Digitális készségek mindenkinek a Könyvtárból

Informatikai képzés az alapoktól az ECDL-ig 

 

A Szentes Városi Könyvtár februárban megújított tematikával ismét elindítja alapfokú számítástechnikai képesítést adó tanfolyamát Digitális készségek mindenkinek - az alapoktól az ECDL-ig címmel.

 

 

 Az ECDL rövidítés mögött az angol European Computer Driving Licence - azaz Európai Számítógép-használói Jogosítvány - kifejezés áll. Ez egy modulokból felépített, gyakorlatias, kiforrott ismeretanyagot ad át és ellenőriz, amely a mindennapok számítógépes feladatait teljes körűen lefedi.

  

Az akkreditált képzésünk moduljai az alábbiak

 0. Info-kommunikációs alapok, 30 óra **

 1. Online alapismeretek (e-mail, info-keresés), 10 ó

 2. Számítógépes alapok (HW/SW, fájlkezelés) 20 ó

 3. Szövegszerkesztés (Word 2007/2010), 30 óra

 4. Táblázatkezelés (Excel 2007/2010), 36 óra

** A 0. modul a tudásszint-felmérés révén kihagyható.

 

Az oktatás hétfőn és szerdán 15-18 óra között zajlik, összesen 126 órában a Városi Könyvtár korszerűen felszerelt számítógépes termében. 

Az egyes modulokat lezáró vizsgák a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában lesznek megszervezve. 

Könyvtári tagok számára díjmentesen biztosítjuk a tankönyveket, a példatárakat és a gyakorló gépidőt. Az oktatás költsége 350 Ft/óra + vizsgákhoz kapcsolódó díjak. A tandíjat 5 x 12.260 Ft-os havi részletekben lehet fizetni. A 4 modul sikeres vizsgáit követően a hallgatók hivatalos ECDL Start bizonyítványt kapnak. Az ECDL további választható moduljainak 3 éven belüli teljesítésével a 7 modulos ECDL Select bizonyítvány is megszerezhető. Ebben a további tanfolyamainkkal leszünk a leendő hallgatóink segítségére.

  

Az ECDL-ről és a Start-ról a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság  hivatalos honlapja ad további ismertetést: 

  -» http://njszt.hu/ecdl/rolunk

 

A képzéssel kapcsolatos részletes információk és az időterv ITT tekinthető meg. Jelentkezési lapot a Könyvtárban lehet kérni, de PDF-formátumban INNEN is letölthető.

 

ECDL - az informatikai írástudás bizonyítványa

 

Tímár Ferenc m. tanár, képzésvezető    

 

Szentes, 2014. 01. 26.
  

.