XLII. évfolyam 27. szám

2010. július 9.

Nyári munkák az intézményekben

Az óvodák, az iskolák életében a nyári szünet kezdetével nem került lakat az intézmények kapujára, gyermekzsivaj helyett munkazaj veri fel az intézmények csendjét. Felújítások, karbantartások sorát végzik a dolgozók az épületeken.

Kezdjük mindjárt a bölcsődével. Épületét fel kellett szabadítani, mert egy nagy DAOP pályázat keretében megújul az intézmény, emiatt a kis lakók átköltöztek a Klauzál utcai óvodába. A körforgásban az óvodások a Kossuth utcai intézményben kaptak helyet. Eredetileg úgy tervezték, hogy december végéig lesznek a gyerekek áthelyezve, ám közben a Klauzál utcai óvoda a DAOP I. fordulós pályázat a második fordulóra való részvételt nyert.

2010. július 9.

Polgármester-jelöltek

Eddig négy polgármester-jelölt neve vált nyilvánossá Szentesen. Szirbik Imre jelenlegi polgármester ősszel is elindul a vezetői posztért. Farkas Sándor, a Fidesz-MPSz országgyűlési képviselőjének jelöléséről a helyi szervezet már döntött, amit a párt országos választmánya hétvégi ülésén várhatóan megerősít. A Pálmások Szövetsége Karikó-Tóth Tibort, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatóját indítja polgármesternek a helyhatósági választáson. A Jobbik Magyarországért polgármester-jelöltje Molnár Attila vállalkozó.

2010. július 9.

Fejlesztések a kórházban

Visszaadni e nagyon szép ágazat társadalmi presztízsét

A Dr. Bugyi István Kórház Semmelweis–napi ünnepségén dr. Baráth Lajos megbízott igazgató köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kitért arra, hogy az egészségügyi intézmény elindult egy olyan pályán, amely hosszú távon a stabilizációt jelentheti és ha a fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés támogatásával megvalósítja a jövőkép-programot, akkor jövője is lesz az intézménynek, úgy, hogy közben megtartja súlyponti jellegét.

2010. július 9.

Már-már orkánszerű vihar

Július 3-án délután Szentest erős vihar érte el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-alföldi Regionális Központ adatai alapján fél óra alatt mintegy 33 milliméter csapadék hullott, a szél erőssége elérte a 31,4 méter/szekundumot, ez átszámítva 113 km/óra sebességnek felel meg. Összehasonlításképpen: 119-től már orkánnak nevezhető, tehát azt a szintet épphogy csak nem érte el. A vihar intenzív támadása alig haladta meg a félóra időtartamot, de a hirtelen lezúduló csapadékmennyiségtől a beltéri csapadékvízelvezető-rendszer közel 60 százalékban telítődött. A vihar központi része az eddigi információink alapján a Vásárhelyi út nyomvonalán haladt keresztül. Minderről Nagy Sándor pv. őrnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyi kirendeltségének vezetője tájékoztatta a média képviselőit.

2010. július 9.

Köszöntő az érettségi találkozón

Olvasónk írja

Mélyen tisztelt Igazgató Asszony, tanári kar, kedves évfolyamtársaink, osztálytársaink, kedves mai diákok és maturánsok!

A Horváth Mihály Gimnázium 1960-ban érettségizett 4.B osztálya képviseletében őszinte tisztelettel és szeretettel köszöntöm önöket az ötvenéves érettségi találkozónk alkalmából.

2010. július 9.

Elkészült a középiskolai kollégium

Évfordulónaptár - 2010.

135 éve, 1875. július 5-én lezajlott az országgyűlési választás Szentesen. A rendkívül szoros küzdelemből Jókai Mórral szemben – 524: 509 szavazati arányban – az Egyesült 48-as és Függetlenségi Párt jelöltje, Simonyi Ernő került ki győztesen.

95 éve, 1915. július 5-én heti két hústalan napot vezettek be Magyarországon.

2010. július 9.

