szirbik Imre polgármester

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 21.


 

Szeretne mozit? - de csak üzemeltetni!

Pályázat az Őze Lajos Filmszínház üzemeltetői feladatainak ellátására

 

Szentes Város Önkormányzata pályázatot ír ki az Őze Lajos Filmszínház üzemeltetői, szolgáltatói  feladatainak ellátására az alábbi feltételekkel.

A pályázaton Szentes Város Önkormányzata kötelező- ajánlat benyújtását várja.

Az ajánlati kötöttség ideje a pályázati határidő lejártát követő 60 nap.

Szentes Város Önkormányzata fenntartja annak a jogát, hogy amennyiben a beadott pályázatok között nem értékel gazdasági érdekének megfelelő ajánlatot, illetve ezen a lefolytatásra kerülő tárgyaláson sincs módja változtatni, a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 21.


 

Fürdő álom - "Álom fürdő" épülhet Szentesen

Megszereztük a tervezett wellness részleg terveit

 

Hajdanában, danában született egy strandfejlesztési terv, amely még arról szólt, hogy a régi 50 m-es medencetest megtartásával annak élménymedencévé való átalakítással, valamint  fedésével valósult volna meg.

Az előbb leírt elképzelés csak ötlet szintjén maradt, mert az új fedett uszoda építése új perspektívát nyitott a kérdésben.

A strandterület északi csücskében új komplexum létrehozását határozta el az Önkormányzat.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 20.


 

HORGÁSZATI TILALOM A KURCÁN

Felhívás!

 

2014. január 20-tól HORGÁSZATI TILALOM lépett életbe a Kurcán, a Zuhogói tiltótól (II. zsilip), a Talomi tiltóig (Berki zsilip) terjedő szakaszon. A tilalom elrendelése, az eddig ismeretlen okból történő, egyre nagyobb méreteket öltő halpusztulás.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 20.


 

Átadták a felújított onkológiai kórtermeket

(videóval)

400.000-ből és sok jó szándékú támogató segítségével valósult meg Sipos Edit álma

"Nincs az a rossz, amiből ne születne valami jó!"

 

A Dr. Bugyi István Kórházban 2014. január 20-án adták át azt a két kórtermet a gyógyításnak, melyet a család, a Sipos Edit világklasszis vízilabdázó gyógykezelésére adományozók támogatásával valósított meg.

A gyógykezelésének támogatására sokan adakoztak és mondhatni az egész sporttársadalom egy csapatként próbálta segíteni, de ekkor már késő volt. Edit kérése az volt, hogy ha az utolsó meccsét "elveszíti", akkor az összegyűlt pénz egy részét a szentesi onkológiai osztály felújítására költsék, a másik (nagyobbik) részével az utánpótlás nevelést támogassák.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 20.


 

Vigyázat! Mérgezés a Kurcán!

Haltetemek borítják a Kurca belvárosi szakaszát

 

Már három napja szedik Szentesen a Kurca vízfelületéről a haltetemeket, melyek szennyeződés miatt pusztultak el. Erre az is utal, hogy ismereteink szerint jó a víz oxigénmennyisége, a vízmozgás is megvan, valamint a vízmennyiséggel sincs probléma.

A Kurca kertvárosi szakaszán is tapasztalható a halpusztulás, így nem kereshetjük a ludast a kórház területén.

Két lehetőség van a szennyezésre (mérgezésre). Az egyik úgy történhet, ha valaki olyan anyagot önt, vagy dob a Kurcába, mely ekkora pusztítást okoz, vagy a rosszabb, ha a partra önt ki, melyet a csapadék a csatornába mos bele.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 20.


 

Hét-Szín-Virág

 

2014. január 11-én nyílt meg Kovács Ivánné bútorfestő kiállítása a Könyvtárban. A tárlatot Mód László néprajzkutató az alábbi gondolatokkal ajánlotta a közönségnek:

Kovács Ivánné az 1990-es évek második felében kezdett elmélyülten érdeklődni a festett bútorok készítése iránt, amelynek alapjait egy erdélyi kézművestől, László Ottíliától sajátította el, aki szívesen bevezette a székelyföldi motívumkincs illetve díszítési technikák világába. Időközben más tájak, vidékek hagyományait is felfedezte, amelyek közül említést érdemel a torockói, a hartai és a vásárhelyi népi bútorfestés.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 18.


 

Szaunázók hétvégéje a Szentesi Üdülőközpontban

Vigyázat forró lesz!

