Eredményes volt a „Táblavadász akció”

Biztonságosabbá vált a 451. számú főút és a Berki út kereszteződése.

 

 

 

A Szentesi Rendőrkapitányság 2013 nyarán hirdette meg „Táblavadász” akcióját, melyhez a helyi lakosság közreműködését is kérték. Az állampolgárok egy hónap alatt 31 bejelentést tettek a kapitányságra. Legtöbben közlekedési táblák hiányát vetették fel, de növényzettől nem belátható útkereszteződésről és elhasználódott közúti jelzőtábláról is érkezett jelzés.

A Szentesi Városellátó Nonprofit Kft. azon esetekben, ahol az útszéli fák, bokrok kinövése gátolta meg a közúti jelzőtábla észlelését, illetőleg az útkereszteződés biztonságos beláthatóságát, már elvégezte a növényzet visszanyesését. Az akcióban jelzett helyekre ezentúl külön figyelmet fordítanak.

Az elhasználódott jelzőtáblák cseréje, a felesleges jelzőtáblák bevonása, illetőleg a hiányzó jelzőtáblák kihelyezése már szintén megtörtént.

 

 

 

A 451. számú főút és a Berki út kereszteződésének felülvizsgálata a közútkezelő és más társhatóságok bevonásával a Szentesi Rendőrkapitányság kezdeményezésére megtörtént. Eredményeképpen valamennyi útburkolati jelet felújítottak, a közúti jelzőtáblák cseréjét elvégezték. Új fényvisszaverő táblákat helyeztek ki, továbbá úgynevezett akusztikai küszöböket építettek az úttestbe.

Ez az akció is hozzájárult ahhoz, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság területén 2013-ban nem növekedett a személyi sérüléssel járó balesetek száma.

 

Szentes, 2014. 01. 14.

 

.