Gitár koncert a Hangversenyközpontban

"Ha egy művész kilép a színpadra, adja önmagát, legyen önmagával azonos"

 

"Ha egy művész kilép a színpadra, adja önmagát, legyen önmagával azonos" - mondta egy vele készült interjúban Pavlovits Dávid gitárművész. De ki is ő? 1973-ban Szegeden született. 17 éves korában kezdett zenével foglalkozni. A darmstadti Zeneakadémián kitüntetéssel diplomázott 1998-ban. Magánúton zongora és zeneszerzés tanulmányokat folytatott. 1994 óta rendszeresen koncertezik Európa valamennyi országában és az Egyesült Államokban. Gitárművészként számos nemzetközi verseny díjazottja volt.

 

 

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának tanára, nemzetközi versenyek zsűritagja. 10 nyelven beszél, ha nem gitározik, zenét szerez, zongorázik, nyelvet tanul. 1997 óta folyamatosan jelennek meg művei nyomtatásban. Az általa alapított Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál művészeti vezetője és tanára. A tanítás kapcsán szerzett élményei, tapasztalatai nagyban segítették, mikor neki is újra kellett az alapoktól a gitározást tanulni, hisz 2009-ben egy szerencsétlen sérülés következményeként jobb kezével nem tudott már pengetni.

 

A kézváltás komoly feladatok elé állította, de a hit, a kitartás, az új ujjgyakorlatok kifejlesztése és a napi 4-5 óra gyakorlás meghozta az eredményét. Pavlovits Dávid koncertjén ízelítőt kaphatunk széles repertoárjából, mely Bachtól saját műveiig számos kort és stílust érint, nem nélkülözve az improvizációt sem 2014. január 30-án, csütörtökön este 7 órakor a szentesi Hangversenyközpontban.

 

Szeretettel várunk mindenkit a ZENE-VILÁG-ZENE következő koncertjére!

 

 

Szentes, 2014. 01. 23.

 

.