Pengeváltás

Július 2-i számunkban sajtótájékoztatóról tudósítottunk. Az eseményen dr. Gyenes Ágota, az önkormányzat lakásügyi bizottságának elnökeként arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy a többgyermekes Varga családnak nagyobb lakást vásárol az önkormányzat. Erre azért van szükség, mivel a legkisebb gyermek egy igen ritka, veleszületett betegségben szenved. A gesztussal rajta is kívánnak segíteni.

A tudósításra – közlés végett – a mellékelt leveleket kaptuk.

2010. július 9.

Mohó jobboldali produkció Szentesen!

Tisztelt Képviselőtársunk, Dr. Gyenes Ágota!

Mi, Szentes város képviselőtestületének tagjai 2010. június 25-én zárt ülés keretében döntöttünk Varga Pál és családja lakásügyéről, arról, hogy a beteg kisfiú, Szebasztián családjának a szentesi önkormányzat háromszobás földszinti lakást vagy családi házat keres megvételre maximum 10 millió forint értékben. Döntésünket közösen, vita nélkül, teljes egyetértéssel hoztuk meg, mindannyian, a politikai pártok-, a civil szervezetek képviselői, valamint a független képviselők. A szentesi sokszínű képviselőtestület döntését, a jelentős támogatás tényét, a nevezett újságcikk szerint, Ön, a FIDESZ képviselője és Farkas Sándor szintén FIDESZ-es országgyűlési képviselő jelentette be sajtótájékoztató keretében. Sőt! A nevezett újságcikk szerint a sajtótájékoztatót követően, Önök ketten a családdal is személyesen közölték a jó hírt.

2010. július 9.

Piros lap a baloldaltól?

A minap nyílt levelet intézett több sajtóorgánumhoz, összefogva a bal oldali frakció, az Együtt Szentesért Egyesülettel, és a Pálmások Szövetségével. Összefogva, mert így érzik csak erősebben hallathatónak hangjukat. Teszik ezt most is ugyanúgy, ahogy éveken keresztül tették.

Három párt, civil szervezet vett célkeresztbe kérdéseivel. Olyanok, akik támadást éreznek, pedig Ők támadnak. De miért is veszik fel a fegyvert, mikor nem háborúról, hanem egy nemes ügyért, egy beteg kisfiú jobb életkörülményeiért küzdöttünk együtt a Lakásügyi Bizottság tagjaiként. Ugyanúgy, ahogy tesszük ezt évek óta, de ebben az ügyben, a kivételek között sikerrel.

2010. július 9.

Jól hat a közérzetre

A Szentes nyugati oldalán húzódó elkerülő út előnyét és hasznát különösen azok érzékelik, akik gépjárműveikkel Vásárhely vagy Csongrád irányából igyekeznek távolabbi céljukhoz eljutni. Ezt a fajta könnyebbséget nemsokára az útra kelt szentesiek is megtapasztalhatják, méghozzá a közeli város, Csongrád esetében. Az ottani elkerülő út átadás előtt áll, lehetővé téve, hogy nem kell majd bemenni a Csongrádi forgalomba, hanem Bokros, Gátér, Kiskunfélegyháza, az M5-ös sztráda közvetlen megközelítését segíti elő. Ez utóbbi fordított irány esetén ugyanígy igaz, mert a szentesiek és mások is hamarabb hazaérnek majd az új elkerülő út révén. Csongrád pedig – Szenteshez hasonlóan – megmenekül attól, hogy a nehéz kamionok rezegtessék az épületeket és az autók a város levegőjét telítsék a benzingőzzel.

Hétköznapi bölcsesség, hogy az újdonságnak számító és jó minőségű, viszonylag olcsó áru nagyon rövid idő alatt közkedvelt lesz a vásárlók körében. Ezt bizonyítja például a szentesi városközpontban kínált és a manapság divatos bio-élel-miszerek családjába tartozó kenyér, amit sokan tartanak ízletesnek, egészségesnek találnak és ezért lett hirtelen kapós termék. Viszik, mint a cukrot. Hasonlóan nyilatkoznak az emberek a szintén sarki elhelyezkedésű – nemrég nyílt – cukrászati áruda süteményeiről és fagylaltjairól.

