2010. július 9.

Betörők, tolvajok

A hétvégén egy nagyhegyi ingatlanból jelentettek be tyúklopást. Mint kiderült, az elfogott páros már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Azt követően, hogy beismerték tettüket, más, korábban elkövetett bűnügyekben is vallomást tettek. Számlájukra sok minden írható: a színes fémtől a kukoricáig, élő állattól az ócskavasig, mindent, amit meg tudtak fogni, azt vitték magukkal. Ellenük többrendbeli lopás miatt folyik eljárás.

Egyelőre ismeretlen a tettese annak a betörésnek, amelyet a hétvégén a Széchenyi ligetben követtek el. A hívatlan vendég a vadászházba látogatott el, a hűtőszekrényből fagyasztotthúst pakolt ki, 15 ezer forint körüli értékben.

A rendőrségre hétfőn érkezett a bejelentés, miszerint egy nagynyomási ingatlanból egy fűkaszát loptak el. A helyszínelők a nyomok alapján el is jutottak egy közeli tanyába, ahol a házkutatás során végül is előkerült az eltulajdonított kisgép. A tanyában lakó ember beismerő vallomást tett, ellene lopás vétsége miatt indult eljárás. A fűkasza értéke mintegy 50 ezer forint.

Rovatunkban eredményes felderítésről is beszámolhatunk. Egy kerékpárlopás közreműködőjét sikerült elkapniuk a rendőröknek. Érdekessége az, hogy a bűneset kapcsán, másik, már korábban elkövetett kerékpárlopásra derült fény, illetve a kerékpártolvaj ismerőse is a rendőrség látókörébe került, akinek az elszámoltatása most van folyamatban és több vagyon elleni bűncselekménnyel hozható összefüggésbe. Egyebek mellett többrendbeli lopással, bankkártyával való visszaéléssel vádolják.

L. J.