Pótszilveszter a Chicago-ban!

A lemezeket "lovagolja" Rákász Béla!

2013. évvégén új helyszínen Chicago Bowling Pub-ban találkozhattunk a népszerű lemezlovassal Rákász Bélával, de aki lemaradt a fergeteges buliról, annak íme a jó hír, hogy január 17-én Pótszilveszterezhetünk ugyanitt.

A december 29-ei programban már este 10 órakor nem lehetett belépőt váltani, mert teltház volt a három szintes épületben. Így egy kis türelemre és egy nagyobb sétára kényszerültek a bulizni vágyók.

 

Az év végi "rohanás" után kérdeztük Rákász Bélát a tervekről, mert vannak!!!

- B.U.É.K., kedves Béla. Hogy érzed, milyen volt az első bulid az új helyen?

- Nagyon jól sikerült a legutóbbi „Ünnepi Bál” a Chicago Pub-ban a múlt-múlt  szombaton! Még tavaly!

- Köszönet érte a lelkes szentesi közönségnek! Sajnos most sem fértünk be mindannyian, mert túl sok asztal maradt a táncparkett előtt. Ezért a 17.-i, pénteki  PÓTSZILVESZTERI BULIRA kivesszük onnan az asztalokat, hogy nagyobb tánctér legyen és jobban elférjünk! Természetesen nem mindet, a terem két végében, oldalt lesznek asztalok, meg az emeleti Biliárd és a lenti Bowling teremben is! Szóval lesz bőven ülőhely is, bár ajánlott az előzetes telefonos asztalfoglalás.

- Voltál már az idén itthon, Szentesen?

Idén még nem is voltam otthon annyi munkám van, illetve helyesebben fogalmazva olyan sok helyre hívnak zenélni! Nekem ugyanis a diszkózás soha nem tűnt munkának, mivel úgy érzem buli közben én szórakozom a legjobban!

- Igen, az látszik is….

- Azért remélem velem együtt a közönség is élvezi a régi szép idők muzsikáit! Meg néha az újakat is!

 

 

- A pótszilveszteri buli pénteken lesz, ennek mi az oka?

- Rengeteg barátom akar újra az én zenémre táncolni, mulatni, vagy csak a születésnapját egy jó retro Rákász Disco-val megünnepelni, és én egy baráti meghívásra sem tudok nemet mondani! Pont ezért kellett áttenni péntekre a szentesi bulikat is, mert a szombatjaim már nagyon beteltek baráti meghívásokkal. Így kerültem Szilveszter estéjén újra Siófokra is!

- A tervekről: - Úgy hallottuk, hogy dolgozol rádiókban is?

- Igen, a bulik előtt be szoktam ugrani a helyi rádiókba egy órára (pl. a „Rádió 451 Szentes” rádióba is Hortobágyi Gyula barátom műsorába!)

- De a héten voltam újra a JUVENTUS-ban is egy órát, igaz ott is csak Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique vendégként a SztárSáv című műsorban, de ami késik nem múlik! :-)

- Szeretnék egy igazi dj-s felkonferálásos saját műsort a régi "legnagyobb magyar nyelvű rádiós műsorvezetővel", Szkopál Bélával együtt csinálni! Már tavaly óta folynak róla a tárgyalások. (Azt hiszem a mai reggeli vihogós műsorokat elhallgatva, volna rá igény!)

- Miben különbözne a te műsorod az eddigiektől?

- Én annak idején a 70-es években mindent Szkopál Bélától tanultam, pedig a tavalyi közös bulinkig még csak nem is találkoztunk. Mégis akkora hatással volt rám az ő stílusa, vidámsága, szellemes  szófordulatai, hogy már egész fiatalon elhatároztam, hogy én is ezt akarom csinálni! Én is azt szeretném, ha a műsoromon úgy nevetnének az emberek, hogy leessenek a padról…ahogy mi is lesetünk a röhögéstől néha péntek esténként a Novi Sad-i rádió Futótűz című műsora alatt.

- Mekkora az esély rá, hogy ez a vidám szórakoztató műsor megvalósul?

- Idén nagyon jók az előjelek! Mert a 2014-es új évet is élő rádió adásban köszöntöttem Siófokon! Tavaly Szkopál Béla is hazaköltözött Los Angelesből, ahol a 80-as évek óta élt, és nekem is egyre nagyobb kedvem van egy vidám zenés műsorhoz a Mesteremmel. Már tartottunk egy közös próba bulit itt Szentesen, még szeptemberben, amit mindketten nagyon élveztünk!

A zenei ízlésünk tökéletesen megegyezik, Ő a rádióban igazán jó, én meg élőben, DJ-ként,  úgyhogy tökéletesen kiegészítettük egymást. Közben a korkülönbség is eltűnt köztünk az évek során! Így tavaly a szentesi Ligetben fél szavakból is megértettük egymást. Jó volt vele bulizni egyet azokra a zenékre, amiket még Ő játszott a Novi Sad-i rádióban. 

- Az utolsó szó jogán mit üzensz a szentesieknek?

- Üdvözlöm a kedves olvasókat és egyben BOLDOG 2014-es ÚJ ÉVET KÍVÁNOK A SZENTESIEKNEK és találkozzunk január 17-én a Chicagoban, ahol garantált a teltház, tehát aki le akar ülni egy közös beszélgetésre asztalhoz, annak érdemes asztalt foglalni!

 

Képek az előző buliból:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2014. 01. 09.

 

.