Újságost vagy vegyeskereskedést is szívesen látna a MÁV a vasútállomáson

Erről olvashat a Szentesi Élet következő számában

 

 

  • Újságost vagy vegyeskereskedést is szívesen látna a MÁV a vasútállomáson jelenleg kiadó büfé helyén. Legutóbb 1,5 évig üzemeltette egy bérlő a két éve üresen álló, a vasúttársaság tulajdonában lévő helyet.

  • A gazdák és a kamara közötti kapcsolattartás és információtovábbítás a legfőbb feladata a most megalakult 15 fős helyi agrárgazdasági bizottságnak. Az alakuló ülésen bemutatkozott az új falugazdász, akit kedden és csütörtökön személyesen is felkereshetnek a gazdák.

  • A városkép részei napjainkban a díszesen faragott kopjafák, melyeknek felállítása különösen az 1989-es rendszerváltás után terjedt el. Szentesen is található több ilyen, valamire emlékező vagy emlékeztető kopjafa. Hogyan válhatott az eredetileg református temetői sírjelből mára a nemzeti identitást, egy közösség egybetartozását és tájmegjelölő funkciót is kifejező jelkép?

  • Szálláshelybővítésre vonatkozó pályázat van folyamatban a volt úttörőház épületére, de egyelőre tartaléklistás az elképzelés. Utoljára a családsegítő központnak adott otthont az 1869-ben, klasszicista stílusban épült régi gőz-és kádfürdő, mely úttörőházként és játszóházként is üzemelt egykor.

  • Zajlik az élet a Valdor-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának háza táján. Hétfőn Tóth Gyula a csapat előtt bejelentette, hogy a kispadon Fülöp Tibort Matajsz Márk váltja. Magyar József a klub elnöke külföldön tartózkodik és csak ezt követően szeretne nyilatkozni.

Részletek a Szentesi Élet január 24-én, pénteken megjelenő számában.

 

Szentes, 2014. 01. 23.

 

.