6000 szentesi strandbelépő a véradóknak

 

 

 

Már nyolcadik éve, hogy a szentesi önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház Véradó Állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok is.

Az akcióhoz ebben az évben is csatlakozott a Hungerit Zrt. A vállalat köszönetajándékkal támogatja az önzetlenül segítő véradókat, akik a társadalom egyik legfontosabb éltető anyagát adják az embereknek. 2014. január 16-án, a szentesi Vérellátó Állomáson adták át a hatezer darab fürdőjegyet.

 

 

 

Dr. Szekeres Veronika, az OVSZ Dél- Alföldi régió vezetője és Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt megyei igazgatója megköszönte a nemes felajánlást Szirbik Imre polgármesternek aki Dr. Furák Ilona a Vérellátó osztály vezetőjének adta át a belépőket.

 

 

 

Márton Mária a Szentesi Üdülőközpont vezetője fontos bejelentést osztott meg a sajtó munkatársaival, e szerint az eddig még fel nem használt tett tavalyi belépőket ez év május 31-ig még felhasználhatók, valamint a kerek évfordulót ünneplő véradók ünnepségét a dél-alföldi fürdőkben beváltható belépőkkel támogatja.

 

 

 

Korda János a Hungerit Zrt. gazdasági igazgatója is élt az eseményen egy felajánlással, ami egy üzemi véradás, mely közel 100 véradót és 300 egység vért jelent.

 

 

 

Dr. Kalmár Mihály a Dr. Bugyi István Kórház igazgatója is köszönte a felajánlást, és elmondta, hogy a megháromszorozódott a vérfelhasználás az elmúlt években, melyet most vizsgálnak, hogy mi az oka. Ezért is fontos a véradás népszerűsítése, ösztönzése.

 

 

 

 

Szentes, 2014. 01. 16.

 

.