 

Kellemes, nyugodt környezetben várják a szaunázni vágyó vendégeket 2014. január 18-án és 19-én a Szentesi Üdülőközpontban, ahol ezen a hétvégén a szaunázásé és az egészségé lesz a főszerep!

A hétvége folyamán a szaunaház nyitva tartása módosul: 10:00 – 20:00

Mindkét nap 17 órától szauna szeánsz keretében szeretnénk testet-lelket felfrissítő élményt nyújtani, valamint szaunázó vendégeink egy kis ismertetőt is végig hallgathatnak a szaunázás történetéről, jótékony hatásairól és a helyes szaunázás szabályairól.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Norvég Civil Támogatási Alap tájékoztató fórum Szentesen

 

2014. február 6-án, 10.00 és 13.00 között az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap munkatársai tartanak pályázati fórumot és konzultációt az érdeklődő civil szervezetek képviselői számára az NCTA aktuális pályázati felhívásairól.

Helyszín: Dózsa Ház, Közösségi tér (6600 Szentes, Csongrádi út. 2.)

A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a barat.endre@szentes.hu email címen lehet 2014. január 31. déli 12 óráig a képviselt civil szervezet és a képviselő nevének, valamint telefonos és email-es elérhetőségének megadásával.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Felhívás Szentes város közoktatási intézményeinek!

 

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 190 évvel ezelőtt, 1823-ban ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg.

A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává. Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk! Január 22-én, szerdán mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola nevelőtestülete és diákjai

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Meghívó félévzáró kiállításra

 

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola minden érdeklődőt vár a Művészetek Házába a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezendő félévzáró képzőművészeti kiállításra és annak megnyitójára. Megnyitó: 2014. január 18-án 10.00 órakor!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Mindig máshol, de mindig együtt

Imahét a Krisztus-hívők egységéért Szentesen

 

Ebben az évben is megrendezésre kerül Szentes keresztyén felekezeteiben az ökumenikus imahét. Minden nap más-más templomban lesz istentisztelet a Krisztushívők egységéért.

Szeretettel várnak mindenkit, aki fontosnak tartja, hogy a Krisztus-hívők egységéért imádkozzon. Az alkalmak mindig máshol lesznek, de remélik, hogy minden este minél többen imádkoznak majd.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Startolt a szentesi pólószezon

8 meccs hazai pályán

 

A férfi vízilabda OB I utolsó előtti helyén álló Valdor-Szentesi VK együttese most induló tavaszi szezonban szeretné feledtetni a rosszul sikerült őszi periódust.

A Szentesi Vízilabda Klub napokban kiadott közleménye szerint a csapat megerősítése érdekében decemberben próbajátékot hirdettek, ahová Montenegróból, Szerbiából is érkeztek jelentkezők, de mégis az egykori szentesi játékosra a balkezes Szabó Zoltánra esett a választás, aki visszatért Szentesre. A montenegrói Bozsó Fanfanitól megváltak, és Keresztes István is elhagyta a csapatot.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Sipos Editről sétányt neveznének el

Erről olvashat a Szentesi Élet most megjelenő számában

 

Sipos Editről, az egyik legsikeresebb magyar női vízilabdázóról elnevezett sétányról, az őt ábrázoló mellszoborról, egy későbbiekben kialakítandó Bajnokok útjáról és egy nagyszabású sport- és egészségrendezvényről is említést tesznek a tavaly elhunyt sportoló számára összegyűlt pénzadomány kezelői.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

6000 szentesi strandbelépő a véradóknak

 

Már nyolcadik éve, hogy a szentesi önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok is.

Az akcióhoz ebben az évben is csatlakozott a Hungerit Zrt. A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek. 2014. január 16-án, a szentesi Vérellátó Állomáson adták át a hatezer darab fürdőjegyet.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 16.


 

Erdei Zsolt a szentesi székhelyű Ferobox Event bokszistálló színeiben

Erdei „Madár” Zsolt 2007. után újra itthon bokszol!

 

Szenzációs sporthír, hogy minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója (WBO és WBC világbajnok) Erdei Zsolt újra Magyarországon bokszol, sőt magyar menedzsment irányítása alatt. A mai napon került nyilvánosságra, hogy Erdei, a szentesi székhelyű Ferobox Event bokszistálló színeiben folytatja pályafutását.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 15.


