Sipos Editről sétányt neveznének el

Erről olvashat a Szentesi Élet most megjelenő számában

 

 

 

A pszichiátriai ellátottak életkörülményeinek javítását, társadalmi beilleszkedésének segítését, a hétköznapi emberek életének megfelelő életet biztosíthatja az az egymilliárd forint, melyből új lakóingatlanokat és foglalkoztatót építenek a városban. A megüresedő Sima Ferenc utcai épület visszakerül a tulajdonos önkormányzathoz.

 

Komoly erőfeszítéseket tesz a város a civil szervezetekkel, és magánemberekkel karöltve, hogy a téli időszakban a hó és a fagy miatti krízishelyzetben segítsék a rászorulókat. Tanyákon, hobbitelkes területeken is tartanak ellenőrzést. A város öt szociális intézménye fokozott odafigyelésről tesz tanúságot.

 

Két héten belül helyére kerül szinte az összes élményelem az alsóréti kalandparkban.

A mintegy 1,6 hektáros területen öt nehézségi fokú kötélpályarendszer, összesen 300 méter kötélcsúszda és más, aktív kikapcsolódást szolgáló eszközök várják az érdeklődőket.

 

Sipos Editről, az egyik legsikeresebb magyar női vízilabdázóról elnevezett sétányról, az őt ábrázoló mellszoborról, egy későbbiekben kialakítandó Bajnokok útjáról és egy nagyszabású sport- és egészségrendezvényről is említést tesznek a tavaly elhunyt sportoló számára összegyűlt pénzadomány kezelői.

 

Minden akadály elhárult a mezőgazdasági célú termálvíz használat fejlesztése elől a január 1-jétől hatályba lépett jogszabályoknak köszönhetően. A szabályozás milliós nagyságrendű megtakarítást jelent évente egy kút esetében. A város területén található 32 meleg vizes kút közül 20 vízét használják épületek és növényházak fűtésére, a városi távfűtésben, valamint a gyógyfürdőben és a strandon.

 

Részletek a Szentesi Élet január 17-én, pénteken megjelenő számában.

 

 

 

Szentes, 2014. 01. 16.

 

 

 

 

 

 

 

 

.