Egyre több, elegánsan kiépített járdán lépdelhetünk a város centrumában, mégpedig a kialakítandó Kossuth utcai kerékpárút tervszerű és kigondolt következményeként. Láthatjuk, kipróbálhatjuk például az OTP előtti sávon azzal együtt, hogy nagyon nem oszt és nem szoroz miszerint valaki pénzért, vagy pénzéért megy erre a helyre. Mindenesetre kényelmesebb lesz gyalogosan közlekedni máshol is, ha lerakják majd a formás, vöröses színű vastag járólapokat a már elkezdett szakaszok folytatásához kapcsolódva.

(-bert)

2010. július 9.

A Harvardon tananyag a Hungerit

A történet két évvel ezelőtt kezdődött, amikor a 2009-es, 19. Élelmiszer – és Agrárgazdasági Világfórum helyszínének Budapestet jelölte ki a Nemzetközi Élelmiszer és Agrárgazdasági Szövetség, az IAMA. A választásban nagy szerepet játszott az IAMA magyarországi szervezetének akkori elnöke dr. Vajda László, és az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke dr. Molnár Pál által bemutatott, Magyarországon elért szakmai eredmények. A nemzetközi rendezvény súlyát példázza a részt vevő harminc ország, akik előadóként is jelen voltak.

2010. július 9.

Szabadban szedhető gombák

A mostani esős időszak során a természetes környezetben, erdőkben, mezőkön rengeteg fajta gombát lehet találni. Dr. Horváth György a szentesi Kertbarátok Körének elnöke a témakör fontosságára tekintettel, néhány alapvető tanáccsal próbál segíteni azoknak, akik ezt a nagyon fontos, egészséges és finom élelmiszerforrást szeretnék kihasználni.

2010. július 9.

Határon átnyúló kapcsolatok

Sikeresen telt a honismereti táborKis-Rácz Antalné programszervező és kulturális menedzser az EUROREG, Magyarország-Románia, Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2010 (HURO/0801/ 044 sz.) szentesi képviselője számolt be a pályázat jelenlegi programjáról.

A pályázat kezelését két iskola (a Deák és a Petőfi) szakemberei végezték. Rendeztek egy négynapos honismereti tábort, amire a két iskola tanulói és az újszentesi testvértelepülés diákjai öszszejöttek, melynek célja Szentes történetének, hagyományainak megismerése, illetve a gyerekeknek, a családjaiknak egymáshoz közelebb hozása.

2010. július 9.

Óvodavezető

Július 27-ig lehet benyújtani a Központi Óvoda óvodavezetői állására a pályázatot. A pályázati feltételek a www.kozigallas.gov.hu, valamint a www.szentes.hu honlapon találhatóak. Bővebb információ a Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodáján kérhető a 63/510-368-as telefonszámon.

2010. július 9.

Jubileumi tábort rendeztek

Jubileumi, tizedik Ki játszik ilyet? népi játék, néptánc és népzene tábort szervezett a Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesület.

A Szilágysomlyóról érkezett 10 fős hagyományőrző citerás csoport június 26-án érkezett Szentesre. Másnap a református nagytemplomban nagyon szép egyházi citera-játékukkal vettek részt a Kovách lelkészházaspár vezette misén.

2010. július 9.

Laboratórium a múzeumban

Korszerű oktatási teret alakítottak ki

Általános iskolásoktól az egyetemistákon át, a tudományos munkát végző szakemberekig minden réteget és igényt kiszolgál a Csallány Gábor Kiállítóhelyen kialakított oktatóterem. A szentesiek körében ligeti múzeumként ismert épületben a közel 10 millió forintos beruházás uniós pályázati forrásból valósulhatott meg júniusban. A 30 fő befogadására is alkalmas, a 21. század elvárásainak megfelelő tanterem digitális táblával, hangosító és kivetítő rendszerrel, régészeti és természetvédelmi poszterekkel, valamint környezetvédelmi laboratóriummal is segíti az ismeretek befogadását.

2010. július 9.