 

Sipos Edit emlékére

Megkezdődött a felújítás az onkológián

 

Több százan kísérték utolsó útjára 2013. augusztus 23-án a 38 évesen elhunyt klasszis vízilabdázót, Sipos Editet. Megdöbbentő volt, hogy az utolsó pillanatokban is képes volt mosolyt csalni mások arcára.

A gyógykezelésének támogatására sokan adakoztak és mondhatni az egész sporttársadalom egy csapatként próbálta segíteni, de ekkor már késő volt. Edit kérése az volt, hogy ha az utolsó meccsét "elveszíti", akkor az összegyűlt pénz egy részét a szentesi onkológiai osztály felújítására költsék, a másik (nagyobbik) részével az utánpótlás nevelést támogassák.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 15.


 

Stefi, Anikó és Emma a legjobbak

Implom József helyesírási verseny részletes eredménye!!!

 

Az év első jelentős iskola versenye az Implom József Helyesírási Verseny, melyet 2014. január 15-én immáron 22. alkalommal szervez meg a Boros Sámuel Szakközépiskola. Ezen a versenyen együtt értékelik a szegedi és a megyei versenyzők produkcióját, és a tét az országos döntőbe való bejutás.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 15.


 

Megszívta a szentesi drogtermesztő!

Házat vett volna a kábítószerből

 

A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói 2014. január 7-én tartottak házkutatást egy Csordás közi házban, ahol 27 tő marihuána növényt foglaltak le. A rendőrök gyanúja szerint D. Norbert nemcsak szárított növényi törmeléket értékesített, hanem palántákat is klónozott.

Ezt támasztja alá az a füzet, amit a nyomozók a 34 éves férfi lakásában megtaláltak. A gyanúsított ebben pontos nyilvántartást vezetett az általa klónozott növényekről, valamint arról, hogy azokat mikor és kinek értékesítette.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 15.


 

Eredményes volt a „Táblavadász akció”

Biztonságosabbá vált a 451. számú főút és a Berki út kereszteződése.

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 2013 nyarán hirdette meg „Táblavadász” akcióját, melyhez a helyi lakosság közreműködését is kérték. Az állampolgárok egy hónap alatt 31 bejelentést tettek a kapitányságra. Legtöbben közlekedési táblák hiányát vetették fel, de növényzettől nem belátható útkereszteződésről és elhasználódott közúti jelzőtábláról is érkezett jelzés.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 13.


 

Csendes megemlékezés hősök és áldozatok emlékére

 

A II. világháború legnagyobb magyar tragédiájáról, a doni áttörés 71. évfordulójáról emlékeztek meg 2014. január 13-án Szentesen.

Az áttörés évfordulóján az előző évekhez hasonlóan csendes megemlékezésre és mécses gyújtásra várták a város vezetői, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége a fegyveres testületek a megemlékezőket a Kurca parton a Széchenyi-liget bejáratánál található II. világháborús emlékműhöz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 13.


 

Rekeszizom edzés a Tisza parton (videóval)

Vigyázat a videó megtekintése egyeseket érzékenyen érinthet és

a nyugalom megzavarására alkalmas!!! :-)

 

A hétvégén rendezték meg a Nippon Zengo edzőtábor Szentesen, amelyre közel 60 klubból érkeztek edzők, oktatók, sportolók! Nehéz edzések, hosszú meetingek után mindenkinek jól esett a szombat reggeli csapatépítő edzés a Tiszai strandon!

A nehéz feladatokat súlyos rekeszizom rengések kísérték, melyet egy kis videó klipben örökítettünk meg!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 10.


 

Ismételten ingyenes emlőszűrés szombaton

Folytatódnak a rendkívüli szűrési napok!

 

A soron következő szombati rendelésre 2014. január 11-én kerül sor a Kórház Diagnosztikai Tömbjének Röntgen Osztályán, a megújult Mammográfiás Szakrendelésen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 10.


 

Filmklub a Könyvtárban

(második félév programja)

 

A filmrajongók figyelmébe ajánljuk a Városi Filmklub 2013/2014 szezonjának második félévének programját. Az ingyenes vetítések kéthetenként kedden a Szentesi Városi Könyvtárban (Kossuth utca 33-35.) 18.00 órai kezdettel kerülnek megrendezésre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 10.


 

1 kg szeretet

Szentes-Csongrád Interact Klub adománygyűjtő akciója

 

A Szentes-Csongrád Interact Klub (a középiskolások Rotaryja) adománygyűjtő akciója a címben olvasható nevet viselte, melyben tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Szentesi Családsegítő Központ gyermekeinek.

