2010. július 9.

Mohó jobboldali produkció Szentesen!

Tisztelt Képviselőtársunk, Dr. Gyenes Ágota!

Mi, Szentes város képviselőtestületének tagjai 2010. június 25-én zárt ülés keretében döntöttünk Varga Pál és családja lakásügyéről, arról, hogy a beteg kisfiú, Sze-basztián családjának a szentesi önkormányzat háromszobás földszinti lakást vagy családi házat keres megvételre maximum 10 millió forint értékben. Döntésünket közösen, vita nélkül, teljes egyetértéssel hoztuk meg, mindannyian, a politikai pártok-, a civil szervezetek képviselői, valamint a független képviselők. A szentesi sokszínű képviselőtestület döntését, a jelentős támogatás tényét, a nevezett újságcikk szerint, Ön, a FIDESZ képviselője és Farkas Sándor szintén FIDESZ-es országgyűlési képviselő jelentette be sajtótájékoztató keretében. Sőt! A nevezett újságcikk szerint a sajtótájékoztatót követően, Önök ketten a családdal is személyesen közölték a jó hírt.

Kedves Képviselőasszony! Talán Ön is érzi, itt valami nincs rendben! Őszintén hisszük, hogy észrevételünkön Ön nem csodálkozik. Az Ön megfontoltsága, józan gondolkodása példaértékű, ezért is állunk értetlenül a történtek előtt. Néhány kérdésre keressük a választ, reméljük, ebben tud nekünk segíteni.

– Hogy lehet az, hogy Ön párttársával, Farkas Sándor országgyűlési képviselő úrral együtt tartott sajtótájékoztatót a mi városi döntésünkről?

– Hogy lehet az, hogy közös döntésünket, Szentes város képviselőtestülete döntését Ön nem Szentes város polgármesterével, vagy közülünk valakivel akarta nyilvánosságra hozni?

– Hogy lehet az, hogy nem Szentes város polgármesterével együtt, vagy legalábbis velünk, képviselőkkel együtt akarta tudatni az örömhírt a családdal?

– Hogy lehet az, hogy egy segítségre szoruló család történetéből, valamennyiünk támogató szavazatát felhasználva, politikai, FIDESZ-es tőkét akarnak kovácsolni maguk számára?

Nem is merünk arra gondolni, hogy már az őszi önkormányzati választásokra gyúrnak! Nem gondoljuk, hogy céljaik eléréséhez szükségük lenne ilyen, az erkölcsi normákra fittyet hányó módszerekre!

Kisajátítani, saját érdemként hangoztatni azt, amit szentesi képviselők együtt, mindannyian, teljes egyetértésben határoztunk el?

Különösen visszatetsző ez, ha egy beteg kisgyermek családjának nehézségeiből akarnak politikai tőkét kovácsolni.

Ezt a módszert mi nem javasoljuk, mert meggyőződésünk, hogy a tisztesség, az emberi értékek iránti tisztelet, azaz egymás tisztelete sokkal nagyobb hőstett, mint minden más mohó produkció. Mi ehhez az erkölcsi normához ragaszkodunk, ehhez tartjuk magunkat, és ezt várjuk el Önöktől is!

Szentes, 2010. június 30.

Továbbra is őszinte nagyrabecsüléssel:
Baranyi Imre, a baloldali frakció nevében
Dr. Bácskainé Fazekas Márta, Együtt Szentesért Egyesület
Horváth István, Pálmások Szövetsége