Jó évet zárt a Junior FC

 

 

 

Szentes legnagyobb labdarúgás utánpótlás nevelő egyesülete a Junior FC 2013. december 21-én tartotta évértékelő összejövetelét a Központi Gyermekélelmezési Konyha éttermében.

 

 

 

Szabó Zoltán, a klub elnöke kiemelte, hogy a taglétszám folyamatosan nő, és mindezek mellett a gyermekek sorra hozzák a jó eredményeket. Mindezt úgy érik el, hogy a rivális egyesületek jobb támogatási rendszerrel rendelkeznek, de a szentesi fiatalok "munkája" az eredményekben térül meg.

 

 

 

Ezután Prozlik István szakmai vezető értékelte az elmúlt évet. A 2012/2013-as megyei bajnokságban az egyesület két csapata is bajnok lett. Nagy előrelépést jelentett, hogy immáron második éve bekapcsolódtak az Interliga küzdelmekbe és ez a gyermekek fejlődésén is látszik.

 

 

 

A rendezvényen hallhattuk, hogy a képviselő testület elfogadta és támogatja a műfüves nagypálya létesítését, és erre a pályázati önrészt is betervezték a jövő évi költségvetésébe. Az új pálya nem csak az edzési körülményeket javítaná, hanem a pályán történő edzések szezonját is kibővíti.

 

 

 

A gyermekeknek az ösztönzéshez és a jövőkép kialakításhoz szükségük van jó példákra, és ha ez az egyesület életéből kerül ki, akkor az csak nagyobb ösztönzést jelent. Ilyen jó példa pl. Bíró Bencze, aki az Újpest játékosa lett, vagy pl. Kovács Levente, aki szintén az Újpest csapatát erősíti a jövőben. Még három játékos (Prozlik Ádám, Puhala Krisztián és Puhala Alex) kell megemlítenünk a jó példák sorában, akik a Hódmezővásárhely NB I-es utánpótlás csapatának tagjai lettek a Junior FC-ben elért eredményeik alapján.

 

Végezetül tárgyjutalmakat vehettek át az edzők javaslatai alapján a kiemelkedő edzésmunkájáért, eredményekért a legjobbak.

 

 

 

Szentes, 2014. 01. 09.

 

.