A HUNOR COOP Zrt. Kála Áruházában tartott akcióhoz a cég oly módon kapcsolódott, hogy nem csak a helyszínt adta, hanem az összegyűjtött termékeket megduplázta. Pár óra alatt több bevásárlókocsinyi adomány gyűlt össze elsősorban a vásárlóknak köszönhetően, másodsorban a klub tagjainak agilitásának köszönhetően.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 10.


 

Pom-Pom Ajándékgyár

Teltházas Pom-Pom koncert!

 

Telt házban került sor a Pom-Pom együttes „Ajándékgyár” című új műsorának szentesi bemutatójára az Ifjúsági Házban december 8-án. A pódiumteremből kiszorult szülők már csak az előtérben elhelyezett kivetítőn kísérhették figyelemmel a Főmanó, Peti manó, Robi manó és Tomi manó küzdelmét, hogy elkészüljön a 3. 456.398 db ajándék.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 10.


 

Egybevarrt álmok a galériában

Fodorean Pásztor Gyöngyi kiállítása Szentesen

 

2014. január 9-én F. Pásztor Gyöngyi dombegyházi textilművész kiállítása nyílt meg Szentesen a Tokácsli Galériában. Csiszár György fuvolajátéka után Gerendeli György Dombegyház község alpolgármestere nyitotta meg a kiállítást az alábbi gondolatokkal:

- Két évvel ezelőtt egy romániai művészházaspár (Pásztor Gyöngyi textilművész és Fodorean Mircea hegedűművész) úgy döntött, hogy áttelepül Magyarországra és leteszik a magyar állampolgársági esküt.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 09.


 

Jó évet zárt a Junior FC

 

Szentes legnagyobb labdarúgás utánpótlás nevelő egyesülete a Junior FC 2013. december 21-én tartotta évértékelő összejövetelét a Központi Gyermekélelmezési Konyha éttermében.

Szabó Zoltán, a klub elnöke kiemelte, hogy a taglétszám folyamatosan nő, és mindezek mellett a gyermekek sorra hozzák a jó eredményeket. Mindezt úgy érik el, hogy a rivális egyesületek jobb támogatási rendszerrel rendelkeznek, de a szentesi fiatalok "munkája" az eredményekben térül meg.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 09.


 

3D-s lehet a szentesi mozi?

Miről ír a Szentesi Élet?

 

A korszerűsödés útjára léphet az Őze Lajos Filmszínház, s ezzel elkerülheti a bezárást. A képviselő-testület a múlt évi utolsó ülésén úgy határozott, pályázat útján üzemeltetőnek adja ki a mozit.

Mint megtudtuk, már jelentkezett komoly érdeklődő, s ideális esetben a második negyedévtől a legújabb sikerfilmeket akár 3D-ben is élvezhetik a Szentesen és környékén élők.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 09.


 

Pótszilveszter a Chicago-ban!

A lemezeket "lovagolja" Rákász Béla!

 

2013. évvégén új helyszínen Chicago Bowling Pub-ban találkozhattunk a népszerű lemezlovassal Rákász Bélával, de aki lemaradt a fergeteges buliról, annak íme a jó hír, hogy január 17-én Pótszilveszterezhetünk ugyanitt.

A december 29-ei programban már este 10 órakor nem lehetett belépőt váltani, mert teltház volt a három szintes épületben. Így egy kis türelemre és egy nagyobb sétára kényszerültek a bulizni vágyók.

 

Az év végi "rohanás" után kérdeztük Rákász Bélát a tervekről, mert vannak!!!

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 09.


 

120 milliót nyert napelemre Szentes

Öt épület tetejére kerülnek fel a napelemek!

 

Az önkormányzat öt pályázatot nyújtott be intézményeinek napelemes rendszerrel való fejlesztésére az Új Széchenyi Terv  Környezet és Energia Operatív Program keretén belül.

 

Mind az öt pályázat nyert, így több mint 120 millió forintos alternatív energia-rendszer kiépítése valósulhat meg városunkban. A fejlesztendő épületek között általános iskolák, sport és közművelődési intézmények vannak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 08.


 

Szeretetakciós gyűjtés summája

110 csomag rászorulóknak

 

Léhi Gábor vezetésével a Szentesi Árpád Szabadidős Sportklub már évek óta gyűjt és rendezi meg a városban a szeretetakciós gyűjtését karácsonykor a rászorulók megsegítéséért. Sajnos a rászorulók száma nem csökken csak egyre nehezebb dolga van az egyesületnek a támogatást összegyűjteni. Szerencsére azért nem hallt ki világunkban a jótékonyság, így 2013 karácsonyán 110 család örülhetett a karácsonyfa alá tett élelmiszer csomagnak.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 08.