Bababörze

A Védőnői Szolgálat július 16-án, pénteken bababörzét szervez a Rózsavölgyi házban (Ady E. u. 18.) 8.30-tól 11 óráig. A szülők eladhatják, elcserélhetik a kinőtt, de még jó állapotú gyermekruhákat, cipőket, játékokat.

2010. július 9.

Strand szépe 2010

Az Üdülőközpont szervezésében első alkalommal rendezik meg a Strand szépe 2010 című eseményt. Július 17-én, szombaton úszó színpadon vonulnak fel a lányok, a nézőtérről több mint 2000 ember követheti az eseményeket. A felfokozott hangulatot látványos show elemek gazdagítják: búvár fény show, mixer show, tűzzsonglőrök, Afro– Kubai és sámán dob. A királynőre és udvarhölgyeire "Szentesi Üdülőközpont arca 2010 megjelenések", portfólió készítés, élménytúra, kozmetikai készülékek, ékszerek, vacsorák, sportruházati ajándékok várnak.

A Strandszépe versenyre nevezni a Szentesi Üdülőközpontban lehet. Jelentkezési határidő július 17-én, 12 óra.

2010. július 9.

Acélmagnóliák

A nyári szabadtéri színház repertoárjában helyet kapnak komolyabb, igényesebb darabok is, ilyen a jövő hétfői előadás, Robert Harling színműve, az Acélmagnóliák. A július 12-én 21 órától kezdődő keserédes darab hat nő és három év történetét meséli el. Ehhez remek helyszínül szolgál egy kisvárosi fodrászüzlet, mert amíg készül a frizura, és alakul a külső, kitárul a belső is. A nők fecsegése szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról közepette szinte észrevétlenül bomlik ki előttünk az életük: titkaik, sorsaik, vágyaik, egy barátságból, hitből, anyaságból font kapocs, mely az acélnál is erősebb, és sajátja a női léleknek.

A filmvásznon korábban nagy sikert aratott történetet a Száguldó Orfeum előadásában élvezhetik a szentesi nézők. Nevetni és sírni is lehet rajta, a névsor pedig garancia az igényes szórakozásra: a Bencze Ilona rendezte darab szereplői között üdvözölhetjük Ivancsics Ilonát, Hűvösvölgyi Ildikót, Sára Bernadettet és Farkasházy Rékát.

2010. július 9.

Bajnok lett az első profi páros

Verebélyi Viktória és Pap BalázsElsőként a Szilver TSE történetében, a profik táborát erősíti az egyesület egyik táncospárja, a Pap Balázs–Verebélyi Viktória páros. Olyannyira, hogy már túl is vannak első bajnokságukon, ahol két magyar bajnoki címmel gazdagodtak.

Egyszerre tanítani, pontozni és versenyezni, ezt az amatőröknél nem tehették meg, elsősorban ezért igazolt a hivatásosok közé Balázs és Viktória. Mindketten elvégezték a táncművészeti főiskolát, így a megszerzett tudás és tapasztalat birtokában nekivághatnak a társastánccal hivatásszerűen foglalkozni.

2010. július 9.

Színésznő, saját zenekarral: Péterfy Bori

Nagynevű, többgenerációs művészcsaládból származik, genetikailag kódolt tehát a benne lakozó dupla adag exhibicionizmus. A Nemzeti Színház művésze, és nem mellesleg énekesnő, a rendszeresen koncertező Love Band rockzenekar élén. A két, más irányú tehetségű embert kívánó művészeti ágban egyaránt száz százalékosan teljesít. A rangosabb feladatok felvállalása: a színházváltás (a Bárkából) és a saját zenekar alapítása nagyjából egy időre esett.

2010. július 9.

Zenei sikerek

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont Ifjúsági Fúvószenekara, valamint Szentes Város Fúvószenekara június 28–30. között versenyen vett részt Balatonföldváron. Az I. Nemzetközi WASBE – Kelet-Európai Gyermek-, Ifjúsági és Felnőtt Fúvószenekari Versenyen mindkét együttes I. helyezést ért el kategóriájában. Karnagyok: Várkonyiné Mihály Erna és Mihály Béla. A művészeti iskola igazgatója különdíjban részesült. A városi fúvószenekar az elért eredmény alapján meghívást kapott Pécsre, ahol 2011-ben rendezik meg a WASBE kongreszszusát.

