Garázdálkodtak szilveszter estéjén Szentesen

 

Szilveszter este és az újév első napján is garázdaság miatt kellett intézkedniük a szentesi rendőröknek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves D. Norbert 2013. december 31-én 22 óra 30 perc körüli időben Szentesen az Arany János utcán szólalkozott össze egy három fős társasággal. Az előzetes szóváltást követően a gyanúsított a Bocskai utcán utolérte a csoportot, amelynek férfi tagját - figyelmeztetés nélkül - egy teleszkópos fémrúddal, több alkalommal megütötte, majd a helyszínről eltávozott. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeképpen a nyomozók egy nap alatt beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit lakóhelyén elfogtak, majd előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra. D. Norbert gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, azért verte meg a sértettet, mert úgy gondolta, hogy bántani akarja a vele lévő lányokat.

A terhelt ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

2014. január 1-én az esti órákban egy szentesi nő tett bejelentést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint a Klauzál utcai lakása bejárati ajtajára volt élettársa, B. János lövéseket adott le, majd elmenekült a helyszínről. A kiérkező járőrök adatgyűjtést követően a közelben elfogták a gyanúsítottat. Ruházatának átvizsgálása során egy gáz-riasztó fegyvert találtak nála, amelyből két töltény hiányzott. Ezt követően az egyenruhások a 62 éves férfit előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra.

B. János ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

Szentes, 2014. 01. 02.

 

 

 

.