 

Ami késik, nem múlik!

 Kedves Olvasóink! Az elmúlt hetekben több rendezvényről és eseményről nem sikerült elkészíteni az összefoglalót, így azokat most kívánjuk pótolni. Szalagavatók, jótékonysági akciók és más eseményekről sajnos technikai problémák (fogalmazzunk így) miatt elmaradt a beszámoló. Érdemes a következő napokban sűrűbben látogatni oldalunkat, mert próbálunk mindent pótolni!

 

Elmaradnak a természetismereti szakkörök

 

A Csallány Gábor kiállítóhelyen meghirdetett természetismereti, természetvédelmi matinék 2014. januárjától technikai okok miatt elmaradnak. A meghirdetett szakköröket 2014. szeptemberétől folytatják.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 07.


 

Csongrádon raboltak ki egy dohányboltot

Látta a csongrádi trafik rablót?

 

 Csongrádi Rendőrkapitányság 06020/4/2014.bü. számon nyomozást folytat rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 5-én 19 óra 35 perc körüli időben egy férfi bement a Csongrád, Szentesi úton lévő benzinkút mögötti Nemzeti Dohányboltba, ahol a bevételt követelte. Miután megkapta a pénzt, a helyszínről elmenekült.

A gyanúsított körülbelül 170-175 centiméter magas, 25-30 év közötti, vékony testalkatú férfi, aki sötét, kapucnis kabátot és fehér színű sálat viselt. A kabáton márkajelzés, felirat nem volt. A támadón napszemüveg volt, amit vagy a szemén vagy a fejtetőre tolva hordott.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 06.


 

Kigurult és begurult

 

Gyorsan látványosság lett a 2014. január 6-án reggel a Kurcába gurult autóból, mert sokan álltak meg fényképezni a Rendelőintézet mellett, amikor meglátták ezt a furcsa természeti jelenséget.

Az autó gazdája sem így gondolta a nap kezdését. Az történt, hogy a Kurca parti ház garázsában az autó tulajdonosa leparkolt, majd egyszer csak elkezdett gurulni a jármű. Egyre nagyobb sebességet vett fel a jármű és belegurult a Kurcába. Olyan jó volt a VW ajtószigetelése, hogy a lendülettől átsodródott a túlpartra és ott telt meg az utastér vízzel.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 06.


 

Öt éves a szentesi légimentőbázis

Anno - "Nehéz szülés volt!"

 

Szentes határában, a tévétoronnyal szemközti területen lévő légimentőbázis 2014. január 5-én ünnepelte 5 éves születésnapját. Az előzményekről csak annyit, hogy "nehéz szülés volt", de a közös akarat és a szakma Szentes mellé állt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 05.


 

Január 1-től változott a jegyár a moziban!

 

2014. január 1-től új jegyárakkal várják a filmek rajongóit a szentesi Őze Lajos Filmszínházban.

Az új árak:

NORMÁL JEGY: 650 Ft

CSALÁDI JEGY: 1400 Ft / 4 fő (350 Ft/fő) ez 2 felnőtt + 2 12 éven aluli gyermek vagy 1 felnőtt + 3 12 éven aluli gyermek belépése esetén érvényes.

Családi jegyet a 6-os és 12-es karikás, valamint a korhatár nélküli filmekre tudnak adni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 04.


 

Április 5-én nyit a kalandpark!

Befejeződött a Kurca - part Kalandpark beruházás

 Frissítve videó anyaggal!

 

Több éves előkészületet követően 2013-ban elindult, és még ebben az évben be is fejeződött a Kurca-part Kalandpark elnevezésű beruházás Szentesen, a Széchenyi Liget mögötti parkerdő területén.

2013. december 31-én került sor a beruházás ünnepélyes projektzáró rendezvényére Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ emeleti részében (Szentes, Kossuth tér 1.), amelyet helyszíni bejárás követett.

 A nyitás a látogatók számára április 5-én lesz.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 03.


 

308 arany, 185 ezüst és 105 bronz

 

Minden év végén a Szentesi Delfin ESC szenior úszóklub beszámol az egész éves munkájáról és eredményeiről. Az idei eredmények is impozánsak. 11 hazai versenyen vettek részt ebben az évben és 308 arany, 185 ezüst és 105 bronzérmet szereztek az egyéni számokban.