2010. július 9.

Hitélet az utcán

Több mint valószínű, hogy nem a Krisztusi tanításon alapuló egyistenhit követei voltak Szentes utcáin a különböző korosztályú egyének, akik a napokban három különböző helyen is megszólították a városban. Ezt a következtetést vonta le a kezükben tartott színes fedelű vallási kiadvány címeiből, gondolatban azt is hozzátéve, hogy a keresztény igehirdetés méltó helye azért a templom és nem az utca alkalmi nyilvánossága.

Igazából nem is ezen akadt fel ismerősöm – elmesélve a vele történteket –, hanem azon a neki irányított megjegyzésen, miszerint a mai világban tulajdonképpen nem is lehet erkölcsös ember az, aki nem kötődik valamilyen vallási szervezethez.

– Egyperces "oktatási rohamomban" azt válaszoltam, hogy esetenként bármiféle vallás személyre szabott világmagyarázat témája is lehet, az erkölcsi tartás pedig adódhat szülői, iskolai neveltetésből, intelligenciából is. A munkahelyen például a társunkat elsősorban nem a hitbeli hovatartozásából ítéljük meg, hanem abból, hogy mennyire becsületes, segítőkész és mennyire viselkedik normálisan. Nos, ezzel be is fejeztem "példabeszédemet", mert hirtelen szúrós szemekkel néztek reám, akik megállítottak.

Abban egyetértettem ismerősömmel, hogy a hitélet nem utcai portéka, hiszen lelki, szellemi intimitásunkról van szó, ami mondhatni teljes egészében magánügy. Az ide kapcsolódó felfogás pedig hosszú érlelődési folyamat eredménye. Ezért nem is lehet utcai találkozások keretében megváltoztatni, pláne "hívatlan prédikátorok" hatására…

- bert

2010. július 9.

Időutazást nyertek a gyerekek

Megidézték a lovagokat a múzeumi táborban

A múzeumi tábor résztvevői a kardforgatást is kipróbáltákIngyenes táborozási lehetőséget kínált fel a történelem és a művészet iránt érdeklődő diákok számára a Koszta József Múzeum. A nyertes TÁMOP-program-ban a múzeum megvalósíthatott tematikus foglalkozásokat, családi napokat és tábort is, így került sor erre az egyhetes foglalkozásra, melyre ugyan ingyenes részvételt, étkezést és utazást biztosított a pályázat a résztvevőknek, ám a bejutásért tenniük kellett a diákoknak. Méghozzá egy versenyen jól szerepelni, mely a Corvin Tükör – A kultusz évszázadai című időszaki kiállításhoz kapcsolódott.

2010. július 9.

Változás előtt a szentesi futsal

Kilencedik helyen végzett az első osztályú bajnokságban a Legrand-MetalCom Szentes futsal csapata. A gárda ezzel a helyezéssel nem került be a rájátszásba, de osztályozót sem kellett játszania a bentmaradásért, így teljesítették a minimális célkitűzést.

Azt, hogy a szeptemberben rajtoló szezonban is vállalja-e a klub az első osztályú tagságot, még kérdéses. A Legrand-MetalCom vezetőedzője, Némethy László szerint a jelenlegi feltételek között biztosan nem.

2010. július 9.

Edző kerestetik

Utolsó, tizenhatodik helyen végzett a megyei labdarúgó első osztályban, így kiesett a Szentesi Kinizsi együttese. A következő szezont a második vonalban kezdi a csapat, egyelőre kérdés, hogy kinek az irányításával, hiszen az idény közben a vezetőedzői posztról távozó, Bozóki Zoltánt váltó Vadász Béla megbízatása lejárt, vele ez idáig még nem tárgyaltak a folytatásról.

2010. július 9.

Körséta

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület kerékpáros kirándulást szervez a Szivattyútelepre, ahol gépészeti ritkaságokat mutatnak be. Helytörténeti kalauz Szabó Mihály. A találkozó július 17-én, szombaton 15 órakor lesz a Széchenyi Liget bejáratánál, eső esetén a Szivattyútelepnél. Útvonal: Széchenyi Liget – Csongrádi út – Tisza-gát. Mozgásukban korlátozottak részére korlátozott létszámban lovaskocsit biztosítanak.

2010. július 9.

Sikeres volt a Szilver

Június első hétvégéjén Mezőkövesden rendezték meg a 4. Realdance Nemzetközi Nyári Táncfesztivált. A Szilver TSE eredményei a következők voltak.

Junior I.-D-st.: 1. Ujj Ákos – Várdai Lilla, 3. Gombai Levente – Laki Andrea. Junior II.-D-st.: 1. Sági István Balázs – Hegedűs Lilla 3. Ujj Ákos – Várdai Lilla. Junior II-D-lat.: 1. Sági István Balázs – Hegedűs Lilla. Ifjúsági-D-st.: 3. Dézsi Martin – Dóczi Angéla. Felnőtt-C-st.: 1. Bárándi János – Fehér Fanni, 3. Styecz Márk György – Budai Ibolya. Profi Standard Magyar Bajnokság: 1. Pap Balázs – Verebélyi Viktória. Profi Latin Magyar Bajnokság: 2. Pap Balázs – Verebélyi Viktória. Profi Tíztánc Magyar Bajnokság: 1. Pap Balázs – Verebélyi Viktória. Junior I.-D-st.: 1. Ujj Ákos – Várdai Lilla. Junior I.-D-lat.: 1. Balga Kristóf János – Balogh Diána, 2. Ujj Ákos – Várdai Lilla. Junior II.-C-st.: 1. Tisza Dániel – Zónai Zsanett, 2. Szilágyi Zoltán – Szőke Ivett Piroska, 3. Kotymán Arnold László – Kóródi Bettina. Junior II.-C-lat.: 2. Kotymán Arnold László – Kóródi Bettina, 3. Tisza Dániel – Zónai Zsanett. Ifjúsági-D-st.: 2. Sági István Balázs – Hegedűs Lilla, 3. Dézsi Martin – Dóczi Angéla. Ifjúsági -D-lat.: 3. Sági István Balázs – Hegedűs Lilla. Felnőtt-C-st.: 1. Bárándi János – Fehér Fanni, 2. Styecz Márk György – Budai Ibolya. Gyerek II.-D-st.: 1. Fedics Richárd – Lengyel Helga, 3. Nagy Márk – Vörös Liza. Gyerek II.-D-lat.: 2. Fedics Richárd – Lengyel Helga, 3. Nagy Márk – Vörös Liza. Junior I.-C-st.: 2. Török Ince – Pintér Zsófia.

2010. július 9.

Bajnokok lettek

Kotvics V. Dávid, Kanyó Kristóf, Kanász N. Móric, Szatmári Péter, Bubori Dániel,
Csepregi István szakosztályvezető, Horváth László, Bárkai Zoltán, Nagy Dániel, Lázár Dávid, Gila Ádám, Nagy András edző, Poszler András, Tasi Balázs, Doczi Antal, Ürmös Renátó
Bajnoki címet szerzett a megyei pontvadászatban a Szentesi Kinizsi előkészítő korosztályú labdarúgó csapata. A Kinizsi utánpótlás csapatait – az előkészítőt, serdülőket és az ifjúsági együttest – felkészítő Nagy Andrástól megtudtuk, hogy megyénkben három csoportban zajlanak az előkészítő korosztály küzdelmei.

A Csongrád Megyei Labdarugó Szövetség szervezésében a Szentesi Kinizsi TE megbízásában a Homokháti, a Tisza–Maros és a Termál– csoportban tíz-tíz együttes vetélkedik a csoportelsőségért. A mieink a Termál-csoportot nyerték meg nagy fölényel úgy, hogy ősszel egy vereséget szenvedett a Kinizsi a Székkutastól, míg tavasszal a fábiánsebestyéni döntetlentől eltekintve az összes mérkőzésüket megnyerték a fiatalok.