- Pólyáné Téli Évát kérdeztük az eredményekről.

- 2013-ban mindössze 11 hazai, medencében rendezett versenyen vettünk részt.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 02.


 

Lili és a nagy maci!

 

Horváth Lili 2014. január 1-jén 1 óra 27 perckor született, így  ő az első szentesi baba aki az újévben született.

Már hagyomány, hogy az első született gyermeket a város és a kórház vezetése köszönti, így történt ez idén is január 2-án is.

A város nevében Szirbik Imre polgármester egy nagy Micimackó-val köszöntötte és ajándékozta meg Lilit és anyukáját Horváthné Jenei Máriát a Dr. Bugyi István Kórház szülészetén.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 02.


 

Hat hetesen 2 km-t 'futott'!

Hat hetes baba volt a legfiatalabb résztvevője a szentesi szilveszteri futásnak

 

170-en kísérték figyelemmel a szentesi szilveszteri futást, melyet már hagyományosan a St. Jupát Sportegyesület szervez meg az év utolsó napján.

Két táv közül lehetett választani, melyet tetszőleges stílusban (futva, gyalogolva, háttal, guggolva) kellett leküzdeni. Ez a kis séta jó alkalom beszélgetésre - tudtuk meg a nordwalking-os társaságtól.

A 2 km-es távot 84-en választották, míg a hosszabbikon 65-en kocogtak. A segítőkkel együtt összesen 170-en választották az év utolsó sporteseményeként.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 02.


 

A Vérellátó januári véradásainak rendje

 

A Dr. Bugyi István Kórház, Szentes és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége minden héten kedden és szerdán délelőtt 7.30-12.00 óráig, és csütörtök délután 14.00- 17.00 óráig tart véradást Szentesen a Vérellátó Állomáson.

 

A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi és Csongrádi vezetősége véradást tart:  

  • 2014. 01. 07-én, 08-án 07.30- 12.00 és 09- én 14.00- 17.00 óráig a Kórház dolgozói részére a Vérellátóban

  • 2014. 01. 07-én és 01.14-én 14.30- 18.00 óráig Csongrádon a Galériában.

  • 2014. 01. 20-án 10.00- 13.00 és 17.00- 19.00 óráig a Legrand Zrt -nél a Faházban

  • 2014. 01. 28-án 14.30- 18.00 óráig Csanyteleken az Orvosi Rendelőben

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 02.


 

Garázdálkodtak szilveszter estéjén Szentesen

 

Szilveszter este és az újév első napján is garázdaság miatt kellett intézkedniük a szentesi rendőröknek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves D. Norbert 2013. december 31-én 22 óra 30 perc körüli időben Szentesen az Arany János utcán szólalkozott össze egy három fős társasággal. Az előzetes szóváltást követően a gyanúsított a Bocskai utcán utolérte a csoportot, amelynek férfi tagját - figyelmeztetés nélkül - egy teleszkópos fémrúddal, több alkalommal megütötte, majd a helyszínről eltávozott. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeképpen a nyomozók egy nap alatt beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit lakóhelyén elfogtak, majd előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra. D. Norbert gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, azért verte meg a sértettet, mert úgy gondolta, hogy bántani akarja a vele lévő lányokat.

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 02.


 

Köd - Tűzijáték 2:0 (videóval)

Birrr, durrr, pikkk, pakkk, bummm! Ez jelezte, hogy tűzijáték volt a köd felett!!

 

Nem sikerült egyeztetni az időjárással az újév első perceit, így hatalmas köd borította Szentest. Ennek ellenére senkit sem akadályozott abban, hogy együtt ünnepelje az újév első perceit a Kossuth téren, ahol szilveszteri tűzijátékot tartottak.

Már második éve próbálja elrontani az ünneplést a köd, mely Szentest beborította!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 01.


 

Lili az első szentesi baba 2014-ben

1 óra 27 perckor született az első szentesi újszülött

 

A Horváth család otthon ünnepelte Attila utcai otthonukban a szilvesztert, majd negyed 1-kor a család ünnepléséhez kívánt kapcsolódni Lili, aki mint "pocaklakó" volt ott a bulin. Horváthné Jenei Mária és férje Norbert 0 óra 16 perckor indult a Dr. Bugyi István Kórház szülészetére.

Rácz Ferenc főorvos segítségével 1 óra 27 perckor megszületett természetes úton a kis Lili, aki 3360 grammal és 49 cm-rel jött a világra.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2014. 01. 01.


 

 

.