2010. július 9.

Hőguta

A sünike elhatározza, hogy elkéri a mókuskától a létráját. Elindul hozzá, ám pár perc múlva elgondolkodik:
– Mi van ha nem lesz otthon? Na mindegy!
Majd megy tovább. Pár perc múlva ismét egy gondolata támad:
– És ha ide sem adja? Na mindegy!
Megy tovább, majd megint megáll:
– Hátha pénzt kér érte!
Egy óra múlva odaér a sünike a mókuskához, ám addigra minden tüskéje égnek áll az idegtől. Felkiabál a mókuskának:
– Tudod mit mókuska! Dögölj meg a létráddal együtt!

2010. július 9.

Kis kukta

  • Alföldi batyu
  • Csurgói sertésszelet
  • Csirkés-kukoricás krokettek
2010. július 9.

Néhány tanács a körforgalmakkal kapcsolatban

Ujabb körforgalom Szentesen, a Központi ABC-nél, és ez ujabb alkalom arra, hogy felfrissítsük a ide vonatkozó szabályokat. A körforgalom egy olyan forgalomszervezési megoldás, ami miatt az útkereszteződések biztonságosabbak, és átlagban gyorsabb áthaladást biztosítanak azoknak is, akiknek egyébként – főleg csúcsforgalomban – hosszú percekig kellett várni, hogy a kereszteződésen át tudjanak haladni. A körforgalom "működik" éjjel is, gyér- illetve csúcsforgalomban is. A cipzár módszerhez hasonló bekapcsolódás ugyan lassítja mind a kétirányú forgalomnak a menetét, azonban a haladásuk ekkor is folyamatos, viszont ezzel fokozottan csökken a balesetveszély is.

2010. július 9.

Budapest, Margitszigeti Sportuszoda

III. Szigetvarázs – Országos Szenior Úszóverseny

Maroknyi csapat, mindössze három versenyző képviselte a Szentesi Delfin ESC úszóit a Szigetvarázs keretében rendezett úszóversenyen.

Dr. Bakacsi Gyula: 50 mell 1. 50 hát, 50 gyors 2. Lukátsy Katalin: 50 mell 1. 50 pille 2. 50 gyors, 50 hát 3. Dr. Kanyó Ádám: 50 hát 4.

Ladóczki János Emlékverseny

2010. július 9.

Fogadónap

Július 15-én, csütörtökön 9–11 óra között Szirbik Imre polgármester, 14–16 óra között Szűcs Lajos alpolgármester tart fogadónapot tart a városházán. A város vezetői hivatali helyiségeikben fogadják az ügyeiket intéző lakosságot.

2010. július 9.

Árverési felhívás

Kerékpár árverést tartunk július 16-án délelőtt 9–11 óra között. Helyszín: Városháza udvara, Szentes Kossuth tér 6.

Polgármesteri Hivatal, Adóiroda

2010. július 9.

Betörők, tolvajok

A hétvégén egy nagyhegyi ingatlanból jelentettek be tyúklopást. Mint kiderült, az elfogott páros már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Azt követően, hogy beismerték tettüket, más, korábban elkövetett bűnügyekben is vallomást tettek. Számlájukra sok minden írható: a színes fémtől a kukoricáig, élő állattól az ócskavasig, mindent, amit meg tudtak fogni, azt vitték magukkal. Ellenük többrendbeli lopás miatt folyik eljárás.

2010. július 9.

Családi események

Született: László Ferenc és Gráfik Szilviának Leon, Gránicz Tibor Mihály és Bölcskei-Molnár Andreának Zoé, Vajgel Mihály és Tóth Helgának Petra, Gyenes Róbert és Lustyik Anita Tündének Adél, Tuncsik Gábor Andor és Erdélyi Krisztina Zsuzsannának Rebeka Szonja, Gácsi Lajos és Sipos Andreának Áron nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Ugrai Tamás és Számel Mariann, Torday Levente Attila és Csatordai Erika.

Elhunyt: Bartucz Mihály, Musa Józsefné Soós Mária, Csabai Istvánné Laczkó Ida, Gajdos János.